Snømangel koster Jansrud og Svindal to uker med verdifull trening

Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud mister to uker med fartstrening på grunn av mangel på snø i Chile.

Jansrud og Svindal

Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal mister to uker med fartstrening.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Håvard Tjørhom

Håvard Tjørhom sier det er få tlgjengelige muligheter for å gjennomføre fartstrening for alpintgutta.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– På grunn av dårlige snøforhold kommer vi til å avlyse samlinga til Kjetil og Aksel i Chile, sier landslagssjef Håvard Tjørhom til NRK.

Herrelandslaget har tatt turen til Chile syv sesonger på rad, men denne gangen blir ikke fartskjørerne, altså Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde, med til det søramerikanske landet.

Det er rett og slett for lite snø til å gjennomføre fartstrening der, og Svindal & co. mister dermed to uker med viktig fartstrening inn mot VM-sesongen.

– September er en de viktigste månedene for oppkjøringen inn mot sesongen, og Chile er valgt fordi det er gode traseer for fartskjøring der, så det betyr at vi mister en viktig del av oppkjøringen, sier Tjørhom.

Stort apparat

Slalåm- og storslalåmløperne følger den opprinelige planen, det er nok snø til at de kan gjennomføre sin trening. Denne oppdelingen av laget skaper hodebry for landslagsledelsen.

– Planen var å fly med et stort apparat til Chile, og å ha fartslaget og teknikklaget samlet slik at vi best mulig kunne utnytte ressursene. Nå så blir det sannsynligvis en splitt på lagene, og da blir det mange ombookinger, det er mange folk og mange kilo utstyr som skal omdirigeres, sier Tjørhom.

Farts- og teknikkjørerne kommer til å gjenforenes i Argentina, etter at teknikklaget har tilbrakt to uker i Chile. I mellomtiden blir det trening på barmark for fartskjørerne.

Få muligheter

Heller ikke i Argentina er forholdene ideele for fartstrening, men Tjørhom sier det er svært få andre muligheter tilgjengelig.

– Det sier seg selv at det er lettere å få til slalåmtrening enn fartstreinng, og i Europa er det begrenset med muligheter, for det krever mye plass. Eneste muligheten er Zermatt i Sveits, men der er det mange lag som er for øyeblikket, sier Tjørhom.

Han sier videre at landslaget er i dialog med anlegget i Argentina for å få det beste ut av oppholdet der, selv om det ikke er ideelt.

Fattig trøst

– Vi er ett av de lagene som står mest på ski, og vi planlegger alltid slik at vi kan ta høyde for å miste noen dager trening. Men vi tar jo ikke høyde for å miste to uker, og dette er en viktig periode for oss der det er mye vi må få gjort, forklarer Tjørhom.

Og det er ikke bare Norge som sliter med manglende treningsmuligheter.

– En liten trøst er at mange av våre konkurrenter er i samme situasjon. Østerrikes lag er på vei hjem fra Chile. og Frankrike, Tyskland og Sveits har avlyst sine samlinger, sier Tjørhom.


Siste nytt

 • Liverpool-profil ferdig i klubben

  Adam Lallana har vært i Liverpool siden 2014, men forlater klubben når kontrakten går ut i sommer. Jürgen Klopp har ingen planer om å bruke han mer.

  Klopp bekrefter at han ikke tenker å sende Lallana på banen selv om midtbanemannen er skadefri. Det er for å forhindre at han ikke skader seg før han skal finne seg ny klubb, melder nyhetsbyrået AFP.

  Spilleren og klubben skal ha en enighet om at Lallana mest sannsynlig ikke spiller for Liverpool igjen.

  Adam Lallana
  Foto: Jon Super / AP
 • Dier utestengt i fire kamper

  Tottenhams Eric Dier er suspendert i fire kamper etter at han konfronterte en tilskuer etter en FA-cupkamp i mars.

  I tillegg er han ilagt en bot på 40.000 pund, som tilsvarer over 470.000 norske kroner. Det melder det engelske fotballforbundet (FA).

  TV-bildene i kampen mot Norwich viste at Dier tok seg opp på tribunen blant hjemmetilhengere, klatret over flere seterader og konfronterte en tilskuer, som skal ha ropt fornærmelser mot ham. (NTB)

  Erik Dier
  Foto: Oli Scarff / Oli Scarff
 • Ingen debut for Skjelbred

  Per Ciljan Skjelbred er tilbake i trening, men ifølge Adresseavisen går det mot at Rosenborg blir uten 33-åringen i lørdagens hjemmekamp mot Strømsgodset.

  Den tidligere Hertha Berlin-spilleren var bare ti minutter på treningsfeltet på Lerkendal mandag før han gikk i garderoben med sin vonde legg.

  Han trente igjen onsdag, men innrømmet overfor Adresseavisen at lørdagens oppgjør mot Strømsgodset høyst sannsynlig går uten ham.

  Per Ciljan Skjelbred
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal