NRK Meny
Normal

Svindals oppskrift for å bli best i utfor: Sykle 7000 meter oppover

I stedet for å kjøre ned fjellsidene, har Aksel Lund Svindal brukt sommeren til å sykle oppover. Nå vil skistjernen til topps i verdenscupen også.

Svindal

«Beklager alle selfiene, men du blir ganske gira når du klatrer opp disse fjellene. Bonette, det høyeste fjellpasset i Alpene», skriver Svindal på sin Instagram.

Foto: Bilde fra asvindal på instagram.com

– Det er ikke det at det er kjipt å stå på ski, men det har vært en utrolig bra sommer. Det er godt å gå barbeint av og til, og ikke være i de tunge støvlene flere timer i strekk, sier Svindal.

Norges beste alpinist kommer til å savne sol, gode badetemperaturer og late dager. Mannen som oftest er sett med ski på beina, har brukt deler av ferien til å sykle opp de bratteste fjellene i Alpene.

– Jeg syklet over de største alpeovergangene. Da fikk jeg merke at de passene er akkurat så lange og bratte som forventet. De jeg syklet med sa at vi besteg over 7000 høydemeter, sier en fornøyd Svindal.

Her er Aksel Lund Svindal på Col de Vence 963 m.o.h.:

Laster Instagram-innhold

Bilde fra asvindal på instagram.com

Nyter skikjøringen

Svindal er imidlertid fortsatt først og fremst alpinist og ikke syklist. Selv om han har kost seg i Alpene og på stranda, kjenner han at det kribler litt i beina. Etter forrige sesong har han fokusert mer på å ha det kjekt på ski, enn å ta ut alle krefter hele tiden.

– Hvis du brenner lyset i begge ender hele tiden blir treningen veldig lik konkurransesesongen. Nå har jeg fokusert mer på å kose meg, i stedet for å tenke for mye på timing og skitesting. Du kan nyte skikjøringen litt mer hvis det ikke er så brutalt hele tiden, mener Svindal.

Går for sammenlagtseieren

De siste ukene har alpintlandslaget lagt i hard barmarkstrening og sju uker er gått siden Svindal sist hadde ski på beina. På slutten av fjorårssesongen glapp sammenlagtseieren i verdenscupen og det ble ingen OL-medaljer. Nå er 31-åringen lysten på revansjere seg.

– Om jeg får en god start på sesongen og ligger godt an i sammendraget, blir målet å ta sammenlagtseieren. Jeg har erfaringen, og må prøve å omsette den til å ha is i magen, sier han.

Ingen fjell har vært for høye for Aksel Lund Svindal i sommer:

Laster Instagram-innhold

Bilde fra asvindal på instagram.com

Siste nytt

 • Byåsen får hviterussisk motstand

  Byåsens håndballkvinner møter HC Gomel fra Hviterussland i tredje runde av EHF-cupen. Det ble klart i en trekning i Wien i Østerrike tirsdag.

  Byåsen tok seg sist helg videre med seier over rumenske Dunarea Braila.

  Byåsen - H. C. Dunarea Braila
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK
 • Unsworth tar over i Everton

  Den mangeårige Everton-forsvareren David Unsworth tar over som manager i klubben på midlertidig basis. Det ble klart dagen etter at Liverpool-klubben sparket Ronald Koeman.

  Portsmouth's Unsworth celebrates scoring a penalty during their Premier League match against Manchester United at Fratton Park
  Foto: Kieran Doherty / Reuters
 • UEFA åpner sak mot Danmark

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har formelt åpnet sak mot Danmark på grunn av den avlyste VM-kvalifiseringskampen mot Sverige sist uke. UEFA opplyser tirsdag at forbundet har åpnet sak mot Danmark, og at den skal behandles 16. november.

  Pernille Harder
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge