Hopp til innhold

Medspiller i sjokk: – Han var helt borte

Rett etter at Peter Orry Larsen scoret 1-0-målet for Aalesund ble han liggende på bakken. Lagkameratene vinket febrilsk etter medisinsk personell. Kort tid etter var ambulansen på gressmatten.

O2yk46dz1YQ

HJERNERYSTELSE: Peter Orry Larsen pådro seg hjernerystelse etter kollisjonen med Viking-spiller Viljar Vevatne.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

Laster innhold, vennligst vent..

Aalesund-spiller Peter Orry Larsen ble liggende nærmest urørlig etter at han hadde sendt hjemmelaget i ledelsen. Viking-spiller Viljar Vevatne fikk seg også en smell i duellen.

Viljar Vevatne

Viking-spiller Viljar Vevatne fikk hodet til Peter Orry Larsen i siden og blødde kraftig.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

– Det var et sjokk å se han. Han var helt borte. Det tok noen minutter før jeg kom til meg selv. Han hadde munngard etter en hendelse i forrige kamp og jeg fikk den ikke ut, sier Aafk-spiller Hólmbert Fridjónsson til Eurosport i pausen.

– Det var en stygg situasjon. Han var helt borte. Det viktigste med denne kampen er at det går bra med Peter (Orry Larsen), sier Viking-spiller Veton Berisha.

Orry Larsen falt om etter å ha sendt Aafk i ledelsen

Det ble panikk blant medspillerne da Orry Larsen

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

Ambulanse på banen

Det ble først spekulert i om Larsen hadde svelget tungen. Aafk-spilleren hadde mye blod i ansiktet og lagkameratene pekte mot munnen da de ropte på medisinsk personell. Vevatne måtte bandasjeres etter hendelsen. I pausen ble det bekreftet at Orry Larsen hadde fått seg en kraftig hjernrystelse.

Laster Twitter-innhold

Det bekreftet ortopedisk kirurg Vidar Punsvik.

– Han var ved bevissthet da han ble sendt til sykehuset i Ålesund. Han blir undersøkt og holdes under observasjon. Men det kan gå fra dager til uker før han er spilleklar, sier Punsvik.

Redder ett poeng

– Vi vet at ett poeng er for lite. Det tar oss ingen steder. Vi skulle gjerne hatt tre, men ett er iallfall bedre enn null, sier Aafk-trener Lars Bohinen.

Han understreker at Aalesund knapt har hatt de samme spillerne på banen til hver kamp.

– Vi har utrolig nok ikke kunnet stille med den samme 11'eren i to kamper på rad denne sesongen. Viking stilte det samme laget for 5. kamp på rad. det er en vanskelig situasjon når vi må bytte så mange spillere hver gang.

Hólmbert Fridjónsson var nær å score vinnermålet for hjemmelaget, men avslutningen går utenfor.

Niklas Castro, som satte straffen for Aalesund, har tro på at laget kan snu den dårlige trenden.

– Vi skal gi alt vi kan, vi jobber hver dag for å snu dette. Spillegruppa skal klare å snu dette. Vi viste hvor gode vi var i fjor, vi må bare snu den vonde sirkelen vi har kommet inn i.

Aafk ligger i bunnen av tabellen etter 13 serierunder med syv poeng.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal