Hopp til innhold

Bolt har landet i Norge: – Jeg er kommet hit for å løpe fort

Stinn av selvtillit ankom sensasjonsmannen Usain Bolt Norge søndag kveld. Han er innstilt på å gjøre det svært skarpt på Bislett Games torsdag.

Usain Bolt

Usain Bolt smilte, spøkte og tok bilder da han ankom Oslo søndag.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Så lenge jeg er i form er det ingen som kan slå meg, og jeg er kommet til Oslo for å løpe fort. Det er en viktig konkurranse for meg, sier Usain Bolt til NTB.

Han landet på Gardermoen søndag kveld og tok strake veien til Oslo med flytog. Der fikk norsk presse muligheten til å snakke med sprinteren, som skal være i Oslo de neste seks dagene.

Usain Bolt har verdens beste tid på 100 meter i år med 9,76, en tid han oppnådde i Diamond League-stevnet i Roma sist torsdag.

Han tror det kan være mulig å løpe like fort på Bislett kommende torsdag.

– Alle de konkurransene jeg løper er viktige, og jeg har spesielle arbeidsoppgaver hver gang jeg konkurrerer. Det gjelder å få orden på teknikken. Dessuten er jeg i mye bedre form nå enn hva tilfellet var da jeg var her i Oslo i fjor, så jeg har tro
på at det kan gå fort her dersom alt klaffer, også med været, sier Bolt.

Les videre under bildet!

Usain Bolt

Bolt var i sitt sedvanlige, gode lynne søndag.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Stjerneduell mot Powell

Han legger ikke skjul på at det var viktig for ham å få en topptid i Roma etter den bedrøvelige 100-meteren han løp i tsjekkiske Ostrava noen dager før.

– Jeg hadde spist og sovet altfor lite før jeg startet i Ostrava. Det var helt klart årsaken til at jeg løp så dårlig der, for det var virkelig et dårlig løp jeg presterte, forteller han.

Han forteller at han fikk orden på både søvn og spising, og at det da gikk betraktelig bedre i Roma. Han kommer til å løpe for et fullsatt Bislett torsdag kveld mot landsmannen Asafa Powell.

Det blir en av de aller siste konkurransene han løper før OL i London.

– Etter Bislett skal jeg selvsagt stille i det jamaicanske mesterskapet, som også er OL-uttaking. Etter det løper jeg bare i ett stevne, det blir 200-meteren under Diamond League-stevnet i Monaco, sier Bolt til NTB.

Han er klar på at det gjenstår mye arbeid før OL-formen er inne.

– Det kommer til å bli mye trening de dagene jeg er her i Oslo, for jeg har fortsatt en jobb å gjøre før OL, sier han.

Les videre under bildet!

Powell

Asafa Powell er en av dem Bolt skal måle krefter mot på Bislett.

Foto: CARLOS BARRIA / Reuters

– Alt er mulig

Han forteller at løpet er lagt opp slik at han får møtt de fleste av sine tøffeste OL-konkurrenter før lekene i London, med unntak av amerikanske Tyson Gay.

– Alle husker dine to gull og verdensrekorder fra Beijing for fire år siden. Er det mulig å kopiere det i London?

– Jeg har et motto som sier at alt er mulig, så svaret er ja, men selvsagt må alt klaffe, forteller han.

Bolt fikk en stor nedtur da han ble diskvalifisert for tyvstart under fjorårets 100 meter-finale i friidretts-VM. Han vil likevel ikke satse alt på den korte distansen for å få sin revansje.

– Nei, det vil jeg ikke si. Alt henger sammen, og for meg er både 100 og 200 meter like viktig. Jeg satser like mye på begge, men fortsatt er det 200-meteren som er favorittdistansen min, sier Bolt.

Nå er han altså på plass i Oslo, og allerede på Gardermoen og på Oslo S søndag kveld fikk vi en liten forsmak på det kaoset som hersker rundt verdens raskeste mann.

Siste nytt

  • Sjokkseier for Norris – slo Verstappen i Miami

    Lando Norris tok sin første Grand Prix-seier i Formel 1 da han vant søndagens løp i Miami foran verdensmester Max Verstappen.

    – Jeg elsker dere alle, jeg elsker dere, utbrøt en ekstatisk Lando Norris på lagradioen, sendt på Viaplay.

    Den 24-årige britiske McLaren-føreren hadde en rask bil og leverte ypperlig kjøring. Han hadde også hellet på sin side da Logan Sargeant forsvant ut av løpet og han fikk et gratis depotbesøk mens sikkerhetsbilen var ute.

    For på 29. runde krasjet Kevin Magnussen med den amerikanske hjemmefavoritten Logan Sargeant, som forsvant ut av løpet, og sikkerhetsbilen måtte ut. Det gagnet Norris, som etter å ha hatt femte startspor var i ledelse og kjørte meget raske rundetider.

    Han avverget Verstappens forsøk på å passere rett etter omstarten, og så kjørte Norris fra VM-lederen.

    Norris vant klart foran Red Bull-fører Verstappen, med Ferrari-duoen Charles Leclerc og Carlos Sainz på de neste plassene.

    8XyRO3I6Vyo
    Foto: AFP
  • Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

    Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

    Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

    (NTB)

    Britain Soccer Women's Super League
    Foto: Adam Davy / AP
  • Moi-dobbel da FCK vant

    Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

    Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

    (NTB)

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal