Skrekkfall for Lie – har fått bekreftet brudd i leggen

Alpinkomet Kajsa Vickhoff Lie falt stygt under søndagens super-G-renn. 22-åringen ble hentet med helikopter og fraktet til sykehus, og bare timer senere ble det bekreftet at hun må opereres.

GRUSOMT FALL: Her faller Kajsa Vickhoff Lie og treffer sikkerhetsnettet. NRK advarer mot sterke inntrykk i videoen.

– Undersøkelser viser at Kajsa har brudd i leggen i det venstre benet. Hun fraktes nå i helikopter til Universitetsklinikken i Innsbruck i Østerrike og skal opereres i kveld. I tillegg til skaden i leggen har hun et hovent kne (venstre) som skal undersøkes nærmere, skriver alpinlandslaget i en pressemelding søndag kveld.

Det startet bra for Bærum-alpinisten i rennet, men plutselig falt hun svært stygt. 22-åringen skled nedover bakken og havnet i nettet, og man kunne se at leggen ble skadet.

– Hun er kjempelei seg

Man kunne også høre alpinisten skrike av smerter etter fallet. NRK advarer mot sterke inntrykk i videoen.

– Den leggen der ser ikke bra ut. Hun havner på en innerski, så blir det et voldsomt rundkast, så faller ikke skiene av. Jeg får vondt her jeg sitter, sa NRK-ekspert Audun Grønvold.

– Jeg orker ikke se på, sa NRK-kommentator Henrik Jonassen.

Kajsa Vickhoff Lie

MISTET BALANSEN: Kajsa Vickhoff Lie.

Foto: Alessandro Trovati / AP

Landslagslege Marc Jacob Strauss har snakket med Lie flere ganger i løpet av ettermiddagen og kvelden.

– Det var et hardt slag for henne. Hun er kjempelei seg, sier han.

Legen sier at han må få vite mer om tilstanden til Lies kne før han kan si noe sikkert om hvor lang rehabiliteringsperioden vil bli. Dersom det kun er leggen som er skadet, sier han det vil gå seks til ni måneder.

En kneskade vil som regel ta enda noen måneder mer enn det.

Nytt grusomt fall

Bare en knapp halvtime etter Lies fall, falt også østerrikske Rosina Schneeberger på grusomt vis.

Schneeberger ble liggende i sikkerhetsnettet med store smerter før hjelpemannskap styrtet til. Heller ikke her løsnet skien, og beinet fikk voldsomt trykk av kreftene.

Lies stygge fall ble forsterket av at skien ikke løsnet. NRK-ekspert Grønvold forklarer at skien ikke får slag eller trykk som tilsier at den skal slå ut, og han ser ingen feil med bindingen.

– Hvis det er hverken fremovertrykk eller belastning sideveis i bindingen, løses den ikke ut. Da blir ikke støvelen vippet ut av skien, sier Grønvold.

Han påpeker at bindingene kan skape kjempefarlige situasjoner hvis de løses ut for tidlig.

– Hvis et lite slag løser den ut, blir det enda farligere. Alpinistene er ofte opp i høy hastighet med større slag enn slike utfall vi så i dag, sier Grønvold.

Sterk sesong

Lie fikk sitt store gjennombrudd denne sesongen, og hun kronet det med en sterk 5.-plass i super G i VM.

Lørdag viste hun igjen god form med en 5.-plass på utforen i Val di Fassa. Bærum-alpinisten ble slått med 0,79 sekunder av Sveits-stjernen Lara Gut-Behrami.

Hun var 11 hundredeler unna sin første plass på verdenscuppallen i utfor.

Lies grusomme fall kommer på toppen av en lang rekke skader for det norske alpinlandslaget denne sesongen. Skadelisten inneholder fra før Aleksander Aamodt Kilde, Lucas Braathen, Atle Lie McGrath, Adrian Smiseth Sejersted, Rasmus Windingstad og Maria Tviberg.

Ragnhild Mowinckel kom tilbake denne vinteren etter å ha vært ute i nesten to år med en korsbåndsskade.

Siste nytt

 • Bekrefter diplomatisk OL-boikott

  Australia kommer ikke til å sende noen offisielle representanter til vinter-OL i Beijing, opplyser statsminister Scott Morrison.

  – Australia kommer ikke til å tre tilbake fra den sterke posisjonen vi har inntatt i favør av australske interesser, og det er opplagt at det ikke kommer som noen overraskelse at vi ikke sender noen offisielle representanter til vinterlekene, sa Morrison onsdag.

  Dermed legger Australia seg på samme linje som USA. Mandag kunngjorde Det hvite hus at president Joe Biden ikke kommer til å sende noen offisielle representanter til vinter-OL neste år.

  En rekke land, med USA i spissen, har lenge forberedt en diplomatisk boikott av OL i Kina på grunn av kritikken som er rettet mot kinesiske myndigheter for særlig behandlingen av den uiguriske minoriteten i Xinjiang-provinsen vest i landet.

  Den norske regjeringen har gjort det klart at en norsk diplomatisk boikott ikke er aktuelt. (NTB)

  Australia sin statsminister Scott Morrison
  Foto: THOMAS SAMSON / AFP
 • To målgivende for Zuccarello

  Mats Zuccarello sto for to assists da Minnesota Wild slo Edmonton Oilers 4–1 i en NHL-kamp natt til onsdag norsk tid.

  Wild vant både første og tredje periode med 2-0, mens Oilers fikk sitt ene mål i andre periode.

  Zuccarello fikk sin første assist på Wilds første scoring etter 1.11 av første periode da Joel Eriksson Ek sørget for 1-0. Den andre assisten kom i tredje periode etter 5.33 da Victor Rask scoret 3-1-målet.

  Zuccarello var på isen i 16 minutter og 37 sekunder i kampen. Dette var den sjuende strake seieren til Wild, som nå leder Western Central-divisjonen sju poeng foran St. Louis Blues.

  Mats Zuccarello står med totalt 18 målpoeng hittil denne sesongen - sju mål og elleve assists.

  NHL: Toronto Maple Leafs at Minnesota Wild
  Foto: Brace Hemmelgarn / Reuters
 • Seks av seks for Liverpool

  Mohammed Salah og Divock Origi scoret Liverpools mål da laget vant 2-1 borte over AC Milan i siste kampen i gruppespillet.

  AC Milan, som spilte med Zlatan Ibrahimovic fra start, tok ledelsen ved Fikayo Tomori første omgang.

  Liverpool var gruppevinner allerede før kveldens kamp og gikk gjennom gruppespillet med seks seire på seks kamper.

  I den andre kampen i gruppen vant Atletico Madrid 3-1 over Porto. Atletico går dermed videre sammen med Liverpool, mens Porto skal spille i europaligaen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal