Anders Bardal brakk hånden i fall

Det ble dramatisk da Anders Bardal falt etter et hopp på 140 meter under kvalifiseringen i Wisla torsdag. – Irriterende, sier Bardal.

Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

VIDEO: Anders Bardal greide ikke å holde seg på beina etter hoppet.

Bardal fikk problemer med å holde seg på beina etter kjempehoppet, og tok nedi bakken med hånden i fallet og skadet det venstre håndleddet.

Selvfølgelig kunne dette gått verre, men det er litt typisk at det går sånn når hoppinga begynner å fungere igjen. Dette er både irriterende og synd, men jeg skal tilbake. Vi vet ikke hvor lang tid det tar, men tar med meg at hoppinga fungerte bra, sier Anders Bardal i en uttalelse fra Norges skiforbund.

Det var med en gang tydelig at Bardal hadde sterke smerter. Han ble fraktet til sykehus etter hopprennet, og der ble det bekreftet at Bardal hadde brudd i håndleddet.

#shithappens #bruddihåndleddet #heldigvisvenstrehånda #godhopping #F....

Publisert av Anders Bardal Torsdag 15. januar 2015

Med VM like rundt hjørnet er dette svært dårlige nyheter for Bardal og hoppledelsen. Den første hoppkonkurransen er om 36 dager.

– Han blir behandlet akutt for dette i Polen i dag, og sendt hjem til Norge ved første anledning for videre utredning og behandling av vårt norske medisinske apparat, forteller hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

– Tenker mest på Bardal nå

Bråthen var ikke til stede under kvalifiseringen, men han så fallet på TV.

– Jeg så at han hoppet bakken helt ned og var litt ute av balanse i utkjøringen. Så datt han litt på den ene hånda, forteller Bråthen.

– Hva tenker du om at dette skjer 36 dager før VM starter?

– Jeg tenker mest på at Bardal får den oppfølgingen han skal ha nå, så tar vi det derfra, sier han.

Tror ikke VM ryker

NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen kommenterte rennet sammen med kommentator Christian Nilssen.

– Det så ut som om hånden fikk en vridning, forteller han.

– Han hadde litt for høy fart og hoppet litt for langt. Dermed fikk han problemer med å holde seg på beina.

Remen Evensen er likevel ikke bekymret. Han tror Bardal kan delta i VM - selv med en vond hånd.

– Jeg tror ikke VM ryker på grunn av dette. Det er heldigvis ikke hendene vi bruker mest, og håndleddet kan både tapes og bandasjeres, sier han.

Alle kvalifiserte seg

Det hoppes både kvalifisering og konkurranse i Wisla torsdag. Hopprennet i Wisla begynner kl 17.25. Alle nordmennene er kvalifisert.

Anders Jacobsen kom på fjerdeplass (129,45 meter), Rune Velta sjetteplass (132,5 meter), Bardal 11.-plass (140 meter), Daniel André Tande 16.-plass (126 meter), Johann André Forfang 17-plass (125 meter), Tom Hilde 24.-plass (121,5 meter).

Anders Fannemel var allerede forhåndskvalifisert, men hoppet likevel. Han landet på 118,5 meter. Karciej Kot var best i kvalifiseringen med et hopp på 134,5 meter.

Siste nytt

 • Norsk keeper til Allsvenskan

  Den norske keeperen Mathias Dyngeland melder overgang fra Sogndal til svenske Elfsborg. Han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2023. 24-åringen har vært Sogndals førstekeeper siden han debuterte i Eliteserien i 2014.

  Eliteserien i fotball 2017: Lillestrøm - Sogndal
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Deschamps «tar ein Lagerbäck»

  Den franske landslagssjefen Didier Deschamps (51) gjer som Lars Lagerbäck forlenga kontrakten til VM i 2022, opplyser nyheitsbyrået AFP.

  Han har leia laget sidan 2012, og førte Frankrike til VM-gull i 2018. Som spelar og kaptein leia han landet til VM-gull på heimebane i 1998.

  Den nye kontrakten vil gjere Deschamps til den som har site lengst som fransk landslagssjef nokosinne.

  deschamps
  Foto: Gabriel Bouys / AFP
 • IBU avventar Russland-tiltak

  Det internasjonale skiskyttarforbundet, IBU, vil vente litt med å avgjerd kva reaksjonar dei vil innføre overfor Russland etter Wadas-avgjerd om utestenging.

  – IBU granskar Wada-vedtaket i høve til skiskyting og skal foreslå prosedyrar og retningslinjer som IBU kan implementere når og om Wadas utestenging blir gjeldande, skriv IBUs kommunikasjonssjef Christian Winkler til NRK.

  – Vi ventar også at Wada kjem med nærmare retningslinjer for internasjonale særforbund når det gjeld prosessar for å diskutere om russiske utøvarar kan få konkurrere, og eventuelt under kva slags vilkår, legg Winkler til.

  IBU World Biathlon Championships
  Foto: Tt News Agency / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal