Gråtkvalt Graham Hansen etter at VAR-straffe avgjorde: – Man føler at det er strengt

NICE/OSLO (NRK): Der den første omgangen endte målløs, hadde den andre omtrent alt. Det norske laget fikk en marerittstart, etterfulgt av en nærmest sensasjonell fransk gavepakke, før det hele toppet seg med at kampen ble avgjort på en straffe etter VAR.

– I situasjonen som skjer, så tenker jeg ikke at jeg ordner straffe. Jeg føler jeg klarerer ballen, men dommeren ser situasjonen og vurderer det annerledes, sier Ingrid Syrstad Engen til NRK, før hun får spørsmål om hva hun tenkte da dommeren pekte på straffemerket.

– At det var det man minst trengte. Det var veldig, veldig kjedelig, sier Syrstad Engen.

For på stillingen 1-1 i det 70. minutt oppstod situasjonen som sørger for at Frankrike vant det viktige oppgjøret mot Norge og topper gruppe A.

Syrstad Engen havnet i duell med Marion Torrent inne i Norges 16-meter. Det kunne se ut til at Engen ikke gjorde noe galt i situasjonen, at hun var på ballen, selv om hun også traff den franske spilleren.

Fikk straffe etter VAR

Men Torrent ble liggende. Og dommeren fikk beskjed om at situasjonen måtte sjekkes for en forseelse og mulig straffe. Etter å ha sett TV-bildene pekte dommeren på straffemerket. Syrstad Engen så overrasket ut og fikk samtidig tildelt gult kort. Resten av det norske laget reagerte også sterkt på avgjørelsen.

Til ingen nytte. For det ble straffe og Eugénie Le Sommer hadde ingen problemer med å ekspedere den i mål. Dermed 2-1 til Frankrike noe som også ble stillingen til slutt.

– Man føler at det er strengt, men man må jo bare stole på at de har gjort en riktig vurdering. Men det var bittert utpå der når det ble straffe, sier en gråtkvalt Caroline Graham Hansen om VAR-situasjonen til NRK.

Saken fortsetter under bildet.

France Norway WWCup Soccer

NORSK IRRITASJON: De norske spillerne var lite fornøyd med dommer Bibiana Steihaus' avgjørelse som ble avgjørende for kampen.

– Fortjente ett poeng

Landslagstrener Martin Sjögren sier til NRK at han ikke engang så situasjonen i Norges 16-meter og ønsket ikke å uttale seg om den. Når han likevel fikk spørsmål om hva han tenkte da dommeren valgte å gi straffe, svarer han slik:

– I min verden så jeg ikke hva de (dommerne) fant. Men jeg har ikke sett situasjonen. Det kjennes som om vi fortjente ett poeng. Den prestasjonen vi viste der ute, viser at vi spiller jevnt med favorittene til VM-gull, sier svensken, som også hadde følgende dom over eget lag:

– Jeg er ekstremt stolt over hvordan vi fremstår. Vi klarer å håndtere dette på en bra måte. Jeg er veldig skuffet over at vi ikke fikk med ett poeng, gjentar han.

Martin Sjögren

NORSK LANDSLAGSSJEF: Martin Sjögren, her fra kampen mot Frankrike onsdag kveld.

Minde slet stort

Norge fikk i det minste en god åpning på storoppgjøret. For et kvarter ut i første omgang stilte Guro Reiten seg opp ved cornerflagget. Innsvingeren traff Ingrid Syrstad Engen. Stussen mot mål var nærmest perfekt hadde ikke Amel Majri stått i veien.

Men etter sjansen skjedde det noe.

Frankrike overtok fullstendig i en timinuttersperiode. De norske damene klarte nærmest ikke sy sammen tre-fire pasninger i laget før de mistet ballen.

Spesielt Kadidiatou Diani var et konstant uromoment. Kristine Minde slet voldsomt i alle løpsdueller. Gang på gang kom lynraske Diani til innlegg. Men Norge slapp med skrekken og fikk klarert ved hver anledning. De siste minuttene skjedde det ikke stort og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Marerittstart

Den andre omgangen startet imidlertid på verst tenkelige vis. Et balltap sentralt i banen allerede etter rundt 40 sekunder, ble snappet opp av Eugénie Le Sommer.

Hun spilte videre til Amel Majri, som videre hamret ballen inn i feltet mot Valérie Gauvin. Frankrikes spiss – som angivelig ble vraket til åpningskampen på grunn av forsentkomming til trening – var nådeløs i duell med Maria Thorisdottir.

Gauvin kom seg foran og bredsidet inn fransk ledelse.

«Uforståelig gavepakke»

Bare åtte minutter etter Frankrikes ledermål slo imidlertid Norge tilbake. Et godt oppbygget angrep endte med at Guro Reiten slo Isabell Herlovsen gjennom.

Innlegget var verken hardt eller vanskelig for Wendie Renard å håndtere. Den franske midtstopperstjernen har i hvert fall opplevd vanskeligere oppgaver før. Men denne gangen presterte Renard å plassere ballen i eget mål...

De fleste trodde ikke helt det de så. «Hva driver hun med her?», spurte NRK-kommentator Christian Nilssen, mens ekspert Carl-Erik Torp kalte det en «helt uforståelig gavepakke».

Wendie Renard. Da er det kamp!! Hva i alle dager?

– Viste at vi er på høyde med dem

Men i det 70. minutt oppstod altså situasjonen som avgjorde det hele. Dommer tok i bruk VAR, straffen ble satt i mål og Norge uten poeng i den andre kampen i gruppespillet.

Dermed leder Frankrike gruppen foran Norge og Nigeria, som begge har tre poeng før tredje og siste kamp. Der møter Norge Sør-Korea.

– Jeg synes vi er på høyde med Frankrike. De er et «jækla» bra lag. Men jeg følte vi viste Norge og resten av verden at vi er godt på høyde med dem, sier Norge-midtstopper Maria Thorisdottir.

• City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

– Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

– Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

– Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

Bpk8eLb85F0
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

– Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

– Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

– Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

– Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)