Hopp til innhold

Alaves sparket treneren etter tolv kamper

Jose Luis Mendilibar fikk mandag sparken i den spanske fotballklubben Alaves etter å ha ledet laget i kun tolv kamper.

Alaves er tabelljumbo i den spanske toppserien, men har ikke gitt opp å berge kontrakten. Seks poeng skiller opp til Cádiz på trygg grunn. Åtte serieomganger gjenstår.

Nå hentes enda en ny trener inn i kampen for å redde plassen.

«Til tross for innsatsen fra treneren og troppen, har ikke resultatene vært som forventet, og i de tolv kampene som Mendilibar har ledet Alaves, har bare én seier blitt oppnådd,» heter det i en uttalelse fra klubben.

Alaves røk 1-4 for Atlético Madrid i helgen.

cuOtV1VxuWY
Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Sportsnyheter

2024 European Athletics Championships, day 6

Ingebrigtsen med suverent gull – ble tidenes mannlige EM-utøver

Jakob Asserson Ingebrigtsen herjet med konkurrentene på 1500 meter og skrev EM-historie i Roma.

Qatar Soccer WCup Match Moments Day 12 Photo Gallery

«Turneringslaget» som forsvant

Tyskland er landet i Europa med flest store titler i fotball. Men de siste årene har EM-vertene kranglet om hvorfor seiersmaskinen har sluttet å virke.

2024 European Athletics Championships, day 2

Utviklinga har eksplodert: – Visste ikkje at ein kunne verte gode

Jakob Ingebrigtsen hylla Henrik Ingebrigtsen etter det første EM-gullet. Sidan det første gullet til familien i 2012, har utviklinga tatt fullstendig av.

Siste nytt

  • 16-åringer herjet for Stabæk - opp på kvalikplass

    To lynraske nettkjenninger i åpningsminuttene la grunnlaget for Stabæks 4-2-seier hjemme mot Mjøndalen i 1. divisjon onsdag.

    De to 16-åringene Oskar Spiten-Nysæter (2) og Sebastian Olderheim (2) scoret målene som bringer Stabæk opp på 6.-plass i 1. divisjon.

    Fire poeng skiller opp til Vålerenga på direkte opprykksplass. Mjøndalen har på sin side spilt fem strake kamper uten seier, og bruntrøyene er nummer tolv på tabellen. (NTB)

    Stabæk
    Foto: NTB
  • Kolbotn slått ut av 2. divisjonslag

    Molde og Kolbotn spilte 0-0 til fulltid og måtte dermed ut i ekstraomganger i rosenes by. Der gjorde 17 år gamle Ida Warvik seg tellende da hun satte inn kampens eneste mål for vertene.

    Molde spiller til daglig i avdeling 3 i 2. divisjon, hvor de topper tabellen etter åtte serierunder. Kolbotn holder på sin side til i Toppserien, hvor de ligger på 8.-plass.

    Storkanonene i Toppserien tok seg imidlertid videre. Rosenborg vant 7-0 borte mot Steinkjer, Brann vant 3-0 borte over Avaldsnes og Vålerenga slo byrival Frigg 4-0 borte.

    Arna-Bjørnar sikret 2-1-seier åtte minutter på overtid mot 1. divisjonslaget Fyllingsdalen. Start - Amazon Grimstad 4-0, Viking - Bryne 2-0. Bodø/Glimt - Tiller 3-0. (NTB)

    Ida Emilie Heggem Warvik
    Foto: NTB
  • Foreslår Frankrike og Salt Lake City som OL-arrangører

    IOC kunngjorde på en pressekonferanse mandag hvem de foreslår som OL-arrangør i 2030 og 2034.

    Der ble det klart at Frankrike, nærmere bestemt Provence-Alpes-Côte d'Azur og Auvergne-Rhône-Alpes, ble foreslått som arrangør for vinter-OL i 2030. Dette er altså sørøst i Frankrike.

    Salt Lake City i Utah blir foreslått som arrangør for vinter-OL i 2034.

    Det betyr altså at Sverige ikke får arrangere OL med det første. Svenskene har uttrykt ønske om å arrangere lekene i Stockholm og Åre.

    De kommende arrangørlandene skal stemmes over i juli.

    Vinter-OL i Beijing 2022: Medaljeseremoni
    Foto: Torstein Bøe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal