Svindals oppskrift for å bli best i utfor: Sykle 7000 meter oppover

I stedet for å kjøre ned fjellsidene, har Aksel Lund Svindal brukt sommeren til å sykle oppover. Nå vil skistjernen til topps i verdenscupen også.

Svindal

«Beklager alle selfiene, men du blir ganske gira når du klatrer opp disse fjellene. Bonette, det høyeste fjellpasset i Alpene», skriver Svindal på sin Instagram.

Foto: Bilde fra asvindal på instagram.com

– Det er ikke det at det er kjipt å stå på ski, men det har vært en utrolig bra sommer. Det er godt å gå barbeint av og til, og ikke være i de tunge støvlene flere timer i strekk, sier Svindal.

Norges beste alpinist kommer til å savne sol, gode badetemperaturer og late dager. Mannen som oftest er sett med ski på beina, har brukt deler av ferien til å sykle opp de bratteste fjellene i Alpene.

– Jeg syklet over de største alpeovergangene. Da fikk jeg merke at de passene er akkurat så lange og bratte som forventet. De jeg syklet med sa at vi besteg over 7000 høydemeter, sier en fornøyd Svindal.

Her er Aksel Lund Svindal på Col de Vence 963 m.o.h.:

Bilde fra asvindal på instagram.com

Nyter skikjøringen

Svindal er imidlertid fortsatt først og fremst alpinist og ikke syklist. Selv om han har kost seg i Alpene og på stranda, kjenner han at det kribler litt i beina. Etter forrige sesong har han fokusert mer på å ha det kjekt på ski, enn å ta ut alle krefter hele tiden.

– Hvis du brenner lyset i begge ender hele tiden blir treningen veldig lik konkurransesesongen. Nå har jeg fokusert mer på å kose meg, i stedet for å tenke for mye på timing og skitesting. Du kan nyte skikjøringen litt mer hvis det ikke er så brutalt hele tiden, mener Svindal.

Går for sammenlagtseieren

De siste ukene har alpintlandslaget lagt i hard barmarkstrening og sju uker er gått siden Svindal sist hadde ski på beina. På slutten av fjorårssesongen glapp sammenlagtseieren i verdenscupen og det ble ingen OL-medaljer. Nå er 31-åringen lysten på revansjere seg.

– Om jeg får en god start på sesongen og ligger godt an i sammendraget, blir målet å ta sammenlagtseieren. Jeg har erfaringen, og må prøve å omsette den til å ha is i magen, sier han.

Ingen fjell har vært for høye for Aksel Lund Svindal i sommer:

Bilde fra asvindal på instagram.com

Siste nytt

 • Mikkelsen leder sin klasse

  Andreas Mikkelsen leder WRC2-klassen klart etter fredagens etappe i Rally Monte-Carlo. Totalt er Elfyn Evans i ledelsen, men Sébastien Ogier kjører fortest.

  Mikkelsen er på 7.-plass i sin Skoda Fabia, men han er klart best av deltakerne i WRC2-klassen.

  – Jeg nyter dette. Jeg har en god luke nå, og det gir en god følelse, for vi føler ikke at vi presser særlig hardt. Jeg synes bilen er fantastisk under disse forholdene, sa Mikkelsen ifølge WRCs nettsted etter fullført dagsetappe.

  Oliver Solberg, som konkurrerer på svensk lisens, er på 13.-plass totalt etter fredagens kjøring.

  Rallyet fortsetter lørdag og avsluttes søndag.

  Andreas Mikkelsen
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Bare nesten for Island

  Seier til Island over Frankrike i hovedrunden i VM ville gi Norge hjelp, og oppgjøret ble av den spennende sorten. Lagene fulgte hverandre tett hele veien, og til pause ledet franskmennene med to. Island slo tilbake i andre omgang, men helt på tampen mistet de overtaket. Da vant Frankrike 28-26 og er med det oppe på åtte poeng i gruppa i Egypt.

  – Jeg er av den tro at det franske laget vil spille bra nok til å slå Portugal på søndag, men jeg er litt skeptisk nå, sier NRKs ekspert Håvard Tvedten.

  For Norge må først slå Algerie, og er avhengig av fransk poeng mot Portugal, eller at portugiserne vinner med sju mål eller mer for å nå kvartfinalen.

  w5rr7HxYzFE
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Reuters
 • V-cupseier til Saltvik Pedersen

  Paraalpinisten Jesper Saltvik Pedersen vant fredagens slalåmrenn i verdenscupen i Veysonnaz i Sveits, etter tre 2.-plasser på rad i storslalåm.

  – Det er veldig digg å være i gang med seier. Jeg har hatt noen 2.-plasser, og det er herlig å være tilbake på toppen, sa Pedersen.

  – Den første omgangen var litt rotete, men jeg ledet med noen hundredeler. I finaleomgangen gikk det bedre, og jeg økte ledelsen.

  Han seiret 0,26 sekund foran nederlenderen Jeroen Kampschreur, som slo ham i storslalåm både onsdag og torsdag. Tirsdag kjørte Kampschreur ut, men da var det italienske René De Silvestro som henviste Pedersen til 2.-plassen.

  Det skal være slalåmrenn også lørdag.

  Jesper Saltvik Pedersen
  Foto: Thomas Brun / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal