Hopp til innhold

Skrekkfall for Lie – har fått bekreftet brudd i leggen

Alpinkomet Kajsa Vickhoff Lie falt stygt under søndagens super-G-renn. 22-åringen ble hentet med helikopter og fraktet til sykehus, og bare timer senere ble det bekreftet at hun må opereres.

GRUSOMT FALL: Her faller Kajsa Vickhoff Lie og treffer sikkerhetsnettet. NRK advarer mot sterke inntrykk i videoen.

– Undersøkelser viser at Kajsa har brudd i leggen i det venstre benet. Hun fraktes nå i helikopter til Universitetsklinikken i Innsbruck i Østerrike og skal opereres i kveld. I tillegg til skaden i leggen har hun et hovent kne (venstre) som skal undersøkes nærmere, skriver alpinlandslaget i en pressemelding søndag kveld.

Det startet bra for Bærum-alpinisten i rennet, men plutselig falt hun svært stygt. 22-åringen skled nedover bakken og havnet i nettet, og man kunne se at leggen ble skadet.

– Hun er kjempelei seg

Man kunne også høre alpinisten skrike av smerter etter fallet. NRK advarer mot sterke inntrykk i videoen.

– Den leggen der ser ikke bra ut. Hun havner på en innerski, så blir det et voldsomt rundkast, så faller ikke skiene av. Jeg får vondt her jeg sitter, sa NRK-ekspert Audun Grønvold.

– Jeg orker ikke se på, sa NRK-kommentator Henrik Jonassen.

Kajsa Vickhoff Lie

MISTET BALANSEN: Kajsa Vickhoff Lie.

Foto: Alessandro Trovati / AP

Landslagslege Marc Jacob Strauss har snakket med Lie flere ganger i løpet av ettermiddagen og kvelden.

– Det var et hardt slag for henne. Hun er kjempelei seg, sier han.

Legen sier at han må få vite mer om tilstanden til Lies kne før han kan si noe sikkert om hvor lang rehabiliteringsperioden vil bli. Dersom det kun er leggen som er skadet, sier han det vil gå seks til ni måneder.

En kneskade vil som regel ta enda noen måneder mer enn det.

Nytt grusomt fall

Bare en knapp halvtime etter Lies fall, falt også østerrikske Rosina Schneeberger på grusomt vis.

Schneeberger ble liggende i sikkerhetsnettet med store smerter før hjelpemannskap styrtet til. Heller ikke her løsnet skien, og beinet fikk voldsomt trykk av kreftene.

Lies stygge fall ble forsterket av at skien ikke løsnet. NRK-ekspert Grønvold forklarer at skien ikke får slag eller trykk som tilsier at den skal slå ut, og han ser ingen feil med bindingen.

– Hvis det er hverken fremovertrykk eller belastning sideveis i bindingen, løses den ikke ut. Da blir ikke støvelen vippet ut av skien, sier Grønvold.

Han påpeker at bindingene kan skape kjempefarlige situasjoner hvis de løses ut for tidlig.

– Hvis et lite slag løser den ut, blir det enda farligere. Alpinistene er ofte opp i høy hastighet med større slag enn slike utfall vi så i dag, sier Grønvold.

Sterk sesong

Lie fikk sitt store gjennombrudd denne sesongen, og hun kronet det med en sterk 5.-plass i super G i VM.

Lørdag viste hun igjen god form med en 5.-plass på utforen i Val di Fassa. Bærum-alpinisten ble slått med 0,79 sekunder av Sveits-stjernen Lara Gut-Behrami.

Hun var 11 hundredeler unna sin første plass på verdenscuppallen i utfor.

Lies grusomme fall kommer på toppen av en lang rekke skader for det norske alpinlandslaget denne sesongen. Skadelisten inneholder fra før Aleksander Aamodt Kilde, Lucas Braathen, Atle Lie McGrath, Adrian Smiseth Sejersted, Rasmus Windingstad og Maria Tviberg.

Ragnhild Mowinckel kom tilbake denne vinteren etter å ha vært ute i nesten to år med en korsbåndsskade.

Siste nytt

 • Tottenham leier Timo Werner en sesong til

  Tottenham er blitt enig med RB Leipzig om å forlenge leieavtalen for Timo Werner med en sesong til.

  Spissen har spilt 14 kamper i ulike turneringer og scoret to mål siden han ble hentet til London-klubben i januar.

  I den opprinnelige leieavtalen hadde Tottenham opsjon på å kjøpe Werner for 15 millioner pund i sommer. I stedet leies han hele kommende sesong, og neste sommer har Tottenham en kjøpsopsjon på 8,5 millioner pund,

  Werner mistet de fem siste seriekampene som følge av en hamstringskade. Han har tidligere vunnet mesterligaen, den europeiske supercupen og klubb-VM med Chelsea.

  Tottenham ble nummer fem i Premier League og skal spille i europaligaen neste sesong.

  (©NTB)

  7ePYnBr9wE8
  Foto: AP
 • Ingebrigtsen-rivaler dropper EM

  Josh Kerr og Jake Wightman har vunnet VM på 1500 meter de to siste årene, men ingen av dem stiller til start i årets EM i friidrett.

  Det ble klart etter at det britiske forbundet presenterte EM-troppen sin tirsdag kveld.

  Istedenfor stiller Storbritannia med Adam Fogg og Neil Gourley på 1500 meter.

  Kerr slo Jakob Ingebrigtsen i nordmannens sesongåpning i Eugene i helgen på én engelsk mil. I den forbindelse uttalte Kerr at han ikke hadde bestemt seg for om han skulle delta i EM eller ikke.

  – Akkurat nå er vi der vi ønsker å være, så det er ikke noe vits å presse på, sa Kerr.

  Samtidig har Jakob Ingebrigtsen kritisert rivalene for å ikke konkurrere mer mot ham før OL i Paris, hvor Ingebrigtsen stiller som regjerende mester på 1500 meter. Kerr tok bronsen på øvelsen i forrige OL.

  EM i friidrett arrangeres i Roma fra 7. til 12. juni. Sommerens OL i Paris starter 26. juli, hvor friidrettsøvelsene arrangeres fra 1. til 11. august.

  VEEr5sOE8VI
  Foto: Reuters
 • Magnus Carlsen slo Nakamura i armageddon – leder Norway Chess

  Magnus Carlsen spilte remis mot Hikaru Nakamura i 2. runde i Norway Chess, men vant i armageddon og leder Norway Chess.

  Langsjakkpartiet endte uavgjort etter 36 trekk og snaut tre og en halv time ved brettet.

  – Det ble en direkte pinlig affære der jeg prøvde å spille noe sikkert ganske tidlig, og så greide jeg å overse ... ikke noe langt uti der, men hans neste trekk. Jeg innså med en gang at jeg var ikke i nærheten av å stå bedre. Senere følte jeg at han satt og utspilte meg litt, men jeg fikk heldigvis omgruppert etter hvert og styrt partiet mot noe mer trygt, sa Carlsen til TV 2.

  Carlsen hadde hvite brikker i armageddon og skaffet seg et avgjørende overtak som resulterte i seier etter 50 trekk. Dermed fikk han et ekstra halvpoeng. (NTB)

  Carlsen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal