– Vi må hente ut vårt beste om vi skal slå Sverige

Med en feberfri tropp er Thorir Hergeirsson klar på hvordan Norge skal gå seirende ut av semifinaleduellen mot Sverige.

Thorir Hergeirsson
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Karoline Dyhre Breivang og Nora Mørk

Karoline Dyhre Breivang og Nora Mørk må sammen med resten av Norge hente ut sitt beste for å slå Sverige.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– I kveld må vi hente ut vårt beste bakover. Vi må toppe forsvarsspillet vårt i store deler av kampen, sier en bestemt landslagssjef da han møtte pressen foran semifinalen mellom Norge og Sverige.

Han mener forsvarsspillet må være på nivå med det Norge viste under kampen mot Romania, og til dels under kampene mot Danmark og Spania.

– Det er det nivået vi må være på under hele kampen, sier Hergeirsson.

– Et sterkt kollektiv

Linnea Torstenson Isabelle Gulldén anses som Sveriges to desidert største trusler. Hergeirsson mener derimot det er viktig å ikke se seg helt blind på dem.

– De er et sterkt kollektiv, og Torstenson og Gulldén er et par av de som drar det største lasset, men de har flere gode spillere. Vi må være årvåken og ha trykk der de er, forteller landslagssjefen til NRK.

Han er sikker på at det er tent Sverige-lag som møter Norge.

– Alle lag som kommer til en semifinale går til den for å vinne, uansett hvilket land de kommer fra.

Friskmelder troppen

Nils Ivar Leerand

Landslagslege Nils Ivar Leerand (t.v.) friskmelder den norske troppen før semifinalen.

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

Norge slet med sykdom under kampen mot Ungarn, som til nå har vært den eneste kampen landslaget har tapt under mesterskapet.

Landslagslege Nils Ivar Leerand friskmelder nå troppen foran semifinale-kampen.

– Alle er i trening, alle er friskmeldt, og klare til å spille i kveld. De er feberfrie, selv om det er litt forkjølelse, sier Leerand til NRK.

Blant de som slet med feber i forkant av semifinalen var Camilla Herrem. Hun er ifølge landslagssjefen nå langt bedre, og klar til kamp fredag kveld.

– Godt å kunne disponere alle

Så ingenting tyder på at Norge er svekket før møtet med Sverige?

– Det får vi se under kampen, men jeg tror ikke det. Når man får adrenalinet og livet i hallen så er vi klare til å stå imot Sverige ett hundre prosent, konstaterer landslagslegen.

Det får Hergeirsson til å smile.

– Det er alltid godt å kunne disponere alle. Jeg innstilte meg på at vi var flinke til å bruke de vi hadde til rådighet, og improvisere om vi måtte, avslutter landslagssjefen.

Sportsnyheter

Sommer-OL i Tokyo 2021

Berge fikk unnskyldning av dommerne: – Aldri opplevd før

TOKYO/OSLO (NRK): Christian Berge var svært engasjert på sidelinjen da Norge måtte slite seg til seier mot Argentina. Etter kampen hadde han en uvanlig prat med dommerne.

Sommer-OL i Tokyo 2021

Knust etter OL-nedturen – ramlet i vannet og ble kjørt ut i redningsbåt

TOKYO/OSLO (NRK): Den norske dobbeltsculleren var på vei mot finale da uhellet inntraff, båten kantret og alle tanker om finale og medaljer forsvant på sekundet.

Tufte rørt

Tufte hevder lagkameraten ljuger og vil trekke seg unna: – Klart de er lei av meg

TOKYO/OSLO (NRK): Olaf Tufte (45) avsluttet sin OL-karriere med skuffelse og tårer. Nå mener han lagkameratene er lei av ham – og vil trekke seg unna romiljøet for en stund.

Siste nytt

 • Roglic tok suverent OL-gull

  Slovenske Primoz Roglic var sterkest og syklet inn til OL-gull i onsdagens temporitt. Tobias Foss var langt bak favorittene i OL-debuten og endte på 23.-plass.

  Foss uttalte før OL at han hadde håp om å blande seg inn blant de aller beste om han hadde en god dag, men nordmannen fikk det ikke til å stemme. 23.-plassen var langt under forventningene til 24-åringen, som ristet på hodet da han syklet i mål.

  Roglic var i en klasse for seg og ledet ved de fleste passeringene i løypa. Han sikret en solid tid i mål på 55.04,19, som holdt helt inn til gull.

  Nederlandske Tom Dumoulin sikret sølvet 1.01,39 bak Roglic, mens australske Dennis Rohan vant bronsen.

  Tokyo Olympics Cycling
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Hynne kvitt ankelskaden

  Hedda Hynne (31) måtte under onsdagens pressekonferanse avsløre at hun har vært plaget med en ankelskade i oppkjøringen til OL.

  Den har hun ikke snakket mye om hittil i sesongen, men på NRKs spørsmål måtte hun til pers.

  Hun måtte innrømme at skaden plaget henne i starten av sesongen.

  Hynne slet med å få opp tempoet i de første løpene, og det var først i Diamond League-stevnet i Stockholm 4. juli at hun kom seg under to minutter. I fjor satte hun norsk rekord på 1.58,10 og var helt i verdenstoppen.

  – Det jeg kan si at det er helt uproblematisk. Det er ingenting som har hemmet meg i de siste ukene. Jeg er smertefri, og ting er som de skal. Vi fortsetter å gjøre tiltak for å opprettholde status, sa Hynne under seansen i deltakerlandsbyen.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Landslagskeeper vender hjem

  Aurora Mikalsen (25) vender tilbake til Toppserien, og rettere bestemt Sandviken Toppfotball denne gangen. Keeperen har de siste årene spilt i Tottenham i England, og var også et kort opphold i Manchester United før det.

  Sist Mikalsen spilte i Norge, var det for Kolbotn.

  Hun har signert en kontrakt med bergensklubben som strekker seg ut 2022.

  1O7cB1JqmSc
  Foto: Annika Byrde/NTB / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal