Hopp til innhold

Allsvenskan 2022

  • Trondsen til IFK Göteborg

    Anders Trondsen har signert ein avtale med den svenske fotballklubben IFK Göteborg etter å ha fått kontrakten sin med Trabzonspor annullert.

    Det vart i september klart at Trondsen var klubblaus, og ryktet om at IFK var neste stoppestad kom tidleg. Fredag stadfestar «Blåvitt» at kontrakten på 3,5 år er signerte.

    – Endeleg, seier Trondsen om overgangen.

    Trondsen vart seld til Trabzonspor i august 2020 frå Rosenborg. Før det var han i Sarpsborg og Stabæk. Han har fire landskampar for Noreg og gler seg til å ta steget inn på Gamla Ullevi i Göteborg.

    – Eg veit at stemninga er heilt fantastisk på Gamla Ullevi og at det finst ein veldig sterk tribunekultur her. Eg er imponert over det som vart presentert for meg, og eg er glad for at karrieren min held fram i ein Skandinavias største klubbar, seier Trondsen.

    IFK vart nummer åtte i årets Allsvenskan.

    Anders Trondsen
    Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
  • Hovland-scoring for Häcken

    Even Hovland scora eitt av måla i Häckens 4-1-siger over Sundsvall i Allsvenskan.

    Det stod 1-1 ved pause, før Hovland sette inn 2-1 ni minutt etter pause. Häcken scora top kjappe mål til like etter, og bomma dessutan på straffe på overtid.

    Per-Mathias Hæøgmos Häcken er dermed på stø kurs mot sitt aller første seriemeisterskap. Dei leier med seks poeng til Djurgården, som har spela ein kamp mindre. Fire serierundar står att.

    WEB_SPORT
    Foto: Stefan Jerrevång/TT / NTB
  • Häcken-topp hyller Høgmo: – Kunne trent Real Madrid

    Per-Mathias Høgmo har en høy stjerne i gulljagende Häcken. Lagets sportssjef mener nordmannens lederstil ville passet inn i de største klubbene i verden.

    62-åringen fra Gratangen blir omtalt som «eksepsjonell» av Häckens sportssjef Martin Ericsson i et intervju med Expressen.

    – I min verden er han en av få trenere fra Skandinavia som med sin lederstil kunne trent Real Madrid. Da tenker jeg også på måten han er på, og hvor trygg han er på seg selv, sier Ericsson, ifølge NTB.

    Häcken-trener Per-Mathias Högmo
    Foto: Adam Ihse/TT / NTB
  • Hareide-løft i Allsvenskan: MFF vant derbyet

    Åge Hareide står med full uttelling i comebacket som Allsvenskan-trener. Søndag ledet han Malmö til 2-1-seier borte mot lokalrivalen Helsingborg.

    Oppturen gjør at MFF for alvor er med i kampen om topplasseringene. Med sju runder igjen skiller det sju poeng til serieleder Häcken.

    Dennis Hadzikadunic ble matchvinner i Skåne-derbyet. Midtstopperen styrte inn sitt første Allsvenskan-mål etter litt over en times spill.

    (NTB)

    Hareide i Malmø
    Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
  • Berget usikker på Malmö-framtiden – avventer Hareide-erstatter

    Jo Inge Berget (32) vil ikke signere noen ny kontrakt med Malmö før han vet hvem som blir klubbens nye permanente trener. Helst vil han ha Åge Hareide.

    Hareide er hentet inn som midlertidig trener for den svenske storklubben ut inneværende sesong. Fra neste sesong skal etter planen jobben over på andre hender.

    I et intervju med Aftonbladet snakker Jo Inge Berget om sin framtid i Malmö. Den er usikker. Nordmannen har inntatt en avventende holdning, til tross for at samtaler om en ny avtale har pågått en stund.

    – Jeg vil se hva som skjer. Det har skjedd noen ganger nå at det har kommet inn nye trenere som ønsker seg nye spillere. Vi får se hvem det blir, hva slags trener, hva han vil og hvilke spillere han vil satse på før man bestemmer seg, sier Berget til avisen.

    Han har spilt for Malmö i sju sesonger. Totalt har hadelendingen hatt fem ulike hovedtrenere og to midlertidige trenere i løpet av den tiden. Hvem som blir den neste, er usikkert.

    Jo Inge Berget i aksjon for Malmö FF.
    Foto: Anders Bjuro / AP

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal