Hopp til innhold

Andersson bryr seg ikke om fortiden: – Helt uinteressant

SAMARA/OSLO (NRK): Landslagssjef Janne Andersson har ikke tenkt å gjøre noen taktiske endringer før kampen mot England. Å bli sett på som forutsigbar skremmer ikke Sveriges landslagssjef.

FBL-WC-2018-SWE-PRESSER

AVSLAPPET: Janne Andersson er sindig og rolig, men han syns det er stas å møte England i VM-kvartfinalen.

Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP

Kvartfinalemotstander England har slått svenskene kun to ganger på de siste 15 oppgjørene. Landslagssjef Janne Andersson brydde seg lite om svenskenes gode statistikk på dagens pressekonferanse.

– Nei, jeg har ingen tanker om det. Det er to nye lag som møtes, så fra mitt perspektiv blir det helt uinteressant. Det er de to lagene som skal ut å kjempe i morgen som gjelder, svarer Andersson på spørsmål fra NRK.

Sveriges landslagssjef svarte også på kritikken som har kommet mot svenskene sin spillestil.

– Vi er lette å analysere, men vanskelige å slå. Det er ingen store overraskelser, vi er svært konsekvente. Den lojaliteten som finnes i troppen mot trenerne og spillestilen gjør meg veldig glad, så får andre opplevde det som de vil, sier Andersson.

– Virkelig et lag

Men selv om den sindige landslagssjefen ikke bryr seg om fortiden mellom lagene, syns han det er litt spesielt at England er motstander på lørdag.

– Jeg vokste jo på 70-tallet og har alltid vært en stor fan av engelsk fotball. England har vært den andre nasjonen for å si det sånn. Derfor er det en ganske heftig følelse å trene et lag mot England – det blir morsomt, sier han.

Den svenske troppen er også full av positivitet før kampen. Selv om de har vært samlet i 45 dager er stemningen ennå på topp, forteller Andersson.

– Dette er virkelig et lag. Har man en dårlig dag, går man og legger seg og kommer tilbake med energi. Mange har ikke spilt så mye, men de bidrar og det er for meg symbolet på dette laget, sier Andersson.

Den gode stemningen til tross, hverken Janne Andersson eller kaptein Andreas Granqvist vil snakke om en mulig finale.

– Jeg holder ikke på med sånt. Vi har en tøff kamp som blir steinhard foran oss. Vi kommer til å forberede oss godt, og så tar vi det resultatet vi får, sier landslagssjefen.

Ble VM-pappa

Sveriges Andreas Granqvist tar på Sverige-logoen

FAR: Granqvist ble far kun to døgn før hans viktigste kamp.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Kaptein Andreas Granqvist har vært en viktig del av VM-suksessen, kapteinen valgte å bli i Russland i stedet for å reise hjem til sin gravide kone. I natt fødte hun deres andre barn – to døgn før VM-kvartfinalen.

– Bra timing at det skjedde i natt. Det ble ikke mye søvn, men jeg er utrolig glad og stolt. Alt har gått bra – hun er frisk og min kone er frisk. Nå ser jeg fram mot kampen og en god prestasjon, sier en glad Granqvist.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Motivert av Federers avskjedskamp

  Casper Ruud (23) kjenner seg heldig som fekk ta del i Roger Federers farvel som tennisproff. Opplevinga i Laver Cup vil han bruke som motivasjon.

  Sist veke var Snarøya-mannen på Europa-laget med ikon som Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic. Frå indre bane fekk han sjå ei legende ta farvel.

  Federer runda av karrieren i eit doubleoppgjer med erkerival Nadal som makker.

  – Det var helt utruleg å sjå to saman i Rogers siste kamp. For meg var det veldig gøy å vere rundt dei. Dei vitsa med kvarandre hele tida, seier Ruud.

  – Dei er eldre og i ei seinare fase av idrettslivet. Då er det inspirerande å sjå motivasjonen som held dei gåande. Eg var heldig og stolt av å få vere ein del av laget. Eg lærte mykje og tok med meg mykje av gleda frå opplevinga, legger han til.

  Ruud spelar denne veka i ei turnering i Sør-Korea, der han møter chilenske Nicolas Jarry i dag. Kampen er planlagt å starte klokka 12.00.

  Roger Federer og Casper Ruud
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Reiten hjalp Chelsea å vende til seier i byderby

  Chelseas kvinnelag kom tidlig under i det utsatte byderbyet mot West Ham, men Guro Reiten hjalp laget å vende til 3-1-seier.

  Den norske landslagsstjernen hadde assist på Fran Kirbys utligningsmål i slutten av første omgang og var involvert også i Sam Kerrs ledermål i den andre omgangen.

  Dagny Brynjarsdottir nikket West Ham i en tidlig ledelse på hjørnespark mens Kerr sto passiv ved siden av henne. Senere skulle Chelsea vise offensiv kompetanse på hjørnespark, og Kerr fikk sitt første mål på sesongen på et av dem.

  Den engelske landslagsstopperen Millie Bright stusset inn 3-1 på nok et hjørnespark.

  Women's Super League - Chelsea v Manchester City
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • RBK røk ut tross sjokkstart mot Real Madrid

  Rosenborgs kvinnelag var levnet få muligheter etter 0-3 hjemme mot Real Madrid, men rystet den spanske klubben i returkampen på vei mot et hederlig tap.

  Real Madrid vendte til 2-1-seier og sikret plass i gruppespillet med sammenlagt 5-1.

  Rosenborg hang veldig godt med i den første omgangen og kom til flere gode muligheter. Ett minutt på overtid i første omgang var det veldig nær 0-2, og da ville det vært kamp igjen om avansement. Skinnes gjenvant ballen inne i feltet, og den spratt til Cesilia Andreassen. Hennes skudd gikk rett utenfor.

  Men ved hjelp av Caroline Weir og Athenea del Castillo snudde spanjolene kampen og er dermed trygt videre til gruppespillet i Mesterligaen.

  Champions League play-off: Rosenborg - Real Madrid.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste