Brudd og røket korsbånd på Vonn

Lindsey Vonn (28) røyk både korsbånd og pådro seg beinbrudd i det stygge fallet under super G-rennet i Schladming tirsdag. Dermed ryker resten av sesongen for alpinyndlingen.

Lindsey Vonn falt stygt under Super-G rennet i alpin VM, i Schladming. Her fraktes hun bort i helikopter.

Vonn fraktes bort etter det stygge fallet

Lindsey Vonn

Lindsey Vonn ble raskt tatt hånd om av hjelpepersonell.

Foto: NRK

Det bekreftet VM-arrangørene noen timer etter at den amerikanske jenta ble stygt skadd i østerrikske Schladming tirsdag.

Ifølge en FIS-talsmann har Vonn røket korsbåndet i det høyre kneet. Senere på kvelden ble det også konstatert et beinbrudd like under kneet i høyrebeinet.

Det verserer rykter om at Vonn vil gjennomgå operasjon utover kvelden, men dette er foreløpig ikke bekreftet.

Grufullt fall

Det amerikanske VM-håpets høyre kne sviktet i en landing under tirsdagens super G-konkurranse i Schladming.

 • Se video av fallet lenger ned i artikkelen!

Hoppet så kontrollert ut, men idet Vonn landet, ga det høyre kneet etter, og høyreskien løste ut. Deretter ble Vonn kastet nedover slalåmbakken.

Mens Vonn hylte av smerter, stormet hjelpepersonell til. Etter 12 minutter ble hun hentet av et ambulansehelikopter og fraktet til nærmeste sykehus.

– Au, au, au, utbrøt NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen da Vonn gikk i bakken.

Les saken: Her går det fryktelig galt for Lindsey Vonn

Meldes om komplisert kneskade

CNN meldte at de første undersøkelsene på sykehuset tydet på at Vonn hadde pådratt seg «en komplisert kneskade».

En talsmann fra FIS har snakket med legene, og kunne avkrefte brudd, men at Vonn har pådratt seg en alvorlig korsbåndsskade.

Enorm stjerne

Lindsey Vonn er olympisk mester fra Vancouver i 2010, og har vunnet verdenscupen sammenlagt fire ganger. I tillegg står hun bokført med 59 enkeltseire i verdenscupen, og har to VM-gull fra 2009.

Nå er sesongen over for den amerikanske skiyndlingen. Vonn lå 12 hundredeler bak ledende Tina Maze da uhellet var ute.

Maze vant til slutt konkurransen. Sveitsiske Lara Gut tok sølvet, mens Svindals kjæreste, amerikanske Julia Mancuso, endte på bronseplass.

Lotte Sejersted startet som nummer seks og kjørte inn over ett sekund bak Maze. Ragnhild Mowinckel kjørte ut i sin debut i senior-VM.

VIDEO: Se det grufulle fallet her

Lindsey Vonn landet feil under et hopp i super-g, fallet var stygt og hun måtte bli fraktet bort med helikopter.

Her faller Lindsey Vonn

VIDEO: Slik reagerte konkurrentene og søsteren på Vonns fall

Lindsey Vonn falt stygt under kvinnenes Super-G i VM i Schladming.

Sjokkert konkurrent og søster etter Vonn-fallet

Sportsnyheter

kkW971HxHEc

Danmark videre i EM: – Noe av det største jeg har vært med på

Det ble en thrilleravslutning i EMs gruppe B mandag kveld. Lenge var det helt åpent hvilke lag som ville knipe andre-, tredje- og fjerdeplassen, men til slutt var det Danmark som kunne juble for sikkert avansement.

Slik reagerte Hareide da Eriksen falt om: – Hva f*** skjedde nå?

Alt lå til rette for en hyggelig kveld med dansk EM-fotball på skjermen. Det ble i stedet en av Åge Hareides verste dager.

Siste nytt

 • Belgisk seier ga svensk EM-jubel

  Belgias 2-0-seier over Finland i EM betyr at Sverige er klar for åttedelsfinale allerede før siste gruppekamp. Svenskene møter Polen i sin siste gruppekamp onsdag, men det oppgjøret blir ikke lenger et være eller ikke være i turneringen for «söta bror». Det sørget Østerrike og Belgia for mandag. Sverige blir nemlig dårligst nummer tre i gruppe E, og med fire poeng etter to kamper plasserer det blågule mannskapet seg uansett foran Ukraina og Finland på treertabellen.

  Sverige
  Foto: Anatoly Maltsev / AP
 • Finland med tynt håp

  Finland var avhengig av minst ett poeng for å være garantert plass i åttedelsfinalene, og hvittrøyene holdt lenge unna for det belgiske presset. Men etter flere sjanser, og én annullering, måtte Finland og keeper Lukas Hradecky kapitulere. Thomas Vermaelen headet i stanga, og Hradecky rakk ikke annet enn å bokse ballen inn i eget mål. Drøyt fem minutter senere satte Romelu Lukaku inn 2-0, og dermed henger det finske håpet i en tynn tråd.

 • Hegerberg får dansk spisskollega

  Den danske fotballprofilen Signe Bruun forlater Paris Saint-Germain og blir spisskollega med Ada Hegerberg i Lyon.

  Det melder Lyon på sine nettsider. Bruun har signert en toårskontrakt med sin nye arbeidsgiver. 23-åringen har spilt for PSG siden 2018.

  Lyon har vært den dominerende klubben i europeisk kvinnefotball i en årrekke. Sist sesong ble imidlertid Hegerberg og lagvenninnene vippet ned fra tronen i hjemlandet av nettopp PSG.

  I mesterligaen ble det exit i kvartfinalen, også det mot PSG.

  Signe Bruun spilte tidligere for Fortuna Hjørring i fire sesonger. Hun står med 13 landskamper.

  Sammen med Bruun har også den nederlandske midtbanespilleren Daniëlle van de Donk og den chilenske keeperen Christiane Endler. Van de Donk har signert en toårskontrakt, mens Endler har kontrakt til juni 2024.

  Spain Soccer Women's Champions League
  Foto: Clive Brunskill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal