NRK Meny
Normal

Avaldsnes åpner for Marta-samtaler til uka

Etter påske starter muligens Toppserielaget Avaldsnes samtalene som kan sikre dem brasilianske Marta (28) - fem ganger kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller.

Marta

Marta da Silva er en av spillerne som er aktuelle å hente for Avaldsnes.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Vi tar antakeligvis kontakt med Martas agent til uka, sier sponsor- og sportsjef i Avaldsnes, Arne Utvik.

Han bekrefter at klubben har pengene som skal til for å sikre den ferske Toppserieklubben kvinnen som har blitt kåret til verdens beste spiller fem år. Han er imidlertid ikke er sikker på hvor mye de er villige til å gi for signaturen hennes.

– Vi har pengene som skal til, men jeg er usikker på hvor mye vi vil bruke, sier han og legger til at det vil bety mye for norsk kvinnefotball hvis Marta kommer.

– Det vil gi mer oppmerksomhet fra media.

Marta er i dag i den svenske klubben Tyresö, som sliter tungt økonomisk. Tidligere denne måneden kunngjorde brasilianeren at hun ønsker seg vekk derfra.

– Trenger spillere i alle ledd

Mandag slo Avaldsnes – som endte på fjerdeplass i Toppserien i fjor – fjorårsvinner Stabæk 3-1 i generalprøven før seriestart. Nå ønsker klubben forsterkninger for å kunne blande seg inn i toppen i årets sesong.

– Vi trenger en bredere stall for å prestere jevnt og for å prestere på et høyt nivå. I tillegg må de spillerne vi har holde seg skadefrie, sier trenere Arne Møller.

Per nå har klubben nemlig bare 15 spillere i stallen, noe som gjør dem sårbare, skulle noen bli skadet.

– Vi er noe få spillere, og laget er godt, og gode spillere kan spille hvor som helst på banen. Men vi trenger nye spillere i alle ledd, sier Møller.

Sportssjef Utvik sier til NRK at de har fem utenlandske spillere som de vurderer å hente for å styrke laget som de håper kan være med i medaljekampen i år. Han understreker at de ikke kommer til å hente alle fem.

– Norske ikke sultne nok

Da Avaldsnes møtte Stabæk mandag var åtte av elleve spillere i startoppstillingen utenlandske. Klubben har blitt omtalt som et kjøpelag, men det vil ikke trener Møller ha på seg.

– Det er viktig for oss å påpeke at vi ikke har kjøpt én eneste spiller. Vi tilbyr dem å spille profesjonelt og å være med å drive med fotball på heltid, sier han.

Utvik mener det er lettere å få utenlandske spillere enn norske spillere til klubben.

– Norske spillere er ikke sultne nok til å komme til oss.

Han får støtte av treneren.

– Vi har tilbudt norske spillere å komme til oss, men de har takket nei. Og etter at Marta ble nevnt som et alternativ, har vi fått en del henvendelser fra agenter til gode utenlandske spillere som vil til Avaldsnes, forteller han.

Siste nytt

 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Carlsen vant etter snuoperasjon

  Magnus Carlsen tok søndag sin tredje seier i Wijk aan Zee-turneringen. Nordmannen var under press mot Gawain Jones, men tok seg sammen og snudde til seier. Den tredje seieren på åtte partier i storturneringen i Nederland gir delt ledelse for Carlsen.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Gracia er Silva-erstatter

  Premier League-klubben Watford har ansatt spanjolen Javi Gracia som klubbens nye manager. Han erstatter Marco Silva, som fikk sparken tidligere søndag, og er hentet inn på en 18-månederskontrakt.

  Marco Silva
  Foto: Scott Heppell / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal