Hopp til innhold

Abelvik Rød operert i foten – mister tolv uker med håndball

Norges håndballstjerne Magnus Abelvik Rød har vært gjennom en vellykket operasjon etter at han måtte forlate EM med et brudd i mellomfoten.

Det opplyser landslagslege Thomas Torgalsen til Adresseavisen.

– Nå håper vi at han blir i Oslo, så kan vi ta rehabilitering hos oss på Olympiatoppen der både fysioterapeut Harald Markussen og jeg jobber, forteller Torgalsen.

Han forklarer at det vil ta om lag tolv uker før Kolstad-stjernen kan begynne å trene håndball som normalt igjen.

– Han kan gjøre veldig mye fin trening, men vil trenge noen uker med full håndballbelastning før han kan spille, sier Torgalsen.

Abelvik Rød har kontrakt med Kolstad ut inneværende sesong.

Landslagslegen ga også en kort oppdatering om status på Sander Sagosen. Han sto over den siste kampen i mellomrunden mot Sverige med en kjenning i hamstringen.

– Det er helt minimale ting i en lårmuskel på innsiden/baksiden av låret i en muskel. Når du har en følelse av at noe er for kort eller litt trangt og som samtidig er litt smertefull, så er det en risiko for at du kan få en større skade hvis du bare kjører på, forteller han.

(©NTB)

Håndball-EM herrer 2024: Gruppespill Færøyene - Norge
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Siste nytt

  • EM-bronse for Benske og Tjøm: – Råimponert

    Lars Benske og Ask Tjøm leverte en god avslutning og rodde til bronse i dobbeltsculler i EM i Ungarn.

    – Jeg er råimponert. Det er det best disponerte løpet jeg har sett dem ro noen gang, sa NRKs ro-ekspert Lars Bjønnes idet duoen passerte målstreken.

    Det ble en svært tett og jevn affære gjennom de 2000 meterne som ble rodd. Den norske duoen så lenge ut til å ta sølvet, men måtte seg seg slått på målstreken av italienske Stefano Oppo og Gabriel Soares.

    Jan Schäuble og Rafael Ireland fra Sveits tok gullet etter å ha ledet hele veien. De ble utfordret av italienerne, men hadde krefter igjen mot slutten og vant med 2,27 sekunders margin.

    Norge har allerede sikret OL-plass i dobbeltsculler for menn.

    Lars Benske og Ask Tjøm leverte en god avslutning og rodde til bronse i dobbeltsculler i EM i Ungarnn
  • Klæbo knusende overlegen i bysprinten – utslitt Northug imponerte i finalen

    Johannes Høsflot Klæbo avsluttet sesongen med en knallsterk seier på bysprinten i Mosjøen. Petter Northug viste gode takter og tok seg hele veien til finale.

    Dermed sikret Klæbo sin siste seier på sololag, i hvert fall på noen år. Lucas Chanavat ble nummer to, mens Even Northug sikret 3.-plassen.

    Rennet var Klæbos siste før han igjen blir en del av det norske landslaget. 27-åringen gikk ut av landslaget foran sist sesong, og han skrev i stedet under en representasjonsavtale som gjorde at han kunne konkurrere for Norge i verdenscupen.

    Nå er han imidlertid kommet til enighet med Norges Skiforbund om å bli en del av landslaget de to neste sesongene.

    Den tidligere skikongen Petter Northug viste også gode gamle takter da han tok seg videre fra kvartfinalen. I semifinalen sa det imidlertid stopp da han sprakk mot slutten og ble nummer fem i heatet.

    (NTB)

    ycJj6_DcAqY
    Foto: NTB
  • Norges ishockeykvinner klare for elite-VM

    De norske ishockeykvinnene tok seg til elite-VM neste år ved å gå ubeseiret gjennom 1. divisjon i Klagenfurt. Lørdag slo laget Sør-Korea med 8-0.

    Tea Løkke Nyberg (2), Emma Bergesen, Emilie Kruse, Iben Tillman, Madelen Haug Hansen, Andrea Dalen og Une Bjelland scoret målene i storseieren.

    Norge vant alle sine kamper i Østerrike, men havner trolig på annenplassen bak Frankrike ettersom tre av seierne har kommet på straffer.

    2.-plass eller 1.-plass spiller ingen rolle ettersom de to beste rykker opp til eliten neste år.

    (©NTB)

    Z4JKQ82eXAQ
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal