Hopp til innhold

– Når han gjør noe nå, så gjør han det med selvtillit

LONDON (NRK): Henrik Ingebrigtsen er imponert over hvor sterk Filip Ingebrigtsen fremstår - både fysisk og mentalt - før VM-semifinalen.

ATHLETICS-WORLD/M1500

I FORM: Filip Ingebrigtsen er i minst like god form som under OL i fjor, mener Henrik Ingebrigtsen. Her feirer han avansementet fra forsøksheatet på 1500-meter.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

– Han er litt introvert av og til, men han har ikke vært så veldig nervøs. Det virker som han har troen på egne ferdigheter og har roen. Han har ikke stresset med noe som helst det siste døgnet, sier Henrik Ingebrigtsen.

Han er selv skadet, og torsdag kveld var han tilskuer da lillebroren kontrollere seg videre til kveldens semifinale på 1500-meter. Han var spesielt imponert over hvor taktisk sterkt han løp.

– Han løser løpet akkurat som han må. Han bruker ikke mer krefter enn han måtte. Jeg sa at han måtte ikke være for lur, og ikke spare så mye krefter at det kunne gå galt. Han la inn en liten sikkerhetsmargin, sier Henrik.

VM i friidrett i London

Henrik Ingebrigtsen er i ferd med å trene seg opp igjen etter skade og operasjon, og er med til VM som støtteapparat for brødrene.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Opptur igjen

Situasjonen er annerledes enn for ett år siden.

Etter OL i fjor måtte brødrene ha flere runder med debrief. Filip hadde blitt europamester like før, og var i sitt livs forn, men under OL ble han disket etter forsøket på grunn av det juryen mente var en ulovlig manøver.

Nedturen var gedigen. Filip Ingebrigtsen var langt nede.

Han fortalte selv at han tenkte på OL-løpet gjennom hele forsøksheatet torsdag, og hadde forberedt seg for å unngå at noe lignende skulle skje igjen.

– Vi bearbeidet det som skjedde i OL. I det siste har vi ikke gjort det så mye, sier Henrik Ingebrigtsen, som likevel medgir at han ga broren noen taktiske råd like før forsøksheatet - med OL i tankene.

filip og henrik i OL

Filip Ingebrigtsen ble disket da juryen mente han brøytet seg forbi konkurrentene på ulovlig vis i forsøksheatet i OL. Han opplevde at han ble stengt inne, og at løperne foran ham ikke løp raskt nok. Det ble en god taktisk læring for ham. Her er brødrene avbildet mens de venter på juryens avgjørelse i fjor.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Nå, ett år etter OL, forteller Henrik om en lillebror som virkelig har funnet flyten og selvtilliten. Filip har løpt en rekke sterke løp denne sesongen allerede, og har for lengst bevist at han kan måle seg mot verdenseliten. NRK-ekspert mener faktisk Ingebrigtsen på en god dag kan ta medalje i VM.

– 82 prosent sjanse

I kveld løper han for finaleplass.

– Man pleier å være litt nervøs og ha adrenalin, men det er ikke noe tegn til at han har mer enn han skal ha. Når han gjør noe nå, så gjør han det med selvtillit. Han gjør det med bestemte manøvere, og han vet hva han skal, sier Henrik Ingebrigtsen.

– Hvis du spør ham nå så hadde han nok sagt at han hadde full kontroll på hver eneste meter i forsøket, legger han til.

Han tror broren er i minst like god form som under OL i fjor.

– Jeg vil si det er 82 % sjanse for at han går videre. Det synes jeg høres greit ut. Jeg vet også at Filip tåler bra to løp såpass tett etter hverandre, sier han.

Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Siste nytt

  • Dahl blir trener for rekruttlandslaget

    Tinus Dahl er ansatt som trener for Equinor rekruttlandslag i langrenn. Det skriver Skiforbundet i en pressemelding.

    Landslagssjef Ulf Morten Aune og fagsjef Per Elias Kalfoss har ledet ansettelsesprosessen.

    – Tinus er en systematisk og hardtarbeidende trener som kan vise til strålende resultater for Team Elon Oslofjord. Vi har sikret oss en meget god trener for Equinor rekruttlandslag. Denne ansettelsen viser også at det er gode muligheter til å avansere på karrierestigen i NSF-systemet, sier de i pressemeldingen.

  • Daley klar for sitt femte OL

    Stuper Tom Daley får delta i sitt femte OL, det ble klart da han tirsdag ble presentert som en del av det britiske laget. 29-åringen tok en pause fra sporten etter at han vant gull i forrige OL, men kommer til å delta igjen i Paris-lekene.

    FINA Diving World Cup 2021 and Tokyo 2020 Olympics Aquatics Test Event
    Foto: NAOKI OGURA / Reuters
  • Tidligere OL-utøver drept i krigen i Ukraina

    Vektløfteren Oleksandr Pjeljesjenko er den første OL-utøveren som har blitt drept i krigen i Ukraina, skriver The Guardian.

    Han døde i kamp for å forsvare landet sitt på søndag, det bekrefter den nasjonale OL-komiteen i Ukraina.

    30-åringen ble nummer fire i vektklassen 85 kilo under OL i Rio i 2016. Han har også blitt europeisk mester to ganger.

    «Det er med stor sorg at vi må meddele at i dag sluttet hjerte til den ærede idrettsmesteren i Ukraina, to ganger europeisk mester i vektløfting, å slå» skriver den nasjonale OL-komiteen i Ukraina på Instagram.

    Pjeljesjenko var utestengt fra idretten i perioden 2013 til 2015 som følge av en dopingforseelse. Deretter gjorde han comeback og tok EM-gull i 85-kilosklassen i 2016. Året etter forsvarte han tittelen. I 2018 begikk han et nytt brudd på dopingreglene og sluttet å konkurrere.

    Mer enn 400 ukrainske idrettsutøvere og idrettsledere skal være drept i krigen.

    (NRK/NTB)

    U11uSDVHKrI
    Foto: Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal