Hopp til innhold

Anders Bardal brakk hånden i fall

Det ble dramatisk da Anders Bardal falt etter et hopp på 140 meter under kvalifiseringen i Wisla torsdag. – Irriterende, sier Bardal.

Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

VIDEO: Anders Bardal greide ikke å holde seg på beina etter hoppet.

Bardal fikk problemer med å holde seg på beina etter kjempehoppet, og tok nedi bakken med hånden i fallet og skadet det venstre håndleddet.

Selvfølgelig kunne dette gått verre, men det er litt typisk at det går sånn når hoppinga begynner å fungere igjen. Dette er både irriterende og synd, men jeg skal tilbake. Vi vet ikke hvor lang tid det tar, men tar med meg at hoppinga fungerte bra, sier Anders Bardal i en uttalelse fra Norges skiforbund.

Det var med en gang tydelig at Bardal hadde sterke smerter. Han ble fraktet til sykehus etter hopprennet, og der ble det bekreftet at Bardal hadde brudd i håndleddet.

Med VM like rundt hjørnet er dette svært dårlige nyheter for Bardal og hoppledelsen. Den første hoppkonkurransen er om 36 dager.

– Han blir behandlet akutt for dette i Polen i dag, og sendt hjem til Norge ved første anledning for videre utredning og behandling av vårt norske medisinske apparat, forteller hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

– Tenker mest på Bardal nå

Bråthen var ikke til stede under kvalifiseringen, men han så fallet på TV.

– Jeg så at han hoppet bakken helt ned og var litt ute av balanse i utkjøringen. Så datt han litt på den ene hånda, forteller Bråthen.

– Hva tenker du om at dette skjer 36 dager før VM starter?

– Jeg tenker mest på at Bardal får den oppfølgingen han skal ha nå, så tar vi det derfra, sier han.

Tror ikke VM ryker

NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen kommenterte rennet sammen med kommentator Christian Nilssen.

– Det så ut som om hånden fikk en vridning, forteller han.

– Han hadde litt for høy fart og hoppet litt for langt. Dermed fikk han problemer med å holde seg på beina.

Remen Evensen er likevel ikke bekymret. Han tror Bardal kan delta i VM - selv med en vond hånd.

– Jeg tror ikke VM ryker på grunn av dette. Det er heldigvis ikke hendene vi bruker mest, og håndleddet kan både tapes og bandasjeres, sier han.

Alle kvalifiserte seg

Det hoppes både kvalifisering og konkurranse i Wisla torsdag. Hopprennet i Wisla begynner kl 17.25. Alle nordmennene er kvalifisert.

Anders Jacobsen kom på fjerdeplass (129,45 meter), Rune Velta sjetteplass (132,5 meter), Bardal 11.-plass (140 meter), Daniel André Tande 16.-plass (126 meter), Johann André Forfang 17-plass (125 meter), Tom Hilde 24.-plass (121,5 meter).

Anders Fannemel var allerede forhåndskvalifisert, men hoppet likevel. Han landet på 118,5 meter. Karciej Kot var best i kvalifiseringen med et hopp på 134,5 meter.

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal