– Vi må vinne noe i år

Sportsteamet rundt ØIF Arendal har målsettingen klar for årets håndballsesong : – Vi må vinne. I hvert fall noe.

Eirik Heia Pedersen, ØIF Arendal

Revansjelysten er stor i ØIF Arendal etter forrige sesongs sølvmedalje. Nå halvannen måned før seriestart er målsettingen klar: vi må vinne noe! Her Eirik Heia Pedersen for ØIF Arendal.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Om halvannen uke begynner årets Postenliga og sesongen for ØIF Arendal. Fredag spilte laget sin første treningskamp, og tapte – med hele 12 mål mot Haslum.

Etter fjorårets gode sesong, der ØIF-gutta tok en litt sur sølvmedalje i eliteserien, er de enda mer revansjesugne i forkant av denne sesongen.

– Når sesongen begynner for vår del om halvannen måned er vi der vi skal være, sier trener Leif Gautestad etter fredagens 12 måls tap.

Både han og sportsdirektør Per Carsten Michelsen synes treningskampen var en bra første kamp.

Per Carsten Michelsen

Sportsdirektør Per Carsten Michelsen, med sølvmedaljene fra forrige sesong.

Foto: Sander Heggheim / NRK

– Vi fikk prøvd og testet ut mye, og alle 16, inkludert en del av de unge, fikk spille. Derfor gir ikke resultatet et helt riktig bilde. Vi er ikke så samspilte ennå, sier sportsdirektør Michelsen til NRK.

I første seriekamp søndag 15. september møter ØIF Stord borte.

Må vinne noe

Fire sportslige begivenheter står og venter denne sesongen: serien, cupen – som for ØIF avgjøres i desember, sluttspillmesterskap og europacupen.

Sportsdirektør Michelsen er klar på klubbens målsetting: I år skal noe vinnes.

– Vi går for gull i hvert fall en av de. Vi er nødt til å vinne noe i år, sier Michelsen til NRK.

Trener Gautestad modererer det hele noe, men legger ikke skjul på at revansjelysten er der.

– Vi må strekke oss for å nå det målet, men det er absolutt innen rekkevidde. Det ville være altfor defensivt å ha noe annet mål enn det, sier han.

Testet formen

Lørdag var gutta på toppidrettssenteret og gjennomførte fysiske tester sammen med resten av spillerne i eliteserien for menn.

Leif Gautestad, ØIF Arendal

Trener Leif Gautestad, ØIF Arendal

Foto: Sander Heggheim/NRK

– Det gikk greit, men spillerne er for tiden preget av en veldig hard treningsperiode. Vi gjennomførte 8–9 tester, men noen har skader i skuldre, rygg og hofte, så det var få av spillerne som gjennomførte alle testene. Noen var ikke med på testingen i det hele tatt. Men generelt er vi i en fin fysisk form, men det blir ikke helt riktig å dømme etter denne helga, sier Gautestad.

Han lover å ha laget i topp stand før sesongen starter.

– Vi har aldri hatt et så godt utgangspunkt som nå. Vi må jobbe hardt, og skal satse på å bli bedre og bedre utover i sesongen. Nå er vi mer ute etter fremgang, enn nødvendigvis å vinne, sier han.

Laget legger opp til trening hver dag, med trening to ganger daglig på enkelte dager den kommende måneden. Resten av tiden før seriestart skal brukes til blant annet Skjærgårdslekene i Tønsberg den 10. og 11. august, der de igjen møter Haslum som første lag.

– Alle skal få spille også der, så får vi utvikle oss etter hvert, sier Gautestad, som heller vil ta revansjen i serien.

23. til 25. august er det turnering i Sør Amfi med kamper mot Bodø, Falk Horten og Skøvde (svensk topplag).

Første obligatoriske kamp er onsdag den 28. august klokka 19.00 mot Greipstad borte. Dette er andre runde i NM. Så er det forhåpentligvis 3. runde i cupen en uke seinere mot Stabæk borte.

Sportsnyheter

Spania med nok ein EM-smell: – Dei skremmer ingen lenger

Spania fekk kritikk for å ikkje setje sjansane sine mot Sverige. Mot Polen haldt dei fram i same spor.

Siste nytt

 • Kamara matchvinner i MLS

  Ola Kamara fortsetter å score for DC United i MLS. Natt til søndag scoret han kampens eneste mål i 1-0-seieren mot et svekket Inter Miami.

  Miami-laget, som eies av David Beckham og trenes av Phil Neville, måtte klare seg uten blant andre Rodolfo Pizarro og Gonzalo Higuaín.

  20 minutter før slutt skulle Kamara få scoringen sin. 31-åringen trillet et straffespark kaldt og rolig i mål. Han så på keeper hele veien og ventet ham ut.

  Kamaras DC United ligger på 6.-plass i avdeling øst. Kamara har scoret fire mål på seks kamper, men kun startet i to av dem.

  MLS DC United Inter Miami Soccer
  Foto: Jim Rassol / AP
 • Kloster snuste på OL-kravet

  Friidrettsprofilen Line Kloster vant lørdag 400 meter hekk under et internasjonalt stevne i Madrid. Hun var nær OL-kravet.

  Kloster ble klokket inn til tiden 55,61 sekunder. Det er årsbeste for hennes del og bare 22 hundredeler bak OL-kravet.

  Portugisiske Vera Barbosa ble nummer to, men var klart slått. Hun fikk tiden 56,46. Italienske Yadisleidy Pedroso fulgte deretter på 56,75.

  Klosters vinnertid er bare 12 hundredeler bak hennes personlige rekord. Det er også den 11. beste tiden i Europa i år.

  Friidrettsprofilen kan komme seg til Tokyo-OL på ranking, selv om hun ikke skulle klare kravet. Da må hun levere flere sterke prestasjoner i tiden som kommer.

  Line Kloster
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Ishockey: Norsk seier i para-VM

  Norge slo Italia 4-3 etter straffeslag på første dag av para-VM i ishockey. Audun Bakke ble tremålsscorer i tsjekkiske Ostrava.

  Det norske laget var best i straffeslagkonkurransen. Der scoret både Bakke og Ola Bye Øiseth, mens det ble bom for italienerne.

  I selve kampen ordnet Bakke to mål med 39 sekunders mellomrom i første periode, men Italia skulle slå hardt tilbake. I tredje periode kom det tre italienske mål på rappen, og med noen få minutter igjen styrte Norge mot tap på første VM-dag.

  Bakke skulle imidlertid komme det norske laget til unnsetning. Med sin 3-3-scoring tvang han fram spilleforlengelse, og på straffer var Norge sterkest.

  De norske spillerne møter Slovakia søndag og Russland tirsdag i de to siste gruppekampene.

Sendeplan

Kl. Program Kanal