NRK Meny
Normal

– Mistet jobben på grunn av noen uavgjorte kamper

Det norske trenerteamet i Legia Warzawa føler seg urettferdig behandlet av den polske toppklubben.

Kazimierz Sokolowski, Henning Berg og Pål Arne Johansen

SPARKET: Hovedtrener Henning Berg (midten) ble søndag sparket fra jobben i Legia Warzawa, sammen med assistentene Kazimierz Sokolowski (f.v.) og Pål Arne Johansen

Foto: BARTLOMIEJ ZBOROWSKI / Epa

– Det er klart det er tøft, men det er slik det er her borte. Vi har stått i og imot presset veldig lenge, og jeg synes vi har håndtert det bra, sier Pål Arne Johansen til NRK.

Henning Bergs assistenttrener i Legia Warzawa mener duoen ikke fortjente å få sparken i den polske storklubben.

– Fotballbransjen kan være brutal. Vi har hatt en kort periode med uavgjortresultat istedenfor seiere, så mistet ledelsen tålmodigheten, forklarer Johansen.

Det var etter gårsdagens 2-2-kamp borte mot Górnik Zabrze at omverdenen ble informert om det norske trenerteamet avskjedigelse. Da lå klubben på en 4. plass, ti poeng bak ledende Piast Gliwice i Ekstraklasa.

– I årets sesong har ikke klubben oppnådd de sportslige resultatene vi hadde håpet på. Vi ser heller ikke at klubben har utviklet seg i den retningen vi hadde ønsket, sier Bogusław Leśnodorski, president i styret, til klubbens hjemmeside.

– Som om Ingebrigtsen skulle fått sparken etter «the double»

Sammen med Henning Berg har Johansen vunnet både serien og cupen i Polen, samt vunnet gruppa og gått videre i europaligaen.

– Vi har vunnet de fleste kampene våre og hatt gode resultater. Det er vi veldig fornøyde med, sier den nå arbeidsledige assistenttreneren.

Sammen med Berg ledet han Legia Warzawa i knappe to år. Det er lengre enn noen andre trenerne i Ekstraklasa.

– Legia har solgt spillere for tre ganger summen vi har hentet forsterkninger for. Laget har ikke underprestert, men klubben bestemte seg for å sparke oss allerede da vi var nummer tre på tabellen. Det ville ikke skjedd i Norge, hevder Pål Arne Johansen.

– Dette er som om Rosenborg i år vinner både serie, cup og europaligagruppa, for så få sparke Ingebrigtsen i mai neste år fordi de er nummer tre på tabellen.

Skal ordne logistikken

Det norske trenerteamet er fortsatt i Polen, hvor de skal bli enig med klubben om en økonomisk kompensasjon.

Johansen vil ikke si noe om hva trenerframtiden kan bringe nå.

– Nå skal jeg ha ferie. Vi har hatt 57 dager på rad uten fri. Så det skal bli godt å ta det litt med ro og reflektere over det som har skjedd, sier han.

Henning Berg skriver i en SMS til NRK at han ikke har mulighet til å stille til intervju ennå.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag