NRK Meny

Argentina knuste Brasil

Argentina klar for OL-finalen etter å ha kledd av sine søramerikanske naboer.

Argentina-Brasil
Foto: Silvia Izquierdo / AP

Artikkelen er flere år gammel.

Stillingen var 0-0 til pause, men argentinerne scoret tre ganger mot brassene i andre omgang. Dermed får ikke Brasil heller ved denne olympiaden oppfylt drømmen om OL-gull i herrefotball.

Det var den 20 år gamle Atletico Madrid-spissen Sergio Aguero som ble argentinernes store helt. Han scoret de to første målene med bare seks minutters mellomrom.

Etter 52 minutter styrte han et innlegg fra venstre i mål med brystkassa. Han kunne enkelt sette sitt andre for dagen da han styrte i mål et innlegg på bakerste stolpe.

Juan Riquelme punktere kampen ettertrykkelig med en straffescoring i det 76. minutt.

Brasil hadde sjansen til å true sine naboer i sør da de fikk tildelt et straffespark, men de misbrukte også her muligheten til å score.

Fikk to utvist

Kampen ble skjemmet av at Brasil fikk utvist to spillere. Lucas og Thiago Neves felte begge Javier Mascherano bakfra, og fikk direkte rødt kort.

Dette skjedde med tre minutters mellomrom mot slutten av kampen. Innbytteren Thiago Neves hadde vært på banen i litt over tjue minutter da han ble sendt av.

Edu-show sikret finale

Dermed møter Argentina Nigeria i OL-finalen lørdag. Nigeria ble tidligere i dag finaleklare etter å ha banket Belgia 4-1.

Den tidligere Lyn-spilleren Edu scoret to av målene. Edu er på tjuvperm i Kina, etter å ha blitt beordret hjem igjen av sin klubb Hoffenhem. Idrettens voldgiftsrett bestemte at klubbene ikke har plikt til å avgi spillere til OL, men Edu valgte å ikke dra hjem.

Se alle resultatene her

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Strømsgodset - Molde
Eliteserien: Strømsgodset - Molde