Abid Raja trekker seg fra styret i Norges Cykleforbund

OSLO (NRK): Sykkelforbundet må rydde opp etter et sykkel-VM som trolig går i underskudd. Det blir uten Venstre-politikeren.

Stortingsvalget 2017.

TREKKER SEG: Abid Raja vil ikke lenger være en del av styret i Norges Cykleforbund.

Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Fredag avholdes det første styremøtet i Norges Cykleforbund etter sykkel-VM i Bergen.

NRK kjenner til at Abid Raja der kommer til å trekke seg fra sitt verv som styremedlem. Han forlater dermed et forbund som står i fare for å havne i store, økonomiske problemer etter sykkel-VM.

Raja har sittet i styret siden februar 2016. Han har ikke besvart NRKs henvendelser torsdag.

Erstatteren klar

Det er foreslått at Solveig Skottene trer inn som ordinært medlem av styret. Hun er i dag vara, og bekrefter at hun har fått en henvendelse om å erstatte Raja.

– Det er et forslag om det, ja, sier Skottene til NRK.

Hva tenker du om at Raja trekker seg?

– Det har jeg ingen kommentar til.

– Hva blir den viktigste oppgaven for deg?

– Det blir å få oversikten.

Varslet underskudd

Sykkelfesten i Bergen styrer som kjent mot et underskudd, som kan få store konsekvenser for sykkelforbundet. De eier hundre prosent av aksjene i Bergen 2017 AS, og et underskudd kan føre til at Sykkel-Norges penger må brukes til å betale kreditorer. I verste fall kan Norges Cykleforbund gå konkurs.

Det er ennå usikkert hvor stort et eventuelt underskudd blir. I en artikkel i Bergens Tidende torsdag, kommer det frem at sykkelpresident og daglig leder for Bergen 2017 AS, Harald Tiedemann Hansen, i et notat i juli varslet at sykkel-VM gikk mot et underskudd på 15 millioner kroner.

Siste nytt

 • NFF i blusstrøbbel

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

  De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

  Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember (NTB)

  EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Moi ble månedens spiller

  Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober.

  25-åringen har imponert for Celtic den siste tiden. Han er leid ut til klubben fra Southampton denne sesongen i jakt på spilletid, og han har levert meget sterke prestasjoner. Han scoret fire seriemål i løpet av måneden (to mot Ross County, ett hver mot Aberdeen og St. Mirren) for laget som topper tabellen.

  – Det ligger gode prestasjoner bak dette, men fotball er en lagsport, så jeg må takke mine lagkamerater, sier Moi til Celtics nettsted. (NTB)

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Steve Welsh / AP
 • Kolstad slo Haslum

  Kolstad slo Halsum 34-28 i herrenes eliteserie i håndball og topper tabellen. Elverum vant også i kveld med 36-25 over Follo. Kveldens tredje oppgjør i eliteserien endte med seier 30-29 til Drammen over Bækkelaget.

  Daniel Knudsen Brandmo i svevet for Kolstad Håndball
  Foto: Robert Magnussen / nidarosfoto.no

Sendeplan

Kl. Program Kanal