Gråtkvalt Graham Hansen etter at VAR-straffe avgjorde: – Man føler at det er strengt

NICE/OSLO (NRK): Der den første omgangen endte målløs, hadde den andre omtrent alt. Det norske laget fikk en marerittstart, etterfulgt av en nærmest sensasjonell fransk gavepakke, før det hele toppet seg med at kampen ble avgjort på en straffe etter VAR.

Laster innhold, vennligst vent..

– I situasjonen som skjer, så tenker jeg ikke at jeg ordner straffe. Jeg føler jeg klarerer ballen, men dommeren ser situasjonen og vurderer det annerledes, sier Ingrid Syrstad Engen til NRK, før hun får spørsmål om hva hun tenkte da dommeren pekte på straffemerket.

– At det var det man minst trengte. Det var veldig, veldig kjedelig, sier Syrstad Engen.

For på stillingen 1-1 i det 70. minutt oppstod situasjonen som sørger for at Frankrike vant det viktige oppgjøret mot Norge og topper gruppe A.

Syrstad Engen havnet i duell med Marion Torrent inne i Norges 16-meter. Det kunne se ut til at Engen ikke gjorde noe galt i situasjonen, at hun var på ballen, selv om hun også traff den franske spilleren.

Fikk straffe etter VAR

Men Torrent ble liggende. Og dommeren fikk beskjed om at situasjonen måtte sjekkes for en forseelse og mulig straffe. Etter å ha sett TV-bildene pekte dommeren på straffemerket. Syrstad Engen så overrasket ut og fikk samtidig tildelt gult kort. Resten av det norske laget reagerte også sterkt på avgjørelsen.

Til ingen nytte. For det ble straffe og Eugénie Le Sommer hadde ingen problemer med å ekspedere den i mål. Dermed 2-1 til Frankrike noe som også ble stillingen til slutt.

– Man føler at det er strengt, men man må jo bare stole på at de har gjort en riktig vurdering. Men det var bittert utpå der når det ble straffe, sier en gråtkvalt Caroline Graham Hansen om VAR-situasjonen til NRK.

Saken fortsetter under bildet.

France Norway WWCup Soccer

NORSK IRRITASJON: De norske spillerne var lite fornøyd med dommer Bibiana Steihaus' avgjørelse som ble avgjørende for kampen.

Foto: Claude Paris / AP

– Fortjente ett poeng

Landslagstrener Martin Sjögren sier til NRK at han ikke engang så situasjonen i Norges 16-meter og ønsket ikke å uttale seg om den. Når han likevel fikk spørsmål om hva han tenkte da dommeren valgte å gi straffe, svarer han slik:

– I min verden så jeg ikke hva de (dommerne) fant. Men jeg har ikke sett situasjonen. Det kjennes som om vi fortjente ett poeng. Den prestasjonen vi viste der ute, viser at vi spiller jevnt med favorittene til VM-gull, sier svensken, som også hadde følgende dom over eget lag:

– Jeg er ekstremt stolt over hvordan vi fremstår. Vi klarer å håndtere dette på en bra måte. Jeg er veldig skuffet over at vi ikke fikk med ett poeng, gjentar han.

Saken fortsetter under bildet.

Martin Sjögren

NORSK LANDSLAGSSJEF: Martin Sjögren, her fra kampen mot Frankrike onsdag kveld.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Minde slet stort

Norge fikk i det minste en god åpning på storoppgjøret. For et kvarter ut i første omgang stilte Guro Reiten seg opp ved cornerflagget. Innsvingeren traff Ingrid Syrstad Engen. Stussen mot mål var nærmest perfekt hadde ikke Amel Majri stått i veien.

Men etter sjansen skjedde det noe.

Frankrike overtok fullstendig i en timinuttersperiode. De norske damene klarte nærmest ikke sy sammen tre-fire pasninger i laget før de mistet ballen.

Spesielt Kadidiatou Diani var et konstant uromoment. Kristine Minde slet voldsomt i alle løpsdueller. Gang på gang kom lynraske Diani til innlegg. Men Norge slapp med skrekken og fikk klarert ved hver anledning. De siste minuttene skjedde det ikke stort og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Marerittstart

Den andre omgangen startet imidlertid på verst tenkelige vis. Et balltap sentralt i banen allerede etter rundt 40 sekunder, ble snappet opp av Eugénie Le Sommer.

Hun spilte videre til Amel Majri, som videre hamret ballen inn i feltet mot Valérie Gauvin. Frankrikes spiss – som angivelig ble vraket til åpningskampen på grunn av forsentkomming til trening – var nådeløs i duell med Maria Thorisdottir.

Gauvin kom seg foran og bredsidet inn fransk ledelse.

«Uforståelig gavepakke»

Bare åtte minutter etter Frankrikes ledermål slo imidlertid Norge tilbake. Et godt oppbygget angrep endte med at Guro Reiten slo Isabell Herlovsen gjennom.

Innlegget var verken hardt eller vanskelig for Wendie Renard å håndtere. Den franske midtstopperstjernen har i hvert fall opplevd vanskeligere oppgaver før. Men denne gangen presterte Renard å plassere ballen i eget mål...

De fleste trodde ikke helt det de så. «Hva driver hun med her?», spurte NRK-kommentator Christian Nilssen, mens ekspert Carl-Erik Torp kalte det en «helt uforståelig gavepakke».

Wendie Renard. Da er det kamp!! Hva i alle dager?

Wendie Renard. Da er det kamp!! Hva i alle dager?

– Viste at vi er på høyde med dem

Men i det 70. minutt oppstod altså situasjonen som avgjorde det hele. Dommer tok i bruk VAR, straffen ble satt i mål og Norge uten poeng i den andre kampen i gruppespillet.

Dermed leder Frankrike gruppen foran Norge og Nigeria, som begge har tre poeng før tredje og siste kamp. Der møter Norge Sør-Korea.

– Jeg synes vi er på høyde med Frankrike. De er et «jækla» bra lag. Men jeg følte vi viste Norge og resten av verden at vi er godt på høyde med dem, sier Norge-midtstopper Maria Thorisdottir.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tapte for første gang på 13 år

  Etter 13 år uten tap tok seiersrekken slutt for de amerikanske basketherrene. Lørdag ble det 94-98-tap mot Australia i en oppkjøringskamp til VM. Sist gang USA tapte var mot Hellas i VM-semifinalen i 2006. Etter det har det blitt 78 seiere på rad.

  Australia US Basketball
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Tutta to slag under par

  Etter andre runde i Canadian Open i golf er Suzann Pettersen to slag under par, etter å ha spilt en 71-runde fredag. Den norske golfstjernen ligger på delt 45.-plass etter halvspilt turnering, to slag innenfor cutgrensen. (NTB)

  Tutta
  Foto: Vaughn Ridley / AFP
 • Hovland klatrer i USA

  Viktor Hovland fortsetter sitt sterke spill i jakten på PGA-tourkortet. Fredag spilte han en 67-runde i andre runde i Albertsons Boise Open i Idaho. Hovland ligger nå på delt 10.-plass. Han ligger fire slag bak lederen Ryan Brehm fra USA. (NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: Jonathan Ferrey / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal