NRK Meny
Normal

Anders Bardal brakk hånden i fall

Det ble dramatisk da Anders Bardal falt etter et hopp på 140 meter under kvalifiseringen i Wisla torsdag. – Irriterende, sier Bardal.

Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

VIDEO: Anders Bardal greide ikke å holde seg på beina etter hoppet.

Bardal fikk problemer med å holde seg på beina etter kjempehoppet, og tok nedi bakken med hånden i fallet og skadet det venstre håndleddet.

Selvfølgelig kunne dette gått verre, men det er litt typisk at det går sånn når hoppinga begynner å fungere igjen. Dette er både irriterende og synd, men jeg skal tilbake. Vi vet ikke hvor lang tid det tar, men tar med meg at hoppinga fungerte bra, sier Anders Bardal i en uttalelse fra Norges skiforbund.

Det var med en gang tydelig at Bardal hadde sterke smerter. Han ble fraktet til sykehus etter hopprennet, og der ble det bekreftet at Bardal hadde brudd i håndleddet.

Med VM like rundt hjørnet er dette svært dårlige nyheter for Bardal og hoppledelsen. Den første hoppkonkurransen er om 36 dager.

– Han blir behandlet akutt for dette i Polen i dag, og sendt hjem til Norge ved første anledning for videre utredning og behandling av vårt norske medisinske apparat, forteller hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

– Tenker mest på Bardal nå

Bråthen var ikke til stede under kvalifiseringen, men han så fallet på TV.

– Jeg så at han hoppet bakken helt ned og var litt ute av balanse i utkjøringen. Så datt han litt på den ene hånda, forteller Bråthen.

– Hva tenker du om at dette skjer 36 dager før VM starter?

– Jeg tenker mest på at Bardal får den oppfølgingen han skal ha nå, så tar vi det derfra, sier han.

Tror ikke VM ryker

NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen kommenterte rennet sammen med kommentator Christian Nilssen.

– Det så ut som om hånden fikk en vridning, forteller han.

– Han hadde litt for høy fart og hoppet litt for langt. Dermed fikk han problemer med å holde seg på beina.

Remen Evensen er likevel ikke bekymret. Han tror Bardal kan delta i VM - selv med en vond hånd.

– Jeg tror ikke VM ryker på grunn av dette. Det er heldigvis ikke hendene vi bruker mest, og håndleddet kan både tapes og bandasjeres, sier han.

Alle kvalifiserte seg

Det hoppes både kvalifisering og konkurranse i Wisla torsdag. Hopprennet i Wisla begynner kl 17.25. Alle nordmennene er kvalifisert.

Anders Jacobsen kom på fjerdeplass (129,45 meter), Rune Velta sjetteplass (132,5 meter), Bardal 11.-plass (140 meter), Daniel André Tande 16.-plass (126 meter), Johann André Forfang 17-plass (125 meter), Tom Hilde 24.-plass (121,5 meter).

Anders Fannemel var allerede forhåndskvalifisert, men hoppet likevel. Han landet på 118,5 meter. Karciej Kot var best i kvalifiseringen med et hopp på 134,5 meter.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale