NRK Meny
Normal

Abid Raja trekker seg fra styret i Norges Cykleforbund

OSLO (NRK): Sykkelforbundet må rydde opp etter et sykkel-VM som trolig går i underskudd. Det blir uten Venstre-politikeren.

Stortingsvalget 2017.

TREKKER SEG: Abid Raja vil ikke lenger være en del av styret i Norges Cykleforbund.

Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Fredag avholdes det første styremøtet i Norges Cykleforbund etter sykkel-VM i Bergen.

NRK kjenner til at Abid Raja der kommer til å trekke seg fra sitt verv som styremedlem. Han forlater dermed et forbund som står i fare for å havne i store, økonomiske problemer etter sykkel-VM.

Raja har sittet i styret siden februar 2016. Han har ikke besvart NRKs henvendelser torsdag.

Erstatteren klar

Det er foreslått at Solveig Skottene trer inn som ordinært medlem av styret. Hun er i dag vara, og bekrefter at hun har fått en henvendelse om å erstatte Raja.

– Det er et forslag om det, ja, sier Skottene til NRK.

Hva tenker du om at Raja trekker seg?

– Det har jeg ingen kommentar til.

– Hva blir den viktigste oppgaven for deg?

– Det blir å få oversikten.

Varslet underskudd

Sykkelfesten i Bergen styrer som kjent mot et underskudd, som kan få store konsekvenser for sykkelforbundet. De eier hundre prosent av aksjene i Bergen 2017 AS, og et underskudd kan føre til at Sykkel-Norges penger må brukes til å betale kreditorer. I verste fall kan Norges Cykleforbund gå konkurs.

Det er ennå usikkert hvor stort et eventuelt underskudd blir. I en artikkel i Bergens Tidende torsdag, kommer det frem at sykkelpresident og daglig leder for Bergen 2017 AS, Harald Tiedemann Hansen, i et notat i juli varslet at sykkel-VM gikk mot et underskudd på 15 millioner kroner.

Siste nytt

 • Grindheim ferdig i Vålerenga

  Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila.

  Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.

  Christian Grindheim
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Grand held plassen

  Grand Bodø held plassen i Toppserien, og Urædd må spele i 1. divisjon også neste år. Det er klart etter at Grand vann 3-0 heime i Bodø i dag. Maiken Bakke scora to og Sara Kristine eggesvik eitt.

  Grand vann samanlagt 7-0.

 • Nye pallplassar på lagsprinten

  Norge tok to andreplassar i lagsprinten i Stavanger. Kvartetten Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke, Håvard Lorentzen og Johann Jørgen Sæves gjekk på 1.19,84, slått med 32 hundredeler av Canada i samløp. Canadas tid er verdsrekord.

  På kvinnenes lag gjekk Anne Gulbrandsen, Hege Bøkko, Ida Njåtun og Rikke Jeppsson. Dei blei slått med 39 hundredeler av Sør-Korea.

Sendeplan

Kl. Program Kanal