NRK Meny
Normal

«Finken» mener Kristoffersen stresser slalåmkongen

Tidligere slalåmstjerne Finn Christian Jagge tror østerrikske Marcel Hirscher preges av Henrik Kristoffersens (21) superform.

Kristoffersen

Henrik Kristoffersen har vunnet fire av fem slalåmrenn denne sesongen. Her står han øverst på pallen i Italia i desember, mens Marcel Hirscher måtte nøye seg med andreplassen.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

Søndag tangerte Henrik Kristoffersen selveste Finn Christian «Finken» Jagge (49) - da han vant sitt sjuende verdenscuprenn i slalåm.

– Det er stort å være likt som «Finken». Det er veldig stort, sa Kristoffersen etter løpet.

Hjemme satt OL-vinneren fra 1992 og lot seg imponere av unggutten.

– Han kjører helt rått. Han gjør liksom ikke noe feil. Han er ikke nervøs når han kjører lenger, sier han til NRK.

– Han stresser Hirscher

«Finken» sier han har hatt rekorden med antall slalåmseirer altfor lenge, og han har latt seg imponere av hvordan Kristoffersen har satt verdensstjernen Marcel Hirscher (26) på plass denne sesongen. Søndag kjørte østerrikeren ut i andre omgang.

Henrik Kristoffersen blir historisk! Kommentator: Andreas Toft og Tron Moger.

– Det som faktisk var gøy var å se på, var Hirscher som virket ordentlig stresset. Han kom i mål etter første omgang og bare så seg forvirra rundt. Jeg tror faktisk Henrik har klart å dra ham litt ned, mener han.

Denne sesongen har Kristoffersen vunnet fire av fem slalåmrenn. Det er uvant kost for Hirscher, som har vunnet slalåmcupen de tre siste sesongene.

Finn Christian Jagge

DEN GANG: Finn Christian Jagge tok OL-gull i slalåm i Albertville i 1992.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / NTB scanpix

– Man ser at Hirscher er i dårlig humør, sier Jagge og flirer.

Glad tørken er over

Med søndagens seier, har Kristoffersen sanket 480 poeng i slalåmcupen. Det er 140 poeng mer enn Hirscher. I verdenscupen totalt, står nordmannen med 671 poeng, men der ligger Hirscher 130 poeng foran, fordi han har seirer både i storslalåm og super-G.

– Hirscher har vunnet verdenscupen totalt bare ved å kjøre slalåm og storslalåm fire år på rad, så kanskje Henrik blir den nye Hirscher allerede neste år. Han har uansett mange år igjen, og kommer til å bli en av de største, sier Jagge.

Verdenscupleder Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud har sørget for jubel i fartsdisiplinene de siste årene. Men i slalåm har det vært tyngre.

– Det er gøy at det er et norsk lag i slalåm. Nå har det vært tørke i noen år. De siste årene har han dratt mange med seg også. De har fått et lag, det er fantastisk gøy å se på, fastslår «Finken».

Sportsrevyen

Siste nytt

 • Chamberlain kan miste neste sesong

  Liverpools Alex Oxlade-Chamberlain måtte operere kneet etter en skade han pådro seg mot Roma i vår. Dermed gikk han glipp av VM for England. Nå sier manager Jürgen Klopp at midtbanespilleren også står i fare for å miste store deler av neste sesong.

  Alex Oxlade-Chamberlain
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Thomas ny mann i gul trøye

  Geraint Thomas vant den ellevte etappen av årets Tour de France og tar også over den gule ledertrøyen fra Greg Van Avermaet. På siste stigning stakk briten ifra. Lagkamerat Chris Froome kom i mål 20 sekunder bak Thomas, sammen med Tom Dumoulin.

  Geraint Thomas
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Norge slår Spania i fotball-EM

  Det norske J19-landslaget i fotball åpnet EM med 2–0-seier over Spania. Andrea Norheim ble tomålsscorer i første omgang. Og selv om spanjolene hadde ballen mye av kampen, forsvarte de norske jentene seg godt. Neste kamp for J19-laget er mot Frankrike.

  SWITZERLAND SOCCER UEFA EUROPEAN WOMEN UNDER 19 CHAMPIONSHIP UEFA European Women Under-19 Championship 2018
  Foto: ENNIO LEANZA / Epa

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering