NRK Meny
Normal

«Finken» mener Kristoffersen stresser slalåmkongen

Tidligere slalåmstjerne Finn Christian Jagge tror østerrikske Marcel Hirscher preges av Henrik Kristoffersens (21) superform.

Kristoffersen

Henrik Kristoffersen har vunnet fire av fem slalåmrenn denne sesongen. Her står han øverst på pallen i Italia i desember, mens Marcel Hirscher måtte nøye seg med andreplassen.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

Søndag tangerte Henrik Kristoffersen selveste Finn Christian «Finken» Jagge (49) - da han vant sitt sjuende verdenscuprenn i slalåm.

– Det er stort å være likt som «Finken». Det er veldig stort, sa Kristoffersen etter løpet.

Hjemme satt OL-vinneren fra 1992 og lot seg imponere av unggutten.

– Han kjører helt rått. Han gjør liksom ikke noe feil. Han er ikke nervøs når han kjører lenger, sier han til NRK.

– Han stresser Hirscher

«Finken» sier han har hatt rekorden med antall slalåmseirer altfor lenge, og han har latt seg imponere av hvordan Kristoffersen har satt verdensstjernen Marcel Hirscher (26) på plass denne sesongen. Søndag kjørte østerrikeren ut i andre omgang.

Henrik Kristoffersen blir historisk! Kommentator: Andreas Toft og Tron Moger.

– Det som faktisk var gøy var å se på, var Hirscher som virket ordentlig stresset. Han kom i mål etter første omgang og bare så seg forvirra rundt. Jeg tror faktisk Henrik har klart å dra ham litt ned, mener han.

Denne sesongen har Kristoffersen vunnet fire av fem slalåmrenn. Det er uvant kost for Hirscher, som har vunnet slalåmcupen de tre siste sesongene.

Finn Christian Jagge

DEN GANG: Finn Christian Jagge tok OL-gull i slalåm i Albertville i 1992.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / NTB scanpix

– Man ser at Hirscher er i dårlig humør, sier Jagge og flirer.

Glad tørken er over

Med søndagens seier, har Kristoffersen sanket 480 poeng i slalåmcupen. Det er 140 poeng mer enn Hirscher. I verdenscupen totalt, står nordmannen med 671 poeng, men der ligger Hirscher 130 poeng foran, fordi han har seirer både i storslalåm og super-G.

– Hirscher har vunnet verdenscupen totalt bare ved å kjøre slalåm og storslalåm fire år på rad, så kanskje Henrik blir den nye Hirscher allerede neste år. Han har uansett mange år igjen, og kommer til å bli en av de største, sier Jagge.

Verdenscupleder Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud har sørget for jubel i fartsdisiplinene de siste årene. Men i slalåm har det vært tyngre.

– Det er gøy at det er et norsk lag i slalåm. Nå har det vært tørke i noen år. De siste årene har han dratt mange med seg også. De har fått et lag, det er fantastisk gøy å se på, fastslår «Finken».

Sportsrevyen

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin spesial