– Schumacher viser øyeblikk av bevissthet

Michael Schumacher «viser øyeblikk av bevissthet» etter flere måneder i koma, ifølge den tidligere formel 1-stjernens agent.

FRANCE-GERMANY-AUTO-F1-SKI-ACCIDENT-SPORT-SCHUMACHER-FILES

Etter flere uker med «oppmuntrende tegn» skal Michael Schumacher nå ha begynt å vise tegn til oppvåkning.

Foto: YASUYOSHI CHIBA / Afp

– Michael gjør framskritt. Han viser glimt av bevissthet og oppvåkning, opplyser manager Sabine Kehm

Tyskeren har ligget i kunstig koma på sykehuset i Grenoble siden han pådro seg livstruende hodeskader i et alpinuhell i Meribel 29. desember.

Han ble senere operert to ganger for å lette trykket i hjernen.

Oppvåkning

30. januar begynte legene å vekke Schumacher fra koma, og det var ventet at oppvåkningsprosessen ville vare lenge.

– Vi er ved hans side under denne lange og vanskelige kampen, sammen med teamet ved sykehuset i Grenoble, og vi har fortsatt troen, forteller Kehm.

Ifølge manageren vil det ikke bli gitt ytterligere opplysninger for å ivareta Schumachers og familiens privatliv samt gi legene muligheten til å jobbe uforstyrret.

Oppmuntrende tegn

I midten av mars brøt Kehm flere ukers stillhet om Schumakers tilstand da hun for første gang uttalte at man så det hun kalte «oppmuntrende tegn». Denne utviklingen har fortsatt.

– Vi har fortsatt troen på at Michael kommer seg gjennom dette og vil våkne opp, sa hun den gang.

– I perioder er det noen små, oppmuntrende tegn, men vi vet at vi må være veldig tålmodig. Han kjemper fortsatt en lang kamp for å komme tilbake etter å ha pådratt seg hjerneskade i skiulykken.

Schumacher var på skiferie i de franske alpene da han falt og slo hodet i en stein. Steinen skal ha slått hull i hjelmen til den tyske Formel-1-føreren med sju verdensmestertitler på CV-en.

Schumacher kjørte med et kamera på hjelmen og filmet sin egen ulykke. Filmen viser hvordan han treffer steinen og mister balansen før han faller stygt.

Siste nytt

 • Giroud fikset Chelsea-luke

  Olivier Giroud sørget for tre poeng til Chelsea med kampens eneste mål mot nedrykksklare Norwich.

  Chelsea fikk hull på byllen to minutter på overtid av første omgang, og en solid Tim Krul sørget for at det var spenning helt til siste slutt.

  Chelsea har nå fire poeng ned til Manchester United og Leicester med en kamp mer spilt, og har en fot i neste sesongs mesterliga.

  Alexander Tettey spilte 78 minutter for Norwich.

  Giroud
  Foto: RICHARD HEATHCOTE
 • Første poengtap for LSK

  Lillestrøm klarte ikke å følge Tromsø og Ranheim med full pott etter tre kamper i 1. divisjon.

  I Sandnes havnet de gule og svarte under da Kent Håvard Eriksen scoret ett kvarter ut i andre omgang.

  Simen Kind Mikalsen utlignet for LSK et drøyt kvarter før full tid. Dermed er LSK på tredjeplass, mens Sandnes står med fem poeng etter tre kamper.

  TzVQTlWNMeo
  Foto: Carina Johansen / Carina Johansen
 • Wigan knuste Hull 8-0(!)

  Wigan latterliggjorde Hull med hele 8-0, etter 7-0 til pause i engelsk 1. divisjon tirsdag. Samtidig spilte Stefan Johansens Fulham 0-0 mot West Bormwich. Dermed Kan Johansens lag fortsatt rykke opp til Premier League. De har fem poeng opp til West Bromwich med to kamper igjen å spille.

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Matt Dunham / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal