Hopp til innhold

– Vi må vinne noe i år

Sportsteamet rundt ØIF Arendal har målsettingen klar for årets håndballsesong : – Vi må vinne. I hvert fall noe.

Eirik Heia Pedersen, ØIF Arendal

Revansjelysten er stor i ØIF Arendal etter forrige sesongs sølvmedalje. Nå halvannen måned før seriestart er målsettingen klar: vi må vinne noe! Her Eirik Heia Pedersen for ØIF Arendal.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Om halvannen uke begynner årets Postenliga og sesongen for ØIF Arendal. Fredag spilte laget sin første treningskamp, og tapte – med hele 12 mål mot Haslum.

Etter fjorårets gode sesong, der ØIF-gutta tok en litt sur sølvmedalje i eliteserien, er de enda mer revansjesugne i forkant av denne sesongen.

– Når sesongen begynner for vår del om halvannen måned er vi der vi skal være, sier trener Leif Gautestad etter fredagens 12 måls tap.

Både han og sportsdirektør Per Carsten Michelsen synes treningskampen var en bra første kamp.

Per Carsten Michelsen

Sportsdirektør Per Carsten Michelsen, med sølvmedaljene fra forrige sesong.

Foto: Sander Heggheim / NRK

– Vi fikk prøvd og testet ut mye, og alle 16, inkludert en del av de unge, fikk spille. Derfor gir ikke resultatet et helt riktig bilde. Vi er ikke så samspilte ennå, sier sportsdirektør Michelsen til NRK.

I første seriekamp søndag 15. september møter ØIF Stord borte.

Må vinne noe

Fire sportslige begivenheter står og venter denne sesongen: serien, cupen – som for ØIF avgjøres i desember, sluttspillmesterskap og europacupen.

Sportsdirektør Michelsen er klar på klubbens målsetting: I år skal noe vinnes.

– Vi går for gull i hvert fall en av de. Vi er nødt til å vinne noe i år, sier Michelsen til NRK.

Trener Gautestad modererer det hele noe, men legger ikke skjul på at revansjelysten er der.

– Vi må strekke oss for å nå det målet, men det er absolutt innen rekkevidde. Det ville være altfor defensivt å ha noe annet mål enn det, sier han.

Testet formen

Lørdag var gutta på toppidrettssenteret og gjennomførte fysiske tester sammen med resten av spillerne i eliteserien for menn.

Leif Gautestad, ØIF Arendal

Trener Leif Gautestad, ØIF Arendal

Foto: Sander Heggheim/NRK

– Det gikk greit, men spillerne er for tiden preget av en veldig hard treningsperiode. Vi gjennomførte 8–9 tester, men noen har skader i skuldre, rygg og hofte, så det var få av spillerne som gjennomførte alle testene. Noen var ikke med på testingen i det hele tatt. Men generelt er vi i en fin fysisk form, men det blir ikke helt riktig å dømme etter denne helga, sier Gautestad.

Han lover å ha laget i topp stand før sesongen starter.

– Vi har aldri hatt et så godt utgangspunkt som nå. Vi må jobbe hardt, og skal satse på å bli bedre og bedre utover i sesongen. Nå er vi mer ute etter fremgang, enn nødvendigvis å vinne, sier han.

Laget legger opp til trening hver dag, med trening to ganger daglig på enkelte dager den kommende måneden. Resten av tiden før seriestart skal brukes til blant annet Skjærgårdslekene i Tønsberg den 10. og 11. august, der de igjen møter Haslum som første lag.

– Alle skal få spille også der, så får vi utvikle oss etter hvert, sier Gautestad, som heller vil ta revansjen i serien.

23. til 25. august er det turnering i Sør Amfi med kamper mot Bodø, Falk Horten og Skøvde (svensk topplag).

Første obligatoriske kamp er onsdag den 28. august klokka 19.00 mot Greipstad borte. Dette er andre runde i NM. Så er det forhåpentligvis 3. runde i cupen en uke seinere mot Stabæk borte.

Siste nytt

  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal