Normal

– I morgen mister jeg ledertrøya

Hun har blitt slått av Marit Bjørgen i to etapper på rad. I morgen tror Justyna Kowalczyk at Tour de Ski får en ny sammenlagtleder: Marit Bjørgen.

Justyna Kowalczyk

Justyna Kowalczyk satt med ledertrøya på under parkasen på tirsdagens pressekonferanse. I morgen gjør hun det ikke, ifølge henne selv. Da er det Marit Bjørgens tur.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Det var litt av et skremmeskudd Bjørgen sendte ut i vakre Toblach i Italia tirsdag.

Selv om Bjørgen også slo Kowalczyk i mål på skibyttedistansen i Oberstdorf, var det først under kvinnenes 3 kilometer at hun virkelig satte rivalen på plass.

Kowalczyk har vunnet Tour de Ski de to siste sesongene, og har ikke gitt fra seg ledertrøya når hun først har fått kloa i den på tre år. Men nå kan pipa få en annen lyd.

Dagens seier gjør nemlig at Kowalczyk nå tror ledertrøya i Tour de Ski skifter fra en råsterk, polsk overkropp til en norsk en onsdag. For på skøytesprint skal det være klasseforskjell på de to i Bjørgens favør.

Sikker på at Bjørgen leverer

I fjorårets Tour de Ski hadde Kowalczyk også sin svakeste dag nettopp på Toblach-sprinten. En 22. plass ble resultatet da. Og forrige gang hun gikk skøytesprint i verdenscupen, ble hun nummer 24 i Rogla

Da var hun i form, for hun vant fellesstarten dagen før. .

– Jeg var ikke god på sprinten i fjor, men det var ikke et uhell. Det var et normalt løp for meg, sier hun på den offisielle pressekonferansen tirsdag, og viser dermed til sine begrensede evner i akkurat skøytesprint.

Overfor NRK er hun langt mer bombastisk:

– Jeg tror at etter i morgen vil denne ledertrøya ikke være min lenger. Det er en god distanse for Marit, og en dårlig en for meg. Jeg føler meg sikker på at Marit er foran meg før 15 kilometeren.

– Tror det passer meg bedre

Det har lenge blitt spekulert i hvorvidt Bjørgen bør ha forsprang på Kowalczyk opp slalåmbakken eller ikke.

Selv er hun klar på at morgendagen helst bør brukes til å knappe inn litt på forspranget til polske Kowalczyk.

– Det er skøyting, jeg tror det passer meg bedre enn klassisk i forhold til Kowalczyk. Men jeg må ha en god dag, sier Bjørgen.

– Bør du lede etter morgendagen?

– Jeg bør ikke, mye kan skje på de siste etappene. Men det er absolutt en fordel for meg å være med til finalen, sier Bjørgen til NRK.

Video c120b119-a3ed-4be8-8116-6a44a4b0fb52.jpg

VIDEO: Bjørgen tok innpå Kowalzcyk i sammendraget. Se intervju med både Kowalzcyk og Bjørgen.

Siste nytt

 • Knudtzon mister trolig TIL-kampen

  Nedrykkstruede Lillestrøm må sannsynligvis klare seg uten Erling Knudtzon i den viktige hjemmekampen mot Tromsø mandag, melder VG. Knudtzon pådro seg en ankelskade etter en stygg overtråkk i bunnkampen mot Start.

  Eliteserien 2017: LSK-Sarpsborg 08
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Forventer defensivt Rosenborg

  Celtic-manager Brendan Rodgers tror Rosenborg kommer til å ligge kompakt og dypt i banen i torsdagens europaligamøte i Glasgow.

  – Da vi spilte mot RBK sist, opptrådte de på samme måte. De lå dypt, sier Rodgers til klubbens nettsted.

  Brendan Rodgers
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Jordan gir penger til orkanofre

  Den amerikanske basketballegenden Michael Jordan vil gi over 16,3 millioner kroner til ofrene etter herjingene til orkanen «Florence».

  55-åringen eier NBA-klubben Charlotte Hornets og vokste opp i byen Wilmington i Nord-Carolina.

  Michael Jordan
  Foto: Charles Rex Arbogast / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: 1. runde
Team Ingebrigtsen