Hopp til innhold

Allsvenskan 2022

 • Trondsen til IFK Göteborg

  Anders Trondsen har signert ein avtale med den svenske fotballklubben IFK Göteborg etter å ha fått kontrakten sin med Trabzonspor annullert.

  Det vart i september klart at Trondsen var klubblaus, og ryktet om at IFK var neste stoppestad kom tidleg. Fredag stadfestar «Blåvitt» at kontrakten på 3,5 år er signerte.

  – Endeleg, seier Trondsen om overgangen.

  Trondsen vart seld til Trabzonspor i august 2020 frå Rosenborg. Før det var han i Sarpsborg og Stabæk. Han har fire landskampar for Noreg og gler seg til å ta steget inn på Gamla Ullevi i Göteborg.

  – Eg veit at stemninga er heilt fantastisk på Gamla Ullevi og at det finst ein veldig sterk tribunekultur her. Eg er imponert over det som vart presentert for meg, og eg er glad for at karrieren min held fram i ein Skandinavias største klubbar, seier Trondsen.

  IFK vart nummer åtte i årets Allsvenskan.

  Anders Trondsen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Hovland-scoring for Häcken

  Even Hovland scora eitt av måla i Häckens 4-1-siger over Sundsvall i Allsvenskan.

  Det stod 1-1 ved pause, før Hovland sette inn 2-1 ni minutt etter pause. Häcken scora top kjappe mål til like etter, og bomma dessutan på straffe på overtid.

  Per-Mathias Hæøgmos Häcken er dermed på stø kurs mot sitt aller første seriemeisterskap. Dei leier med seks poeng til Djurgården, som har spela ein kamp mindre. Fire serierundar står att.

  WEB_SPORT
  Foto: Stefan Jerrevång/TT / NTB
 • Häcken-topp hyller Høgmo: – Kunne trent Real Madrid

  Per-Mathias Høgmo har en høy stjerne i gulljagende Häcken. Lagets sportssjef mener nordmannens lederstil ville passet inn i de største klubbene i verden.

  62-åringen fra Gratangen blir omtalt som «eksepsjonell» av Häckens sportssjef Martin Ericsson i et intervju med Expressen.

  – I min verden er han en av få trenere fra Skandinavia som med sin lederstil kunne trent Real Madrid. Da tenker jeg også på måten han er på, og hvor trygg han er på seg selv, sier Ericsson, ifølge NTB.

  Häcken-trener Per-Mathias Högmo
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB
 • Hareide-løft i Allsvenskan: MFF vant derbyet

  Åge Hareide står med full uttelling i comebacket som Allsvenskan-trener. Søndag ledet han Malmö til 2-1-seier borte mot lokalrivalen Helsingborg.

  Oppturen gjør at MFF for alvor er med i kampen om topplasseringene. Med sju runder igjen skiller det sju poeng til serieleder Häcken.

  Dennis Hadzikadunic ble matchvinner i Skåne-derbyet. Midtstopperen styrte inn sitt første Allsvenskan-mål etter litt over en times spill.

  (NTB)

  Hareide i Malmø
  Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
 • Berget usikker på Malmö-framtiden – avventer Hareide-erstatter

  Jo Inge Berget (32) vil ikke signere noen ny kontrakt med Malmö før han vet hvem som blir klubbens nye permanente trener. Helst vil han ha Åge Hareide.

  Hareide er hentet inn som midlertidig trener for den svenske storklubben ut inneværende sesong. Fra neste sesong skal etter planen jobben over på andre hender.

  I et intervju med Aftonbladet snakker Jo Inge Berget om sin framtid i Malmö. Den er usikker. Nordmannen har inntatt en avventende holdning, til tross for at samtaler om en ny avtale har pågått en stund.

  – Jeg vil se hva som skjer. Det har skjedd noen ganger nå at det har kommet inn nye trenere som ønsker seg nye spillere. Vi får se hvem det blir, hva slags trener, hva han vil og hvilke spillere han vil satse på før man bestemmer seg, sier Berget til avisen.

  Han har spilt for Malmö i sju sesonger. Totalt har hadelendingen hatt fem ulike hovedtrenere og to midlertidige trenere i løpet av den tiden. Hvem som blir den neste, er usikkert.

  Jo Inge Berget i aksjon for Malmö FF.
  Foto: Anders Bjuro / AP

Sportsnyheter

Under halvparten kom til mål i NM: – Flaks at jeg kom ned

Snøvær, røffe forhold og en vanskelig trasé gjorde ting vanskelig for alpinistene i Trysil. Kun 33 av de 72 utøverne på start klarte å komme seg til mål i første omgang.

Siste nytt

 • Kaptein Mbappé herjet

  Kylian Mbappé feiret sin første kamp som kaptein for Frankrike med to mål da Nederland ble knust 4-0 i den første kampen i EM-kvalifiseringen i fotball.

  Mbappé scoret vertenes tredje mål allerede etter 20 minutter. Da hadde Antoine Griezmann og Dayot Upamecano sørget for 2-0-ledelse etter åtte minutter. Med tre minutter igjen av ordinær tid fintet Mbappé ut to Nederland-forsvarere før han hamret ballen i hjørnet.

  Paris Saint-Germain-stjernen ble nylig valgt ut som landslagets nye kaptein etter at keeper Hugo Lloris ga seg.

  Nederland slet stort og greide aldri å sette det franske forsvaret på nevneverdige prøver. På overtid fikk de straffe, men Memphis Depay ble stoppet av Mike Maignan. (NTB)

  France Netherlands Euro 2024 Soccer
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Lukaku-hattrick da Belgia slo Sverige

  Romelu Lukaku scoret alle målene da Belgia fikk en kjempeåpning i EM-kvalifiseringen i fotball med 3-0-seier over Sverige på bortebane fredag.

  Dermed fikk Domenico Tedesco en strålende debut som Belgia-trener. Tysk-italieneren tok over for Roberto Martínez, som ikke forlenget sin kontrakt etter et skuffende VM i fjor. Martinez trener nå det portugisiske landslaget.

  Lukaku stusset først inn 1-0 like før pause, før han tidlig i 2. omgang doblet ledelsen da ballen gikk via standfoten hans og i nettet. Begge gangene hadde Dodi Lukebakio målgivende pasning. Lukebakio var svært aktiv og god for Belgia fram til han ble byttet ut etter en times spill.

  Med ti minutter igjen fullbyrdet Lukaku hattricket etter å ha blitt spilt fri foran åpent mål. Spissen ble byttet ut like etterpå.

  Sverige slet med å komme à jour med Belgia i banespillet og skapte ikke de største sjansene. Til slutt ble det en komfortabel kvalifiseringsåpning for Belgia og Lukaku.

  Zlatan Ibrahimovic fikk spille de siste 20 minuttene mot Belgia. Veteranspissen har nylig kommet tilbake fra en kneskade og ble som 41-åring tidenes eldste til å spille i en EM-kvalifisering i fotball. (NTB)

  Romelu Lukaku
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP
 • Norge rett til semifinale i curling-VM

  Norges curlingkvinner slo Tyskland 6-3 og tok seg med det direkte til semifinalen i VM i svenske Sandviken.

  Med norsk seier, samt at Sverige tapte for Danmark, tok skip Marianne Rørvik og hennes lag den siste semifinaleplassen bak gullfavoritt Sveits.

  Norge hadde overtaket i store deler av kampen mot Tyskland og vant til slutt 6-3. VM-vert Sverige måtte tåle 4-9-tap for Danmark, og dermed kunne det norske laget juble for avansement til semifinale.

  Det norske laget består av skip Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye.

  Etter to poengløse omganger tok Norge to poeng i den tredje omgangen. Tyskland tok ett i den femte, men Norge ledet 3-1 etter seks av ti omganger.

  Etter åttende omgang hadde det norske laget økt ledelsen til 5-2, og kampen var langt på vei avgjort.

  De to beste etter grunnspillet gikk rett semifinale. Lag tre møter lag seks, mens lag fire møter lag fem i kampen om de to siste semifinaleplassene. (NTB)

  Curling-VM for kvinner
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste