NRK Meny
Normal

– I morgen mister jeg ledertrøya

Hun har blitt slått av Marit Bjørgen i to etapper på rad. I morgen tror Justyna Kowalczyk at Tour de Ski får en ny sammenlagtleder: Marit Bjørgen.

Justyna Kowalczyk

Justyna Kowalczyk satt med ledertrøya på under parkasen på tirsdagens pressekonferanse. I morgen gjør hun det ikke, ifølge henne selv. Da er det Marit Bjørgens tur.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Det var litt av et skremmeskudd Bjørgen sendte ut i vakre Toblach i Italia tirsdag.

Selv om Bjørgen også slo Kowalczyk i mål på skibyttedistansen i Oberstdorf, var det først under kvinnenes 3 kilometer at hun virkelig satte rivalen på plass.

Kowalczyk har vunnet Tour de Ski de to siste sesongene, og har ikke gitt fra seg ledertrøya når hun først har fått kloa i den på tre år. Men nå kan pipa få en annen lyd.

Dagens seier gjør nemlig at Kowalczyk nå tror ledertrøya i Tour de Ski skifter fra en råsterk, polsk overkropp til en norsk en onsdag. For på skøytesprint skal det være klasseforskjell på de to i Bjørgens favør.

Sikker på at Bjørgen leverer

I fjorårets Tour de Ski hadde Kowalczyk også sin svakeste dag nettopp på Toblach-sprinten. En 22. plass ble resultatet da. Og forrige gang hun gikk skøytesprint i verdenscupen, ble hun nummer 24 i Rogla

Da var hun i form, for hun vant fellesstarten dagen før. .

– Jeg var ikke god på sprinten i fjor, men det var ikke et uhell. Det var et normalt løp for meg, sier hun på den offisielle pressekonferansen tirsdag, og viser dermed til sine begrensede evner i akkurat skøytesprint.

Overfor NRK er hun langt mer bombastisk:

– Jeg tror at etter i morgen vil denne ledertrøya ikke være min lenger. Det er en god distanse for Marit, og en dårlig en for meg. Jeg føler meg sikker på at Marit er foran meg før 15 kilometeren.

– Tror det passer meg bedre

Det har lenge blitt spekulert i hvorvidt Bjørgen bør ha forsprang på Kowalczyk opp slalåmbakken eller ikke.

Selv er hun klar på at morgendagen helst bør brukes til å knappe inn litt på forspranget til polske Kowalczyk.

– Det er skøyting, jeg tror det passer meg bedre enn klassisk i forhold til Kowalczyk. Men jeg må ha en god dag, sier Bjørgen.

– Bør du lede etter morgendagen?

– Jeg bør ikke, mye kan skje på de siste etappene. Men det er absolutt en fordel for meg å være med til finalen, sier Bjørgen til NRK.

Video c120b119-a3ed-4be8-8116-6a44a4b0fb52.jpg

VIDEO: Bjørgen tok innpå Kowalzcyk i sammendraget. Se intervju med både Kowalzcyk og Bjørgen.

Siste nytt

 • Start henter ny keeper

  Med Håkon Opdal ute til sommeren, hadde Start kun én seniorkeeper. Nå har klubben hentet tyske Jonas Deumeland, har de to.

  – Med situasjonen som oppstod med Håkon, måtte vi foreta oss noe, sier sportslig leder Tor-Kristian Karlsen.

  Tor-Kristian Karlsen
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Felder tar over Østerrike

  Andreas Felder er mannen som skal få Østerrikes hopplandslag tilbake i verdenstoppen. Felder ble presentert av det østerrikske skiforbundet fredag.

  – Jeg er overrasket over at jeg fikk tilbudet, men ser fram til oppgaven, sier Felder.

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag