NRK Meny
Normal

– Ikke lett å høre fra faren din at du er så dårlig at du kan dra hjem

Henrik Kristoffersen er langt ifra forsiktig når han beskriver farens treningsregime gjennom oppveksten, men legger også til at han ikke hadde kommet like langt uten.

Kristoffersen forteller om hvordan det er å jobbe med faren

SE VIDEO: Se deler av intervjuet med Skavlan her.

Rekordene har nærmest lagt seg ved Henrik Kristoffersens føtter denne sesongen. Nesten like raskt som han har passert portene i slalåmløypa, har 21-åringen tangert den ene slalåm-legenden etter den andre.

Under torsdagens inspilling av Skalvan, som sendes på NRK1 fredag kveld, fortalte Kristoffersen om suksessen han har hatt denne sesongen. Der fikk han spørsmål om faren, som har fungert som trener siden han var liten.

– Han er ikke redd for å være streng

– Tøff nok, ja? Klarer han å være snill nok, spør jeg om. Han har alltid vært rettferdig, men aldri vært redd for å være streng, svarer Kristoffersen i det får spørsmål om pappaen er tøff nok som trener.

Henrik Kristoffersen

HØYE KRAV: Når Henrik Kristoffersen var i bakken, var kravene høye fra pappa Lars.

Foto: PRIVAT

– Til tider har jeg tenkt at han har vært for hard. Det er ikke lett å være 15-16 år og høre fra faren din at «nå er du så dårlig at du kan dra hjem». Jeg er likevel evig takknemlig for det de to har gjort, både han og min mor. Jeg hadde aldri vært der jeg er i dag uten de, fortsetter 21-åringen.

Kristoffersen forteller at han aldri ble tvunget ut på trening. Men når de først var i bakken, satte pappa Lars høye krav.

– Da skal det trenes, da spiller det ingen rolle om du gråter eller hvor vondt du har. Det er ganske spesielt når faren din sier "det var sjukt dårlig, skjerp deg". Da er han hard.

SKI-WORLD-MEN

BLANT DE BESTE: Henrik Kristoffersen er en av få som har seks slalåmseiere i en og samme sesong.

Foto: JURE MAKOVEC / Afp

Skeptisk foran rekordsesongen

Denne sesongen har Lars vært med sønnen rundt i Europa, og da med på suksessen. En suksess han ikke kunne sett for seg i høst, snarere tvert imot.

Nærmest hver eneste sesong de siste årene har Kristoffersen slitt med formen på høsten. Men i år var han i storform, forteller far og sønn under et intervju med NRK tidligere i uka.

ALPINE-SKIING/

STOR: Henrik Kristoffersen tok sammenlagtseieren i slalåmcupen, 16 år etter Kjetil Andre Aamodt.

Foto: ANTONIO BRONIC / Reuters

– Jeg må innrømme det at jeg var ganske skeptisk før denne sesongen her. Oppkjøringa til denne har vært ganske annerledes fra de andre, for det gikk såpass bra på trening at det var unormalt. Og da var tankene mine på: Hva skjer nå?, forklarer Lars Kristoffersen.

Og som nevnt ble det en rekordsesong. Men det betyr ikke at Kristoffersen-guttene senker skuldrene.

– Hvis man tror at jobben er gjort, da starter nedturen. Du må bare holde deg på tå hev, sier Lars til sønnen, som nikker fornøyd med, noe han har gjort hele livet og som har gjort han til en av verdens beste slalåmkjørere.

Siste nytt

 • Barcelona har luke

  Barcelona cruiset inn til 4-0-seier hjemme mot Deportivo La Coruña søndag. Luis Suárez og Paulinho ble begge tomålsscorere for den spanske La Liga-lederen. De leder med seks poeng på Atletico Madrid.

  Luis Suárez
  Foto: Stanley Chou / Getty Images
 • Fossum i ellevill Bundesliga-kamp

  Iver Fossum startet sin første kamp siden 21. oktober, og spilte samtlige minutter for Hannover i 4-4-festen mot Leverkusen i Bundesliga. Julian Korb sikret poengdeling sju minutter før slutt.

  Foto: Peter Steffen / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Uttak landslagstroppen til håndball-EM for menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn