Hopp til innhold

Allsvenskan 2022

 • Trondsen til IFK Göteborg

  Anders Trondsen har signert ein avtale med den svenske fotballklubben IFK Göteborg etter å ha fått kontrakten sin med Trabzonspor annullert.

  Det vart i september klart at Trondsen var klubblaus, og ryktet om at IFK var neste stoppestad kom tidleg. Fredag stadfestar «Blåvitt» at kontrakten på 3,5 år er signerte.

  – Endeleg, seier Trondsen om overgangen.

  Trondsen vart seld til Trabzonspor i august 2020 frå Rosenborg. Før det var han i Sarpsborg og Stabæk. Han har fire landskampar for Noreg og gler seg til å ta steget inn på Gamla Ullevi i Göteborg.

  – Eg veit at stemninga er heilt fantastisk på Gamla Ullevi og at det finst ein veldig sterk tribunekultur her. Eg er imponert over det som vart presentert for meg, og eg er glad for at karrieren min held fram i ein Skandinavias største klubbar, seier Trondsen.

  IFK vart nummer åtte i årets Allsvenskan.

  Anders Trondsen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Hovland-scoring for Häcken

  Even Hovland scora eitt av måla i Häckens 4-1-siger over Sundsvall i Allsvenskan.

  Det stod 1-1 ved pause, før Hovland sette inn 2-1 ni minutt etter pause. Häcken scora top kjappe mål til like etter, og bomma dessutan på straffe på overtid.

  Per-Mathias Hæøgmos Häcken er dermed på stø kurs mot sitt aller første seriemeisterskap. Dei leier med seks poeng til Djurgården, som har spela ein kamp mindre. Fire serierundar står att.

  WEB_SPORT
  Foto: Stefan Jerrevång/TT / NTB
 • Häcken-topp hyller Høgmo: – Kunne trent Real Madrid

  Per-Mathias Høgmo har en høy stjerne i gulljagende Häcken. Lagets sportssjef mener nordmannens lederstil ville passet inn i de største klubbene i verden.

  62-åringen fra Gratangen blir omtalt som «eksepsjonell» av Häckens sportssjef Martin Ericsson i et intervju med Expressen.

  – I min verden er han en av få trenere fra Skandinavia som med sin lederstil kunne trent Real Madrid. Da tenker jeg også på måten han er på, og hvor trygg han er på seg selv, sier Ericsson, ifølge NTB.

  Häcken-trener Per-Mathias Högmo
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB
 • Hareide-løft i Allsvenskan: MFF vant derbyet

  Åge Hareide står med full uttelling i comebacket som Allsvenskan-trener. Søndag ledet han Malmö til 2-1-seier borte mot lokalrivalen Helsingborg.

  Oppturen gjør at MFF for alvor er med i kampen om topplasseringene. Med sju runder igjen skiller det sju poeng til serieleder Häcken.

  Dennis Hadzikadunic ble matchvinner i Skåne-derbyet. Midtstopperen styrte inn sitt første Allsvenskan-mål etter litt over en times spill.

  (NTB)

  Hareide i Malmø
  Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
 • Berget usikker på Malmö-framtiden – avventer Hareide-erstatter

  Jo Inge Berget (32) vil ikke signere noen ny kontrakt med Malmö før han vet hvem som blir klubbens nye permanente trener. Helst vil han ha Åge Hareide.

  Hareide er hentet inn som midlertidig trener for den svenske storklubben ut inneværende sesong. Fra neste sesong skal etter planen jobben over på andre hender.

  I et intervju med Aftonbladet snakker Jo Inge Berget om sin framtid i Malmö. Den er usikker. Nordmannen har inntatt en avventende holdning, til tross for at samtaler om en ny avtale har pågått en stund.

  – Jeg vil se hva som skjer. Det har skjedd noen ganger nå at det har kommet inn nye trenere som ønsker seg nye spillere. Vi får se hvem det blir, hva slags trener, hva han vil og hvilke spillere han vil satse på før man bestemmer seg, sier Berget til avisen.

  Han har spilt for Malmö i sju sesonger. Totalt har hadelendingen hatt fem ulike hovedtrenere og to midlertidige trenere i løpet av den tiden. Hvem som blir den neste, er usikkert.

  Jo Inge Berget i aksjon for Malmö FF.
  Foto: Anders Bjuro / AP

Sportsnyheter

ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters

Djokovic etter Ruud-smellen: – Han fortjente å vinne

Casper Ruud (25) er klar for finalen i storturneringen i Monte-Carlo etter å ha brutt en stygg statistikk på tennisbanen.

d

Svensk profil opprørt etter «Janteloppet»: – Nesten et mordforsøk

Max Novak tok en sterk tredjeplass i lørdagens Ski Classic-renn. Men svensken er irritert på det som skjedde på den andre runden – som han tror kan ha kostet ham seieren.

Siste nytt

 • Amerikansk OL-håp ute av OL

  Alicia Monson, USAs rekordholder på 5000 og 10.000 meter, mister sommerens OL i Paris.

  Årsaken er en avrivning i menisken. Hun har nå blitt operert og det er ventet at hun må gjennom en lengre periode med rehabilitering og opptrening.

  – Jeg har jobbet hardt for muligheten til å representere USA i enda et OL, så det smerter å ikke stille til start, skriver Monson på Instagram.

  25-åringen kom på 5.-plass på 10.000-meteren under VM i Budapest sist sommer. Hun var regnet som en outsider til medalje i sommerens leker.

  US Championships Athletics
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Hollywood-laget Wrexham rykket opp

  Wrexham er klar for nivå tre i engelsk fotball, League One, etter å ha vunnet 6–0 mot Forest Green Rovers.

  Dermed er klubben, som eies av Hollywood-kjendisene Ryan Reynolds og Rob McElhenney, har dermed rykket opp to sesonger på rad.

  – Hvis du fortalte meg for noen år siden at jeg ville grått fledestårer over en kamp som fant sted i Nord-Wales, ville navnet ditt vært Rob McElhenney. Gratulerer til Wrexham og til co-styrelederen min, skriver skuespilleren Reynolds på X/Twitter.

  Hans partner var hakket mer ordknapp:

  – Har ikke ord, skrev McElhenney.

  Klubben ble stiftet i 1864. For litt mer enn tre år siden ble den kjøpt opp av de to Hollywood-yndlingene. De siste årene har de tiltrukket seg en stor internasjonal fanbase og økt oppmerksomhet gjennom Disney-serien «Welcome to Wrexham».

  Wrexham US Tour Soccer
  Foto: Jon Super / AP
 • Uavgjort for Berges Burnley etter utrolig selvmål

  Sander Berge og Burnley var på vei mot en kjærkommen seier, men etter en enorm tabbe fra keeper Arijanet Muric endte det med ett poeng.

  Burnley trenger alt de kan få av poeng for å unngå nedrykk til nivå to, og Josh Brownhill tente håpet om tre dyrebare poeng da han sendte vertene opp i ledelsen kvarteret før slutt.

  Håpet var imidlertid bare tent i fem minutter før Berge sendte ballen tilbake til Muric.

  Kkeeperen forsøkte å bruke sålen til å dempe pasningen. Muric var imidlertid uoppmerksom, og ballen trillet via foten hans og inn i eget nett.

  Dermed er det seks poeng opp til trygg grunn for Berges lag. Sheffield United, Manchester United, Newcastle, Tottenham og Nottingham Forest gjenstår i sesonginnspurten. (NTB)

  Burnley
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal