NRK Meny
Normal

Aksel er storfavoritt

Aksel Lund Svindal skulle starte sesongen med blanke ark uten forventningspress etter nesten et år uten startnummer på brystet. Men den roen får han ikke.

Aksel Lund Svindal
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

De fleste spillselskaper har ham som soleklar favoritt til å vinne denne sesongens verdenscup sammenlagt.

Fire favoritter

- Det her synes jeg var litt voldsomt, for å si det rett ut. Jeg er jo glad for at jeg er en av favorittene. Vanligvis vil jeg si at det er fire stykker (Benjamin Rich, Bode Miller og Didier Cuche i tillegg til ham selv) som bør være jevne favoritter til sammenlagtcupen.

Video nsps_upload_2008_9_28_18_56_20_33.jpg

Og jeg hadde jo håpet på at folk hadde såpass trua på meg at de ”ranka” meg blant de fire der i år også. Men at jeg skulle være først av de fire, det er litt voldsomt, sier en overrasket Lund Svindal til NRK når vi viser ham oddsene fra ett av de størtse selskapene.

Og det er langt fra hverdagskost at en som har vært ute nesten en sesong med skade, får favorittstempel året etter.

- Jeg kan ikke komme på noen andre som har vært ute et helt år og så komme tilbake å dominere eller vinne sammenlagtcupen. Nå er jeg dårlig på historie, men jeg kan ikke huske så mange i hvert fall, sier Lund Svindal.

Vil kjempe i toppen

Også landslagssjefen kan være fristet til å sette noen kroner på sin elev. For han er rimelig sikker på at det norske esset i alle fall vil være med å sette preg på årets verdenscup.

- Det man kan si om Aksel er at han har gjort alt man kan gjøre for å komme tilbake. Det arbeidet han har lagt ned er imponerende. Om det fra første renn er fantastisk, er vanskelig å si. Men at han blir med å kjempe i toppen, er jeg i alle fall ikke i tvil om, sier landslagssjef Marius Arnesen.

Føler ikke press

Selv om publikum nå er med å skru opp forventningene til comebacksesongen, er ikke det økende forventningspresset tyngende for verdenscupvinneren fra 2007-sesongen. Likevel ber han om at folk er tålmodige og gir ham litt tid hvis han vil få behov for det.

- Det er klart at hvis det blir sånn at hvis ikke jeg gjør det kongebra i de to første rennene, så begynner folk liksom å snakke om katastrofe. Det er mest irriterende. Men selv har jeg så realistiske forventninger at når du har vært ute et år, så viser historien at man trenger ikke bare noen renn, men noen måneder å kjøre seg inn igjen.

Nå har ikke jeg tenkt å bruke det, men ”shit happens” og man vet aldri.

- Kan du vinne verdenscupen sammelagt i år?

- Det vil jeg ikke svare på….. nei, det vil jeg ikke svare på. For sier jeg ja, har jeg i alle fall ikke et par renn på å kjøre meg i form. Og svarer jeg nei, så er jeg jo veldig defensiv. Så det spørsmålet forblir ubesvart, gliser 25-åringen.

- Gutten er god på ski. Og jeg tror det skal bli en artig vinter, konstaterer Marius Arnesen med et glis.

Siste nytt

 • Westerheim gir seg på landslaget

  Norges beste kvinnelige skytter de siste årene, Malin Westerheim, gir seg på landslaget og trapper ned toppidrettssatsingen i en alder av 24 år. Westerheim representerte blant annet Norge under Rio-OL. Nå gir hun seg på grunn av manglende motivasjon.

  Malin WEsterheim i Rio
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Fem strake nederlag for Benfica

  Etter fem kamper står Benfica med fem tap og 1–12 i målforskjell i mesterligaen. Onsdag ble det 0-2-tap mot CSKA Moskva.

  Georgi Shchennikov og et selvmål sørget for 2-0-seier til CSKA.

  Champions League - CSKA Moscow vs Benfica
  Foto: Sergei Karpukhin / Reuters
 • Chelsea lekte seg mot ti mann

  Da Qarabag fikk kaptein Rashad Sadygov utvist etter 19 minutter, var mesterligakampen mellom Qarabag og Chelsea i realiteten avgjort.

  Chelsea lekte seg til 4-0-seier etter mål av Eden Hazard, Willian (2) og Cesc Fàbregas.

  Willian celebrates scoring their second goal with Eden Hazard
  Foto: Peter Cziborra / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal