Hopp til innhold

Riise i strupen på fotballpresidenten: – Norsk fotball er i krise

Fulham-spiller John Arne Riise kan velge seg en norsk 1.divisjonsklubb og comeback på landslaget om fotballpresident Yngve Hallén sier opp jobben.

FBL-ENG-PR-FULHAM-SUNDERLAND

John Arne Riise mener norsk fotball er i en krise og fortviler dypt over hvor flau han ble da Drillo fikk sparken. Riise mener alt blir bedre om Yngve Hallén slutter som fotballpresident.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Yngve Hallén kan og vet alt. Har han sagt det, er det nok slik

John Arne Riise

Sist søndag sa John Arne Riise til Sportsrevyen, at fotballpresident Yngve Hallén må bort før han igjen er villig til å vurdere et comeback på landslaget.

Nå utdyper han utspillet og vedgår at han har fått tilbake lysten til å ytterlig øke sin rekordrekke på 110 landskamper.

Ikke for å selv ha regien på hvordan landslagskarrieren skal ende, men fordi han nå har lyst på mer.

Yngve Hallen

Fotballpresident Yngve Hallèn er ikke John Arne Riises favoritt som leder for norsk fotball. Fulham-proffen tror Erik Loe er et bedre alternativ.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix


– Jeg hadde noen fantastiske år på landslaget og derfor føler jeg ikke for nok en avslutning. Men lysten er absolutt tilstede, sier han og legger til at han ga seg fordi engelsk fotball krever mye.

– Jeg sluttet på landslaget for å ta vare på kroppen og fokusere på klubbkarrieren, sier han.

Håper Halléns tid snart er forbi

Sunnmøringen er ikke fremmed for å spille mer med flagget på brystet.

Men da må Yngve Hallén bort fra presidentvervet i Norges Fotballforbund.

– Jeg har sansen for Høgmo, men oppsummerer du det som er gjort og sagt etter at jeg ga meg, er det lite trolig at jeg kommer til å spille så lenge Hallén er en del av NFF, sier Riise.

Presidentens utspill om at Riise satte seg selv på sidelinja da han inngikk sin sponsoravtale med spillselskapet Betsson, sitter fortsatt friskt i minne hos Fulham-spilleren. På spørsmål om Riise føler han satte seg selv på sidelinja, svarer han kjapt og syrlig:

– Yngve Hallén kan og vet alt. Har han sagt det, er det nok slik.

Hallén verner ikke om spillmonopolet, men inntektene sine

John Arne Riise

Ble ikke alkoholiker med øl-logo på drakta

John Arne Riise ser ikke Halléns begrunnelser om verdivalg og grasrotpenger fra Norsk Tipping som kredible nok til å utstøte en utøver som lar seg sponse av et spillselskap fra utlandet.

John Arne Riise

John Arne Riise drømmer om å flytte hjem til Norge med sin kone Louise Angelica Markussen (23) og spille for et norsk førstedivisjonslag samtidig med at landslagskarrieren skal gjennopptas. FOTO: Privat/Betsson

Foto: Privat


– Jeg var klar over posisjonen til Norsk Tipping og norsk idrett. Det er ikke dermed sagt at jeg er enig. Jeg har spilt i utlandet i mange år, hvor spillselskapene florerer. Jeg har også spilt med reklame for Carlsberg på brystet - uten å bli alkoholiker. Selv om Norsk Tipping bidrar med veldig mye for norsk idrett, har internett gjort verden mindre og mulighetene blir fler, mener Riise.

Riise kan gå for nest øverste nivå

John Arne Riise tror det kun er snakk om tid før spillselskapene slipper til med lisenser for å operere i Norge. Da tror han også det blir økonomi til at han selv kan returnere til Norge som spiller.

Ikke i Tippeligaen, men divisjonen under.

– Den dagen Adeccoligaen bytter navn til det selskapet jeg er knyttet til, da kan det hende du ser meg i en norsk klubbdrakt. Jeg tror det kan skje ganske raskt. For Hallén verner ikke om spillmonopolet, men inntektene sine. Om en lovendring skjer, skal vi alle få se Hallén finner seg nye venner, sier en lett humrende Riise.

Norsk fotball sett fra utsiden, er i krise, sier Riise.

John Arne Riise

Men aller helst ser Riise at den sittende presidenten ikke blir gjenvalgt på det kommende fotballtinget.

– Jeg skal ikke legge meg opp i hvem som bør ta over. Det har jeg ingen forutsetninger for å uttale meg om. Men mange sier at Erik Loe er en bra type. Fotballforbundet trenger en som samler riket. Norsk fotball sett fra utsiden, er i krise, sier Riise.

Hyller Drillo som vår største fotball-legende

Riise har den siste tiden latt seg irritere over fremferden toppledelsen i NFF har vist. Han sier det var både flaut og vondt å følge oppsigelsen av Drillo gjennom media.

– Drillo er en legende. Kanskje den aller største i norsk fotball. Men det overrasker meg dessverre ikke at de valgte å gjøre det på den måten de gjorde, sier Riise og ber de som har kritisert Drillo tenke seg om.

– De som har kritisert Drillo bør tenke seg litt om. Drillo og det landslaget han ledet da jeg vokste opp, var virkelig motiverende for oss unge som da spilte fotball. Et engasjerende landslag kan aldri undervurderes for den kommende generasjon fotballspillere.


Nå er den tidligere Drillo-spilleren godt forberedt på at det igjen blir bråk i etterkant av at han sier sin mening.

Hvorfor Riise er villig til å sette seg selv som målskive ved å jobbe for et utenlandsk spillselskap, er noe flere har lurt på.

– Det er mange gode grunner til det. Jeg fikk henvendelsen rett etter at jeg gikk ut fra landslaget og gikk noen runder med meg selv før jeg fant ut at dette passet meg perfekt. I tillegg er jeg glad i poker og her har jeg gått inn i et lengre samarbeid en min aktive karriere.

Trygt forankret modell

President i Norges fotballforbund, Yngve Hallèn, som for tiden er med A-landslaget på sin reise til Abu Dhabi, har blitt forelagt John Arne Riises uttalelser.

– Jeg fronter ikke mine personlige standpunkt, men norsk fotball sine. Dette har ikke noe med meg personlig å gjøre. Norsk idrett og norsk fotball sin støtte til enerettsmodellen er trygt forankret i idrettstinget og fotballtinget, sier Hallèn til NRK.

Siste nytt

  • Elisabeth Terland kan bli sesongens spiller i England

    Elisabeth Terland har levert en strålende sesong for Brighton i engelsk fotball og kjemper nå om å bli sesongens spiller i superligaen.

    De åtte nominerte til den gjeve prisen ble offentliggjort fredag. Terland er i svært celebert selskap.

    Den norske 22-åringen har notert seg for 13 mål og én målgivende for klubblaget denne sesongen. Det plasserer henne på annenplass på toppscorerlisten i ligaen. Kun Manchester Citys Khadija Shaw (21 mål) har scoret flere.

    Terland har med 13 scoringer scoret imponerende 50 prosent av Brightons 26 mål. Klubben ligger på en niendeplass av tolv i serien før siste serierunde.

    2023/24-sesongen er Terlands andre i Brighton siden overgangen fra Brann i 2022. Forrige sesong endte hun på sju mål.

    I kampen om sesongens spiller-prisen er Terland nominert sammen med Chelsea-duoen Niamh Charles og Lauren James, samt Manchester Citys Shaw og Khiara Keating, Tottenham-spiller Grace Clinton, Arsenal-spiller Lotte Wubben-Moy og Leicesters Jutta Rantala. (NTB/NRK)

    Terland
    Foto: NTB
  • Cole Palmer kåret til månedens spiller i Premier League

    22 år gamle Cole Palmer har hatt en strålende sesong i Chelsea etter overgangen fra Manchester City i sommer.

    I april rant målene inn for midtbanespilleren, som scoret hat trick mot Manchester United og deretter fire mål mot Everton elleve dager senere. Totalt ble det syv mål og én målgivende pasning på fire kamper i Premier League for Palmer.

    Britain Soccer FA Cup
    Foto: Dave Shopland / AP
  • Johansen beroliger Sarpsborg-fansen etter skadefrykt

    Sarpsborg-fansen holdt pusten da Stefan Johansen måtte gå av mot Molde med skade. Nå kommer det en beroligende oppdatering fra hovedpersonen.

    Sarpsborg skriver fredag i sine mediekanaler at Johansen er klar for spill mot Sandefjord borte.

    – Alt er bra! Det var egentlig bare litt stivhet som gjorde at det der og da var bedre å få på litt freshe bein etter vi gikk ned til ti mann. Jeg har fått mange spørsmål om ingenting. Er kneet bra? Jeg trente i dag, så alt er bra, sier Stefan Johansen. (NTB)

    Stefan Johansen
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal