NRK Meny
Normal

Avaldsnes åpner for Marta-samtaler til uka

Etter påske starter muligens Toppserielaget Avaldsnes samtalene som kan sikre dem brasilianske Marta (28) - fem ganger kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller.

Marta

Marta da Silva er en av spillerne som er aktuelle å hente for Avaldsnes.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Vi tar antakeligvis kontakt med Martas agent til uka, sier sponsor- og sportsjef i Avaldsnes, Arne Utvik.

Han bekrefter at klubben har pengene som skal til for å sikre den ferske Toppserieklubben kvinnen som har blitt kåret til verdens beste spiller fem år. Han er imidlertid ikke er sikker på hvor mye de er villige til å gi for signaturen hennes.

– Vi har pengene som skal til, men jeg er usikker på hvor mye vi vil bruke, sier han og legger til at det vil bety mye for norsk kvinnefotball hvis Marta kommer.

– Det vil gi mer oppmerksomhet fra media.

Marta er i dag i den svenske klubben Tyresö, som sliter tungt økonomisk. Tidligere denne måneden kunngjorde brasilianeren at hun ønsker seg vekk derfra.

– Trenger spillere i alle ledd

Mandag slo Avaldsnes – som endte på fjerdeplass i Toppserien i fjor – fjorårsvinner Stabæk 3-1 i generalprøven før seriestart. Nå ønsker klubben forsterkninger for å kunne blande seg inn i toppen i årets sesong.

– Vi trenger en bredere stall for å prestere jevnt og for å prestere på et høyt nivå. I tillegg må de spillerne vi har holde seg skadefrie, sier trenere Arne Møller.

Per nå har klubben nemlig bare 15 spillere i stallen, noe som gjør dem sårbare, skulle noen bli skadet.

– Vi er noe få spillere, og laget er godt, og gode spillere kan spille hvor som helst på banen. Men vi trenger nye spillere i alle ledd, sier Møller.

Sportssjef Utvik sier til NRK at de har fem utenlandske spillere som de vurderer å hente for å styrke laget som de håper kan være med i medaljekampen i år. Han understreker at de ikke kommer til å hente alle fem.

– Norske ikke sultne nok

Da Avaldsnes møtte Stabæk mandag var åtte av elleve spillere i startoppstillingen utenlandske. Klubben har blitt omtalt som et kjøpelag, men det vil ikke trener Møller ha på seg.

– Det er viktig for oss å påpeke at vi ikke har kjøpt én eneste spiller. Vi tilbyr dem å spille profesjonelt og å være med å drive med fotball på heltid, sier han.

Utvik mener det er lettere å få utenlandske spillere enn norske spillere til klubben.

– Norske spillere er ikke sultne nok til å komme til oss.

Han får støtte av treneren.

– Vi har tilbudt norske spillere å komme til oss, men de har takket nei. Og etter at Marta ble nevnt som et alternativ, har vi fått en del henvendelser fra agenter til gode utenlandske spillere som vil til Avaldsnes, forteller han.

Siste nytt

 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
Friidrett: Diamond League fra Monaco
Friidrett: Diamond League, Monaco
Friidrett: Diamond League fra Monaco
X Games: Skateboard, street
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale