NRK Meny

– Mulig å hevde seg uten doping

Christophe Bassons har hevdet at han ble mobbet ut av sykkelsporten etter at han gikk hardt ut mot doping da han var aktiv. Han hevder blant annet at Lance Armstrong fikk ryttere til å presse ham til å falle under et ritt.

Hushovd fikk spørsmål om han kjenner seg igjen i franskmannens beskrivelser. Bassons hevdet blant annet at ingen ryttere turte å varsle om doping fordi «alle hadde noe på hverandre».

– Jeg hører hva han sier og han har nok hatt en tøff tid. Men han har også sagt at det har vært umulig å hevde seg å uten å dope seg. Da må han også gå i seg selv og spørre seg selv «har han trent godt nok, har han stort nok talent, har han spist godt nok?» Jeg spør fordi det er mulig. Jeg klarte det, sier Hushovd.

Siste nytt

 • Uavgjort i Leicester

  Leicester utlikna ti minutt før slutt og spela 1-1 mot West Bromwich i Premier League i kveld. Nacer Chadli gav WBA leiinga midt i andre omgang, og det var Riyad Mahrez som utlikna for heimelaget.

  Leicester er dermed framleis på tredje siste plass i ligaen.

  Riyad Mahrez
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Bakelants ute av intensiven

  Den belgiske sykkelprofilen Jan Bakelants, som brakk to ryggvirvler og sju ribbein i en stygg velt nylig, er på bedringens vei.

  Mandag ble 31-åringen flyttet ut av intensivavdelingen, tre dager etter at han gjennomgikk en ryggoperasjon.

  Han fikk skadene da han veltet stygt i en utforkjøring under Giro di Lombardia nylig.

  Jan Bakelants
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Malmö blei svensk meister

  Med 3-1 borte over Norrköping forsvarte Malmö FF seriegullet frå i fjor og sikra årets svenske meisterskap tre rundar før slutt.

  David Moberg Karlsen gav heimelaget tidleg leiing. Men Carlos Strandberg, Lasse Nielsen og Anders Christiansen scora for Malmö i andre omgang.

  Malmö-jubel
  Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal