NRK Meny
Normal

Kristoffersen kjemper om medalje – 36 hundredeler bak bronsen

Henrik Kristoffersen ligger 36 hundredeler bak tredjeplassen i storslalåmrennet i Sotsji, og har muligheten til å ta medalje i OL-debuten. Ted Ligety leder rennet suverent.

Henrik Kristoffersen

Henrik Kristoffersen ligger på 14.-plass halvveis i storslalåmrennet i Sotsji. Opp til bronsen skiller det kun 36 hundredeler.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Henrik Kristoffersen er beste norske på en 14.- plass halvveis i storslalåmrennet i Sotsji. Unggutten ligger 1,63 sekunder bak Ligety, men har ikke mer enn 36 hundredeler opp til en medalje.

– Det er langt opp til gullet, men det er det for alle. Det er ikke altfor langt opp til medalje, sier Kristoffersen til NRK.no etter den første av to omganger.

Det siste er tidligere alpinist Hans Petter Buraas, som chatter for NRK under OL, enig i. Han har troen på at Kristoffersen kan hevde seg stort i den andre omgangen.

– Henrik har absolutt muligheten til å ta en medalje. Hvis han får full klaff i den andre omgangen, er det ikke mye som skal til før han er helt der oppe, sier Buraas.

Ted Ligety

Ted Ligety var i en klasse for seg i den første omgangen av storslalåmrennet i Sotsji.

Foto: RUBEN SPRICH / Reuters
 • Se resultatlisten fra 1.- omgangen i bunnen av artikkelen!

– Må gi ordentlig gass

Kjetil Jansrud følger to plasser bak Kristoffersen, 1,83 sekunder bak Ligety.

– Det er litt lenger opp for Jansrud, men også han har muligheten til å blande seg inn i medaljestriden. Begge de to er i angrepsposisjon. Det er ingen av dem som samler på 14.- og. 16.-plasser. De vil kline til, og hvis det holder, kan det bli veldig bra, sier Buraas.

Jansrud selv mener han kjørte OK i første omgang. Nå har han planer om å klatre så mange plasseringer på resultatlisten som mulig.

– Jeg er halvsekundet unna pallplass. Nå er det bare å gi ordentlig gass, sier Jansrud til NRK.no.

– Kan få hjelp av forholdene

Han og Kristoffersen kan dra nytte av at de starter tidligere i den andre omgangen enn de beste etter første omgang.

– Forholdene blir verre for dem som starter sist. Arrangøren vil salte, men likevel blir det løsere forhold utover i konkurransen, sier Buraas.

– Det - og det faktum at de norske er i angrepsposisjon - øker sjansene for en norsk medalje, legger den tidligere alpinisten til.

Hektet i siste port

Den tyske alpinisten Stefan Luitz var den eneste som var i nærheten av å holde følge med suverene Ted Ligety i førsteomgangen av storslalåmen. Så ødela han alt i siste port.

Ved siste mellompassering lå Luitz – med startnummer elleve – «bare» 51 hundredeler bak Ted Ligety.

Ligety hadde frem til det tidspunktet satt samtlige ni konkurrenter på plass med godt over sekundet, men Luitz viste skumle hensikter der han fosset ned alpinbakken.

I siste port gikk det imidlertid helt galt for Luitz. På merkelig vis presterte tyskeren å kjøre den høyre skia på innsiden av porten. Den klønete hekten var et faktum, og Luitz, som passerte mållinjen 59 hundredeler bak Ligety, ble disket.

– Det er en ufattelig manøver! Han legger seg inn på andreplass, men så klarer han altså å hekte i aller siste port. Det er helt utrolig, sa NRKs alpinkommentator Andreas Toft da uhellet var ute for Luitz.

Dermed mistet tyskeren det som ville vært en klar andreplass i konkurransen halvveis. Før den andre omgangen leder nemlig Ligety med hele 93 hundredeler på tsjekkiske Ondrej Bank og 1,27 sekund på italienske Davide Simoncelli.

Stefan Luitz

Her kløner Stefan Luits det skikkelig til for seg selv. Tyskeren kjørte ned til nest beste tid, men ble disket etter denne hekten i siste port.

Foto: MIKE SEGAR / Reuters

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Storslalåm 1.omgang» i nytt vindu

Siste nytt

 • Real vann også returkampen

  Real Madrid utan suspenderte Cristiano Ronaldo slo Barcelona 2-0 i returkampen i den spanske supercupen i går kveld. Asensio og Benzema scora.

  Real vann 5-1 samanlagt. Det er første gong på 30 år at Barcelona taper sine to første konkurransekampar i ein sesong.

  Barcelonas sportsdirektør sa etter kampen at signeringane av Liverpools Philippe Coutinho og Dortmunds Ousmane Dembele snart er klare.

  Den spanske ligaen sesongopnar laurdag.

  Real jubel
  Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: EM feltritt - dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Toppserien: LSK - Avaldsnes
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Sprint i Aure
Toppidrettsveka: Sprint