Alene i ledelsen

Nå er Viktor Hovland alene i ledelsen i denne turneringen der vinneren rasker med seg omtrent 35,6 millioner kroner.

For Hovland vartet opp med en kjempeputt på det 13. hullet.

• Ventura med kjempestart i Kansas

Kristoffer Ventura gikk seks slag under par på torsdagens åpningsrunde på Korn Ferry-tourens turnering i Kansas, nivået under PGA-touren.

I skrivende stund er Ventura med det i delt ledelse, men alle spillerne er ikke ferdig med den første runden.

Ventura ligger foreløpig an til å kapre en plass til sommerens OL, plasser som blir endelig fordelt etter ukens turneringer. Med et godt resultat i Kansas vil han kunne sikre seg en OL-plass - hvor Viktor Hovland allerede er sikret en plass.

Kristoffer Ventura
  • Petter Solbergs bil tok fyr i comebacket

I Petter Solbergs comeback tok bilen hans fyr underveis i rallyløpet.

– Det var helt sykt, det må ha eksplodert, sier Petter Solberg til SVT.

Bilen begynte å ryke og tok fyr da Solberg bremset kraftig ned før en u-sving. Det brant fra understellet i rundt 10 sekunder.

Like før hadde han hoppet ned fra en fortauskant, der kan skaden ha skjedd.

Det var SVT som omtalte saken først.

– Håndbremsen fungerte ikke og den må ha eksplodert slik at olje lekket ut og tok fyr, fortsetter veteranen.

Solbergs mekaniker har 15 minutter til å fikse bilen i vedlikeholdsperioden på fredag.

X skriver Solberg at laget hans er trygge på at de får fikset bilen.

– Det er ikke så dårlig som det ser ut som, skriver han på X.

Petter Solberg, 49, rally-comeback, karlstad.
  • Petter Solberg kun to tideler bak sønnen

Petter Solberg (49) holdt tempoet oppe i rallycomebacket i EM-runden i Karlstad.

Den snart 50 år gamle rallyføreren gjorde seg slett ikke bort på torsdagens første fartsprøve. Han kjørte inn til en foreløpig 10.-plass og var bare 2,2 sekunder bak prøvevinneren Hayden Paddon fra New Zealand.

Petter Solberg kjører denne uken sitt første løp på fem år. I kvalifiseringen som gikk tidligere på dagen ble han kun nummer 17, mens sønnen Oliver Solberg (22) vant.

Oliver Solberg kjørte to tidels sekund raskere enn faren i den første fartsprøven og er nummer ni i skrivende stund.

Mads Østberg ligger på 2.-plass i EM-rallyet.

Torsdagens løp er nærmest som en oppvarming å regne. Det skal kjøres åtte fartsprøver både fredag og lørdag.