NRK Meny
Normal

Alltid OL-suksess

Natalie Cook fra Australia har hatt mer OL-suksess i sanden enn noen annen kvinne. Hun tok gull på hjemmebane i Sydney og har deltatt i alle OL-turneringene.

Natalie Cook (bak) og Tamsin Barnett

33-årige Natalie Cook (bak) er en av 14 spillere som har deltatt i alle OL-turneringene så langt. Tamsin Barnett er hennes tredje makker i OL-sammenheng.

Foto: www.fivb.org

I 1996 tok hun bronse sammen med Kerri-Ann Pottharst. Fire år senere opplevde de noe som bare blir noen få forunt: OL-gull på hjemmebane.

Cook og Pottharst var dronningene av Bondi Beach og slo favorittene fra Brasil, Adriana Behar og Shelda Bede, i finalen.

For prestasjonen ble Cook og Pottharst også tildelt utmerkelsen Order of Australia.

I Athen for fire år siden spilte Cook sammen med Nicole Sanderson. Hun tok seg til en ny bronsefinale, men ble skadet i kampen som endte med tap mot et lag fra USA.

Natalie Cook har også gjort det skarpt som forfatter av selvhjelpsboka "Go Girl!", hvor hun oppfordrer leserne til å "unleash your power" for å nå sine mål. Hun har også gjort seg bemerket som en talskvinne for spillerne i verdensserien.

Urutinert makker

Cooks makker de siste sesongene har vært den 193 cm høye, men relativt urutinerte blokkspilleren Tamsin Barnett.

Spesielt 2007-sesongen var god – da tok duoen også sin hittil eneste seier. Det skjedde i Seoul i mai.

Denne sesongen har det gått litt tråere, men fjerdeplass i Japan i mai var en sterk prestasjon, så ting tyder på at Cook og Barnett, som er seedet som nummer 10 i OL, trives godt i Østen…

Les om de andre lagene i gruppe C:

Juliana Silva/Larissa Franca, Brasil

Alexandra Sjirjaeva/Natalia Urjadova, Russland

Cristine "Saka" Santanna/Andrezza "Rtvelo" Martins, Georgia

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal