NRK Meny
Normal

– Jeg sov ikke ett sekund i natt

GARDERMOEN (NRK.no): Landslagsstopper Trine Rønning har gått et døgn uten søvn etter straffemissen i EM-finalen.

Rønning

Trine Rønning deppet etter straffebom og finaletap mot Tyskland i EM. Hun har ikke sovet etter skuffelsen søndag ettermiddag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg avsluttet festen ganske tidlig, men ble liggende i senga og tenke og prate litt. Plutselig var det bare én time til frokost og avreise til flyplassen, sier Trine Rønning (31) til NRK.no.

Solveig Guldbrandsen

Solveig Gulbrandsen og de andre norske spillerne landet på Gardermoen klokka 11 mandag.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix
Rønning

Trine Rønning bommet på straffe mot Tyskland søndag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Rønning bommet på ett av Norges to straffespark i EM-finalen mot Tyskland søndag. Stabæk-spilleren hadde muligheten til å sende Norge i ledelse før pause - men straffen ble reddet av beina til keeperen Nadine Angerer.

– Vanskelig å glemme

Mens flere av medspillerne måtte ta til tårene etter finaletapet, holdt Rønning skuffelsen tilbake og fleipet med den norske pressen.

– Jeg er veldig glad for at Solveig (Gulbrandsen) bommet, så hun får skylda i stedet, sa Rønning med et smil.

Etter at landslagsjentene landet på Gardermoen mandag formiddag var det en mer alvorlig midtstopper som snakket ut om tapet.

– Jeg har ikke sovet et eneste sekund i natt. Det surrer rundt og rundt i hodet mitt. Jeg ble liggende og tenkte på at mitt spark faktisk kunne avgjort finalen. Det er det ikke så lett å glemme, sier Rønning til NRK.no.

Rønning var iskald i straffekonkurransen mot Danmark i semifinalen og avgjorde kampen med sin scoring på Norges fjerde straffe.

– Nå gleder jeg meg mest over å komme tilbake til Norge og til Stabæk. Vi har et lag her hjemme vi skal ta vare på også, sier Rønning, som spiller seriekamp i toppserien til helgen.

Trønderen er en av flere med lang erfaring på landslaget, men midtstopperen har ingen planer om å gi seg med landslagsspill.

– Så lenge kroppen min er slik som nå, så er jeg med. Jeg skal ikke gi meg, og har ikke hatt det i tankene mine engang, sier Rønning.

Boblen sprekker

Solveig Gulbrandsen bommet på Norges andre straffespark søndag ettermiddag.

– Jeg kommer ikke til å glemme den bommen med det første. Hvis jeg i det hele tatt kommer til å glemme den, sier Gulbrandsen til NRK.no.

Gulbrandsen hadde egentlig lagt årets Spania-ferie til finaledagen, men Vålerenga-spilleren reiser sydover og møter resten av familien tirsdag.

– Hele mesterskapet har vært et eventyr uten like. Men nå sprekker denne boblen snart og vi skal tilbake til hverdagen, sier Gulbrandsen.

Norge-veteranen var med å vinne OL-gull helt tilbake i 2000. Nå er hun usikker på framtida.

– Vi får se hva som skjer neste år. Det er lenge til neste mesterskap. Dette gir medsmak, men det skal mye til for å toppe dette. Jeg har også barn som trenger oppfølging på fotballbanen, sier Gulbrandsen.

Norge tapte EM finalen mot Tyskland grunnet to straffebom. Se referater fra kampen her: Reporter: Emilie Hald Torp Redigering Jessica Allande

Kampreferat: Norge -Tyskland

.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal