– Ydmykende og helt forferdelig

Morten Moldskred om tilværelsen på benken på B-laget i Danmark.

morten moldskred

Morten Moldskred på TIL-trening i Skarphallen igjen - som en av Gutan i 2013-sesongen. Tida i danske AGF Århus - der han havnet på benken på B-laget - vil han helst glemme.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Morten Moldskred er en av «Gutan» igjen - mandag ettermiddag var 32-åringen tilbake på TIL-trening for første gang etter at han før helgen ble enig med klubben om en ettårskontrakt.

Sunnmøringen er glad for at tida i danske AGF Århus endelig er over. Overgangen fra Rosenborg ble aldri den suksessen Moldskred og danskene håpet på.

Først ble han ankelskadet og var ute i fire måneder. Så havnet Moldskred på benken - på B-laget!

– Da forstår du at du ikke er ønsket. Det var ydmykende og helt forferdelig, egentlig. Men nå ser jeg bare framover og vil legge «skiten» bak meg, sier Moldskred til NRK.

– Har det vært tøft?

– Tøft? Tja, det har vært mange lange dager. Jeg ble godt kjent med Århus som by for å si det sånn, smiler Moldskred.

Håper på mer enn ett år i TIL

Nå er han glad for å ha fått en ny sjanse i Tromsø. Og han virket pigg i beina på mandagens trening i Skarphallen.

– Det er fint å være tilbake her, det var det jeg ville og håpet på. Og derfor tok jeg også sjøl kontakt med Tromsø og Agnar (Christensen, journ. anm.).

– Hvor trygg er du på at du kan levere varene for Tromsø i 2013?

– Jeg er rimelig trygg på det hvis jeg holder meg «fit». Da blir jeg her lenge.

– Mer enn ett år?

– Det får vi håpe på, sier Moldskred - med klare ambisjoner om å spille seg rett inn på et Tromsø-lag som ble nummer fire i serien i fjor - og tapte cupfinalen mot Hødd.

Skadefri siden mai

Moldskred sier han har vært skadefri siden mai og føler seg i brukbar form.

– Jeg føler meg i bra slag - selv om jeg har en god del å gå på. Det er jo halvannen måned til sereistart. Nå handler det om å trene godt, spise godt og drikke godt - så blir dette bra, sier Morten Moldskred, som er tiltenkt en kantrolle i årets Tromsø-lag.

Trener Agnar Christensen likte det han så av Moldskred i Skarphallen.

– Han virket pigg og jeg tror vi får glede av Morten, sier Agnar Christensen.

Siste nytt

 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Mesterligahåpet lever for Liverpool

  Med 2-0 seier over Southampton, sikret Liverpool særs viktige poeng. Sadio Mané scoret etter en drøy halvtime for vertene. Det så lenge ut til å bli kampens eneste mål, før Thiago Alcantara la på til 2-0 på overtid.

  At både Leicester og Tottenham avga poeng denne runden er også gode nyheter for Liverpool, som nå ligger på sjetteplass med 57 poeng. De rødkledde har også én kamp mindre spilt enn Spurs. Likevel er det fremdeles seks poeng opp til Leicester på mesterligaplass.

  Liverpool har nå fire kamper igjen. Borte mot Manchester United, West Bromwich og Burnley, før de avslutter Premier League-sesongen hjemme mot Crystal Palace.

  Thiago og Sadio Mané under kampen mot Southampton 08.05.21.
  Foto: Phil Noble / AFP
 • Nok et semifinaletap for Ruud

  Italienske Matteo Berrettini ble hakket for sterk for Norges tennisstjerne og vant med sifrene 6-4, 6-4. I sin tredje strake semifinale på ATP-1000-nivå, ble det også det tredje tapet. Det betyr at det er Berrettini som møter Alexander Zverev i finalen i Madrid.

  – Det er som det er. Vi må akseptere tap, det er ikke noe å gjøre med det. Jeg synes at Berrettini servet fantastisk bra i dag, sa pappa og trener Christian Ruud til Eurosport etter kampen.

  Ruud må derfor vente videre på sin første Masters-finale. Tidligere har han kommet til kort i semifinaler mot verdensstjernene Novak Djokovic (Roma, 2020) og Andrej Rublev (Monte Carlo, 2021).

  Ruud servet noe svakere enn han har gjort tidligere i turneringen. I tillegg fikk han flere bruddballer mot seg. Før semifinalen hadde han kun fått én bruddball mot seg i hele turneringen. Men tross tap i semifinalen, har det vært en sterk turnering av Ruud.

  – Vi kan ikke være skuffet, det har vært mye bra tennis. Jeg tror Berrettini spiller opp mot sitt aller beste i dag, sier pappa Ruud til Eurosport.

  Spain Tennis. Casper Ruud.
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal