Kowalczyk: – Jeg skal gå langløp for et norsk lag

En polsk avis melder i dag at Justyna Kowalczyk skal gå langløp for Team Santander neste sesong. – Nei, vi har ingen kontrakt, sier lagledelsen.

Justyna Kowalczyk

Justyna Kowalczyk sier at hun skal gå for norste Team Santander neste sesong, men det vil ikke laget bekrefte

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Den polske avisa Gazeta Wyborcza skriver i dag at den polske stjerneløperen er klar for det norske laget. Kowalczyk skal ha bekreftet det selv.

– Meg i et norsk team? Det er jo nesten ironisk, sier hun til avisen.

– Jeg har bestemt meg for et norsk team fordi jeg får garantert profesjonell støtte på høyeste nivå, legger hun til.

Hun utdyper overfor avisa:

Justyna Kowalczyk

Oppslaget i Gazeta Wyborcza

– Sjefene på laget er de velkjente brødrene Aukland. Foreløpig blir samarbeidet ganske løst. Jeg har fått veldig frie hender med å planlegge min startkalender uten noen begrensninger, og jeg er veldig glad for muligheten for å samarbeide med nordmenn, sier Kowalczyk.

Hun forteller også at hun parallelt med langløpene også skal delta i verdenscupen kommende sesong.

– Kontakt, men ingen kontrakt

Team Santaders manager Nils Marius Otterstad bekrefter overfor NRK at han har hatt samtaler med Kowalczyk. Men han avviser at de skal ha inngått noen avtale.

– Vi er alltid interessert i gode skiløpere, men vi har ikke inngått noen avtaler med Kowalczyk nå, sier Otterstad.

– Uten press, men med pasjon

Justyna Kowalczyk forteller at hun uansett har lyst til å prøve noe nytt.

– Skal ski-maraton bli min neste karriere? Dette vet jeg ikke i dag. Men jeg er veldig glad for at det har dukket opp et nytt alternativ som gjør det mulig for meg å ha total uavhengighet av (polske) funksjonærer og gjøre det jeg elsker mest i livet. Men denne gangen uten press, men med pasjon, sier hun til den polske avisa.

Siste nytt

 • Kaptein Johansen vrakes

  Slik TV 2 erfarte tidligere i kveld, setter Lars Lagerbäck landslagskaptein Stefan Johansen på benken til oppgjøret mot Sverige. Dette er de utvalgte: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Mohamed Elyounoussi, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Bjørn Maars Johnsen. Dermed vrakes Johansen og Tarik Elyounoussi fra Spania-oppgjøret.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Disse starter for Sverige

  Aftonbladet melder at disse elleve starter for Sverige på Ullevaal: Robin Olsen - Emil Krafth, Filip Helander, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson - Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Viktor Claesson - Marcus Berg, Robin Quaison.

  Det svenske fotballandslaget trener
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Kun én tviler på EM-sluttspill

  Eliteseriens trenere er stort sett enige om at Norge tar seg til et EM-sluttspill, enten via kvalifiseringen eller nasjonsligaen. Elleve trenere ble spurt om Norge går til sluttspillet, men en som ikke var like sikker var Strømsgodsets Bjørn Petter Ingebretsen: – Jeg tviler på det. Da blir jeg positivt overrasket hvis vi klarer det, sier Ingebretsen. I kveld møter landslaget Sverige på Ullevaal, og det er en nøkkelkamp sier de fleste trenerne. – Vi må starte med en trepoenger her i dag. Det er vi avhengige av, sier Sarpsborg 08s trener Geir Bakke.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal