Hopp til innhold

Bjørn om Krogh-vrakingen: – Ikke sikkert han får gå noe i OL

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn er usikker på om Finn Hågen Krogh (23) i det hele tatt får gå én eneste distanse i OL etter å ha blitt vraket fra sprintlaget.

Krogh

Etter først å ha fått klarsignal for å gå OL-sprinten i Sotsji, ble Finn Hågen Krogh onsdag vraket fra laget, slik at både Petter Northug og Ola Vigen Hattestad fikk plass.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– For ham er det helt sikkert skikkelig skuffende, og det oppleves nok som veldig tøft, sier langrennsekspert Bjørn om at Finn Hågen Krogh ble vraket fra sprintlaget i OL, til tross for at han fikk klarsignal etter NM.

Nå tror han det kan spøke for Kroghs OL-deltakelse.

– Spørsmålet er jo om han i det hele tatt får gå noe i OL. Han kan fort bli utenfor på de fleste distansene, men det er klart at det er avhengig av hvordan de andre norske gjør det, sier Bjørn.

Langrennsledelsen valgte i ettermiddag å vrake 23 år gamle Finn Hågen Krogh fra sprinten i Sotsji. Ledelsen gjorde helomvending etter at Ola Vigen Hattestad tok en sterk seier i helgen i Toblach. Reporter Jørn Lien, redigering: Pål Nordås.

Finn Hågen krogh (23) ble vraket fra sprintlaget som skal gå i OL.

Fortsatt et lite håp

I ettermiddag snakket Krogh for første gang om sprintvrakingen – til lokalavisen Altaposten.

– Jeg ble overrasket. Jeg trodde jeg var klar og er naturligvis veldig skuffet. Hadde jeg visst at jeg måtte gjøre det bra i Toblach så hadde det sett annerledes ut. Synd jeg ikke visste det, sier Krogh til Altaposten, og legger til at han ikke tror han får gå en annen OL-distanse.

Men Bjørn mener likevel ikke at alt håp er ute for Krogh.

– Vi må huske på at det kun skal litt sykdom til hos de fire andre, og da er han inne på laget igjen. Han må forberede seg som om han skal gå sprinten, sier langrennseksperten.

Han tror den vrakede langrennsløperen hadde hatt en god sjanse i den tøffe sprintløypa i Sotsji.

– Det er en tung løype, som passe ham godt. I tillegg er han god i høyden, så han hadde nok hatt en god sjanse, tror Bjørn.

Tror landslagsledelsen har lært

Likevel forstår han landslagsledelsens beslutning om å vrake 23-åringen fra sprintlaget.

– Med Northugs meritter og de andres resultater i verdenscupen, så er det rett. Krogh røk ut i prologen i de to siste skøytesprintene før OL, både i Nove Mesto og i Toblach, og det er ingen god søknad, sier han.

Bjørn synes landslagsledelsen har håndtert saken på den beste måten de kunne.

– Jeg tror nok at de skulle hatt det første uttaket ugjort, men jeg vil berømme dem for at de har sett på saken med nye øyne og tatt ut det laget de mener er best nå.

Han er sikker på at de har lært mye av situasjonen de havnet i.

– De hadde ikke behøvd å ta ut noe lag før sprinten i Toblach, og jeg tror de har tatt lærdom av dette.

Torgeir Bjørn

NRKS langrennsekspert Torgeir Bjørn mener landslagsledelsen har gjort det rette uttaket til sprinten i OL.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Gått fantastisk fort i den løypa

Også Jens Arne Svartedal mener det er det beste laget som til slutt ble tatt ut til sprinten.

– Jeg mener det er helt riktig lag som er tatt ut. For det første, så valgte de å ta ut tre rene sprintere i troppen med Brandsdal, Gløersen og Hattestad. Jeg synes det er veldig spesielt å ta dem ut hvis de ikke skal gå. Petter har gått fantastisk fort i den løypa før, og han bør ha carte blanche i alle distanser, sier han.

Han mener også at Hattestad burde være selvskreven i troppen.

Han er en av de sprinterne som er tatt ut i troppen, så naturligvis bør han gå. Jeg så ikke noe poeng i å ta ut en ren sprinter i troppen uten å bruke ham. Han har også vært bedre enn Finn Hågen Krogh i de to siste rennene, både under NM, og også seinere. Så det er helt rett, synes Svartedal.

Siste nytt

  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Benske og Tjøm finaleklare i ro-EM

    Lars Benske og Ask Tjøm var nest best i oppsamlingsheatet og rodde Norges dobbeltsculler i lettvekt til EM-finale.

    Duoen var i mål på tiden 6.42,81 og endte bak Spania. Fire båter fra oppsamlingen tok seg til lørdagens finale i ungarske Szeged.

    Torsdag ble Benske og Tjøm nummer to i det siste av to heat. Bare vinnerne gikk da rett til finalen.

    Martin Helseth rodde inn til 7.22,61 og 3.-plass i oppsamlingsheatet for singlescullere. Det var akkurat ikke godt nok til å gå videre til A-semifinale. (NTB)

    Benske og Tjøm
    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal