NRK Meny
Normal

Iskald taktikk ga «Tutta» LPGA-triumf

Suzann Pettersen (32) ante ingenting om hvordan hun lå an i sammendraget mot slutten av LPGA-turneringen i Portland søndag. Det viste seg at hun hadde storspilt – og var best av alle.

Suzann Pettersen

En strålende fornøyd «Tutta» ga pokalen et skikkelig kyss etter LPGA-seieren i Portland.

Foto: JONATHAN FERREY / Afp

Tutta

Suzann Pettersen fikk en stor klem av den tidligere svenske gofstjernen Sophie Gustafson etter triumfen.

Foto: JONATHAN FERREY / Afp

– Jeg hadde ikke helt oversikt over hvor jeg sto i sammendraget, jeg ville ikke at det skulle påvirke hvordan jeg spilte. Jeg spurte caddien min først da vi gikk opp på 18. green hva som var stillingen, sier Suzann Pettersen til NRK.no.

Taktikken fungerte akkurat som den skulle for «Tutta»: Hun endte totalt 20 slag under par i LPGA-turneringen i Portland – to slag foran amerikanske Stacy Lewis.

– Etter samtalen med caddien skjønte jeg at det var ganske komfortabelt, og det var jo deilig det, sier Suzann Pettersen til NRK.no.

Spesiell taktikk

Pettersen trøblet litt i starten og var tre slag bak teten og på delt andreplass før den fjerde og siste runden. Men den norske golfstjernen hentet seg flott inn etter å ha levert blant annet hele åtte birdies. Hele veien uten å kikke på resultattavlen.

Per Haugsrud, golf-ekspert og kommentator i Viasat Golf, forteller at taktikken er ganske uvanlig.

– De fleste liker å vite hvordan de ligger an slik at de kan spille litt på resultater, litt sikkert og «feigt», mens det er også de som ikke ønsker å vite hvor de er i sammendraget. Hvordan hun har tenkt det der, vet jeg ikke, sier Haugsrud.

– Normalt vet man hvordan man ligger an selv om man ikke står og følger med på resultatene. Man merker stemningen rundt og hun gikk i tillegg i siste gruppe - så bak i hodet hadde hun nok ganske god oversikt, legger han til.

Totalt på de fire rundene hadde hun 268 slag og endte altså 20 under par.

– Det var helt fantastisk! Portland har vært bra for meg tidligere og. Jeg har spilt bra hele uken og det var kult å dra det lengste strået til slutt, sier Pettersen.

Vant sist i april

32-åringen vant sist på LPGA-touren på Hawaii i april i fjor. Etter søndagens seier står «Tutta» med imponerende tolv turneringsseirer.

– Det er digg! Alle seirene har sin story. Det er alltid digg å vinne – det er derfor man trener, sier hun.

Pettersen kan smile hele veien til banken etter å ha storspilt denne sesongen. Hun har hittil i sesongen spilt inn i underkant av syv millioner kroner.

«Tutta» har spilt inn minst én million dollar hver sesong siden gjennombruddet i 2007. Den sesongen er også hennes mest innbringende. Det var året hun vant fem turneringer, inkludert hennes hittil eneste majortittel. Storspillet gjorde at hun spilte inn hele 10,67 millioner kroner.

Kommer til Norge

Til tross for storspill og en flott seier, er det lite tid til feiring for Pettersen.

– Nå skal jeg sette meg et fly og prøve å komme meg til London og videre hjem til Norge, sier hun.

I hjemlandet venter veldedighetsturneringen Suzann Pro Challenge i Oslo. Uken etter spiller hun Evian-mesterskapet. Det er årets femte og siste majorturnering.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal