NRK Meny
Normal

– Sverige spiller revolverhåndball nå

Per Johansson synes Sveriges håndballag er mye bedre enn da han ledet laget til sin første medalje i 2010. Han mener Norge har grunn til bekymring før semifinalen.

HANDBALL-EUR-WOMEN-SWE-MNE -

Ida Oden og de svenske håndballdamene har imponert i EM.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Afp

– Sverige er blitt fantastisk bra. Norge er fortsatt bra, men forskjellen på lagene er ikke like stor som i 2010, sier Per Johansson.

I 2010 sto han på trenerbenken da Sverige ble EMs store overraskelse. Først slo de Norge i gruppespillet, og senere klarte de å spille seg helt til finalen for aller første gang.

Stor forskjell

Per Johansson

Per Johansson var landslagstrener for Sverige da de begynte å sikte seg inn mot toppen for noen år siden.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

I finalen møtte de igjen Norge, som den gang ble for sterke. Sølvet var uansett en stor seier for svenskene. Før dette var det svenske kvinnehåndballaget bare for en parantes å regne internasjonalt.

Nå skal Norge og Sverige møtes igjen. Fredag spiller de om finaleplass når de møtes i semifinalen i håndball-EM.

Johansson mener forskjellen fra EM-møtet for fire år siden er helt enorm.

– Det har vært en revolusjon i Sverige når det gjelder fart og ferdigheter. De spiller en revolverhåndball nå som vi ikke har vært i nærheten av før, sier han, og begrunner dette blant annet med at Sverige som regel har opp mot eller over 30 mål i kampene sine.

– Ingen store stjerner

Johansson synes derfor Norge har all grunn til å være litt bekymret.

– De skal gå inn til kampen med ydmykhet, men det er ingen grunn til å ha dårlig selvtillit for Sverige. Norge har ikke lenger de store stjernene, det er jevnere og ingen spillere man må ha veldig stor respekt for, sier Johansson.

De norske damene har flere ganger understreket at de så absolutt tar Sverige på alvor.

– Sverige blir tøft, de har et bedre lag enn på lenge. Men sjansen for finale er veldig stor, sier Nora Mørk.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal