NRK Meny
Normal

Argentina knuste Brasil

Argentina klar for OL-finalen etter å ha kledd av sine søramerikanske naboer.

Argentina-Brasil
Foto: Silvia Izquierdo / AP

Stillingen var 0-0 til pause, men argentinerne scoret tre ganger mot brassene i andre omgang. Dermed får ikke Brasil heller ved denne olympiaden oppfylt drømmen om OL-gull i herrefotball.

Det var den 20 år gamle Atletico Madrid-spissen Sergio Aguero som ble argentinernes store helt. Han scoret de to første målene med bare seks minutters mellomrom.

Etter 52 minutter styrte han et innlegg fra venstre i mål med brystkassa. Han kunne enkelt sette sitt andre for dagen da han styrte i mål et innlegg på bakerste stolpe.

Juan Riquelme punktere kampen ettertrykkelig med en straffescoring i det 76. minutt.

Brasil hadde sjansen til å true sine naboer i sør da de fikk tildelt et straffespark, men de misbrukte også her muligheten til å score.

Fikk to utvist

Kampen ble skjemmet av at Brasil fikk utvist to spillere. Lucas og Thiago Neves felte begge Javier Mascherano bakfra, og fikk direkte rødt kort.

Dette skjedde med tre minutters mellomrom mot slutten av kampen. Innbytteren Thiago Neves hadde vært på banen i litt over tjue minutter da han ble sendt av.

Edu-show sikret finale

Dermed møter Argentina Nigeria i OL-finalen lørdag. Nigeria ble tidligere i dag finaleklare etter å ha banket Belgia 4-1.

Den tidligere Lyn-spilleren Edu scoret to av målene. Edu er på tjuvperm i Kina, etter å ha blitt beordret hjem igjen av sin klubb Hoffenhem. Idrettens voldgiftsrett bestemte at klubbene ikke har plikt til å avgi spillere til OL, men Edu valgte å ikke dra hjem.

Se alle resultatene her

Siste nytt

 • Kirkevold forlenget målrekorden

  Pål Alexander Kirkevold bøtter inn mål i den danske superligaen. Søndag scoret Hobro-spissen i sin tiende kamp på rad i 4-0-seieren over Nordsjælland, skriver NTB. Den forrige rekorden var mål i åtte kamper på rad.

  Kirkevold
  Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Bjørgen måtte utsette høydeopphold

  Marit Bjørgen har vært smittet av streptokokker og måtte utsette avreisen til landslagets høydesamling i Val Senales, skriver Adresseavisen. 37-åringen skulle egentlig slutte seg til landslaget i Italia onsdag, men ankommer først søndag, skriver avisen.

  Bjørgen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg