NRK Meny
Normal

Anders Jacobsen friskmeldt

Anders Jacobsen er friskmeldt fra kneskaden som har plaget hoppukevinneren siden februar.

Anders Jacobsen
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Det norske A-laget sesongdebuterer i franske Courchevel i kveld i sesongens andre Grand Prix-renn på plast - og Jacobsen stiller skadefri.

- På tide. Jeg begynte å bli lei av å sykle, som var det jeg kunne gjøre uten å få vondt. Det er klart man blir lei av det når man er vant til å trene spenst og spille ball med de andre gutta, sier Jacobsen til NRK.

Hele laget kvalifisert

Hele det norske A-laget er kvalifisert for kveldens renn i plastbakken i Courchevel. Jacobsen ble nummer 14 i kvalifiseringen i går med et hopp på 123,5 meter.

- Det er viktig for Anders å være skadefri igjen, sier assistenttrener Geir Ole Berdahl. Vi så at den fysiske biten gikk ganske kraftig ned for han fra VM og utover på grunn av skaden. Nå må han gjøre en bra jobb for å komme opp på samme nivå som han var i fjor høst.

Viktig mentalt

Selv mener Anders Jacobsen han kunne hengt med noenlunde fysisk, selv om skaden ikke hadde sluppet taket.

- Det er kanskje mest viktig mentalt, tror jeg. At man holder humøret oppe og sånn, men sånn alt i alt hopper man jo best når man er frisk, sier han.

Siste nytt

 • L'Abée-Lund er blitt matforgiftet

  Skiskytter Henrik L'Abée-Lund er blitt matforgiftet i Frankrike og går ikke fredagens sprint i Annecy-Le Grand-Bornand. Det bekrefter skiskytterforbundet overfor NRK. L'Abée-Lund ble nummer fem på sprinten i Hochfilzen forrige uke.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen 2017.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Uendret på kvinnenes FIFA-ranking

  Norge avslutter året på 14.-plass på FIFA-rankingen i fotball for kvinner. Det er uendret fra september. Norge deler plasseringen med Sør-Korea. Verdensmester USA topper rankingen foran Tyskland og England.

  Sjögren
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hvas med norsk rekord

  17 år gamle Tomoe Zenimoto Hvas svømte inn til tredje beste tid i forsøkene på 200 meter medley fredag. Han satte norsk rekord med tiden 1.54,08 - halvannet sekund bedre enn hans forrige rekord på 1.55.52.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming
VM håndball kvinner: Oppvarming til semifinale
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo
EM svømming
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge