NRK Meny
Normal

– Vi må hente ut vårt beste om vi skal slå Sverige

Med en feberfri tropp er Thorir Hergeirsson klar på hvordan Norge skal gå seirende ut av semifinaleduellen mot Sverige.

Thorir Hergeirsson
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Karoline Dyhre Breivang og Nora Mørk

Karoline Dyhre Breivang og Nora Mørk må sammen med resten av Norge hente ut sitt beste for å slå Sverige.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– I kveld må vi hente ut vårt beste bakover. Vi må toppe forsvarsspillet vårt i store deler av kampen, sier en bestemt landslagssjef da han møtte pressen foran semifinalen mellom Norge og Sverige.

Han mener forsvarsspillet må være på nivå med det Norge viste under kampen mot Romania, og til dels under kampene mot Danmark og Spania.

– Det er det nivået vi må være på under hele kampen, sier Hergeirsson.

– Et sterkt kollektiv

Linnea Torstenson Isabelle Gulldén anses som Sveriges to desidert største trusler. Hergeirsson mener derimot det er viktig å ikke se seg helt blind på dem.

– De er et sterkt kollektiv, og Torstenson og Gulldén er et par av de som drar det største lasset, men de har flere gode spillere. Vi må være årvåken og ha trykk der de er, forteller landslagssjefen til NRK.

Han er sikker på at det er tent Sverige-lag som møter Norge.

– Alle lag som kommer til en semifinale går til den for å vinne, uansett hvilket land de kommer fra.

Friskmelder troppen

Nils Ivar Leerand

Landslagslege Nils Ivar Leerand (t.v.) friskmelder den norske troppen før semifinalen.

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

Norge slet med sykdom under kampen mot Ungarn, som til nå har vært den eneste kampen landslaget har tapt under mesterskapet.

Landslagslege Nils Ivar Leerand friskmelder nå troppen foran semifinale-kampen.

– Alle er i trening, alle er friskmeldt, og klare til å spille i kveld. De er feberfrie, selv om det er litt forkjølelse, sier Leerand til NRK.

Blant de som slet med feber i forkant av semifinalen var Camilla Herrem. Hun er ifølge landslagssjefen nå langt bedre, og klar til kamp fredag kveld.

– Godt å kunne disponere alle

Så ingenting tyder på at Norge er svekket før møtet med Sverige?

– Det får vi se under kampen, men jeg tror ikke det. Når man får adrenalinet og livet i hallen så er vi klare til å stå imot Sverige ett hundre prosent, konstaterer landslagslegen.

Det får Hergeirsson til å smile.

– Det er alltid godt å kunne disponere alle. Jeg innstilte meg på at vi var flinke til å bruke de vi hadde til rådighet, og improvisere om vi måtte, avslutter landslagssjefen.

Siste nytt

 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal