– Schumacher viser øyeblikk av bevissthet

Michael Schumacher «viser øyeblikk av bevissthet» etter flere måneder i koma, ifølge den tidligere formel 1-stjernens agent.

FRANCE-GERMANY-AUTO-F1-SKI-ACCIDENT-SPORT-SCHUMACHER-FILES

Etter flere uker med «oppmuntrende tegn» skal Michael Schumacher nå ha begynt å vise tegn til oppvåkning.

Foto: YASUYOSHI CHIBA / Afp

– Michael gjør framskritt. Han viser glimt av bevissthet og oppvåkning, opplyser manager Sabine Kehm

Tyskeren har ligget i kunstig koma på sykehuset i Grenoble siden han pådro seg livstruende hodeskader i et alpinuhell i Meribel 29. desember.

Han ble senere operert to ganger for å lette trykket i hjernen.

Oppvåkning

30. januar begynte legene å vekke Schumacher fra koma, og det var ventet at oppvåkningsprosessen ville vare lenge.

– Vi er ved hans side under denne lange og vanskelige kampen, sammen med teamet ved sykehuset i Grenoble, og vi har fortsatt troen, forteller Kehm.

Ifølge manageren vil det ikke bli gitt ytterligere opplysninger for å ivareta Schumachers og familiens privatliv samt gi legene muligheten til å jobbe uforstyrret.

Oppmuntrende tegn

I midten av mars brøt Kehm flere ukers stillhet om Schumakers tilstand da hun for første gang uttalte at man så det hun kalte «oppmuntrende tegn». Denne utviklingen har fortsatt.

– Vi har fortsatt troen på at Michael kommer seg gjennom dette og vil våkne opp, sa hun den gang.

– I perioder er det noen små, oppmuntrende tegn, men vi vet at vi må være veldig tålmodig. Han kjemper fortsatt en lang kamp for å komme tilbake etter å ha pådratt seg hjerneskade i skiulykken.

Schumacher var på skiferie i de franske alpene da han falt og slo hodet i en stein. Steinen skal ha slått hull i hjelmen til den tyske Formel-1-føreren med sju verdensmestertitler på CV-en.

Schumacher kjørte med et kamera på hjelmen og filmet sin egen ulykke. Filmen viser hvordan han treffer steinen og mister balansen før han faller stygt.

Siste nytt

 • Bøkko: – Vi blir pisset på

  Nordmennene skuffet på 1500-meteren i Japan. Sverre Lunde Pedersen ble beste norske på 7.-plass, hele 1,75 sekunder bak vinneren Denis Juskov (1.44,55). – Vi blir pisset på her, sier Håvard Bøkko, som ble nummer 11.

  – Det er kjedelig å bli slått med over to sekunder. Vi har en jobb å gjøre, fortsetter han.

  Bøkko
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Svindal skadet tommelen

  Aksel Lund Svindal falt på gårsdagens Super-G-trening i Copper Mountain og skadet tommelen på venstrehånden. Det er ikke brudd, men så smertefullt at han ikke greier å holde staven selv. Derfor måtte han teipe fast staven i hånden på dagens trening og risikerer å gjøre det samme i sesongdebuten neste lørdag. – Selv om jeg staker litt dårligere taper jeg ikke så mye på start, så det er et alternativ som fungerer veldig bra, sier en positiv Svindal til NRK.

 • Slik stiller Norge mot Slovenia

  Norges lagoppstilling til nasjonsligakampen mot Slovenia er klar. Slik er laget (4-4-2): Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Sælnes, Moi Elyounoussi - Ola Kamara, Tarik Elyounoussi.

  Landslagstrening Ullevaal
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter: 500 m og 1500 m
V-cup skøyter
V-cup skøyter: 1500 m menn
V-cup skøyter: 1500 m kvinner
Sesongstart langrenn: Sprint fri teknikk, prolog
V-cup skøyter: 1500 m kvinner
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint, prolog
V-cup skøyter: 500 m menn
VM-minner
V-cup skøyter: 500 m menn