NRK Meny
Normal

– Vi vil ha en beklagelse

Apparatet rundt sprinteren Jaysuma Saidy Ndure ønsker nå en offentlig beklagelse og en økonomisk kompensasjon for tiden han var utestengt.

jaysuma Saidy Ndure

GODKJENT: Kosttilskuddet Jaysuma Saidy Ndure har reklamert for har nå blitt godkjent for salg i Norge.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Hege Pedersen

DÅRLIG BEHANDLET: Sportslig leder i BUL, Hege Pedersen, krever en unnskyldning.

Foto: Margret Helland / NRK

Forholdet mellom «Jays» og Norges Friidrettsforbund har den siste tiden vært svært kjølig. Olympiatoppen og Norges Friidrettsforbund brøt samarbeidet med sprinteren i november i fjor fordi han promoterer energidrikken «Verve» markedsført av selskapet Vemma. Nå har kosttilskuddet blitt godkjent, men klubben til Ndure, BUL, sier de føler seg dårlig behandlet.

– Vi krever en offentlig beklagelse på det som har blitt sagt og med tanke hvordan denne saken har blitt håndtert. Vi vil at de skal innrømme at denne saken kunne blitt løst på en annen måte, sier sportslig leder i BUL, Hege Pedersen, til NRK.

Vil ikke beklage

Sportssjef i Norges Friidrettsforbund, Ronny Nilsen, er glad for at kosttilskuddet har blitt godkjent og at de nå kan ta opp igjen tråden med «Jays» og treneren om hvilket samarbeid de skal ha framover. Men noen unnskyldning får de neppe.

Ronny Nilsen

HÅPER PÅ EN DIALOG: Sportssjef i Norges Friidrettsforbund, Ronny Nilsen, er glad for at det har ordnet seg.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Vi kan ikke beklage at vi velger å følge det regelverket som er vedtatt av idretten, sier Ronny Nilsen til NRK.

Apparatet rundt Ndure håper også på en erstatning for den inntekten Jays har gått glipp av i den perioden han har vært utestengt.

– Vi ønsker en økonomisk kompensasjon for alt det «Jays» har tapt. Det gjelder tapt inntekt på det salget han skulle gjort for «Verve». Og i tillegg til den støtten han har krav på fra Forbundet med tanke på sine idrettsmessige prestasjoner, sier Hege Pedersen i BUL.

Det kan det bli en løsning på, skal vi tro Ronny Nilsen.

– Vi vil vurdere nærmere å dekke utgiftene til «Jays» i den perioden han har vært utestengt, sier han.

Håper å unngå søksmål

Nå blir spørsmålet om tilliten til Forbundet er brutt for alltid. «Jays»selv sier han prøver å distansere seg fra det hele.

– Jeg fokuserer på meg selv og det jeg driver med, sier han.

Sprinteren fikk beskjed om at han ikke fikk lov til å konkurrere hverken nasjonalt eller internasjonalt på grunn av at han reklamerte for det ikke-godkjente kosttilskuddet.

– De advokatene vi har snakket med sier at det ikke finnes hjemmel for at «Jays» ikke skulle få konkurrere. Men vi håper så absolutt å unngå søksmål, sier den sportslige lederen.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street