Hopp til innhold

– Vi har tapt mange, mange, mange millioner

Flere av partene vurderer å rette erstatningskrav etter at det ble full frifinnelse i overgangssaken. Regningen må staten og skattebetalerne ta.

Stenn

Stabæk-profil Ingebrigt Steen Jensen mener klubben har tapt et titalls millioner på den såkalte overgangssaken.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Hvis det stemmer at tapet er stort blir det dyrt for staten og dermed skattebetalerne. Kan klubbene eller enkeltpersonene påvise et slikt stort tap har de krav på erstatning, sier advokat og jusekspert Christian Lundin til NRK.no.

Alle de fire tiltalte i den såkalte overgangssaken ble frifunnet torsdag og hvis dommen blir stående har de krav på erstatning ifølge Lundin.

Stabæk-profil Ingebrigt Steen Jensen mener Stabæk har tapt et tosifret millionbeløp og tidligere sportslige leder Inge André Olsen mener saken har gått ut over livskvaliteten.

– Jeg har fått snart to år av livet mitt ødelagt av denne saken. Jeg er frustrert over NFF, politiet og deler av media, sa Olsen torsdag.

Advokat Lundin mener alle de som var tiltalt i saken kan kreve erstatning.

– Hvis en frifinnende dom blir stående, vil det overraske meg om ingen av partene krever erstatning. Det er ingen tvil om at saken har hatt store tap hos enkelte, sier Lundin.

– Også dersom en klubb har vært siktet kan de kreve erstatning, sier han.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Intervju med Inge André Olsen etter frifinnelsen i overgangssaken. Reporter: Jørn Andre Lien

Olsen: - Jeg har fått to år av livet mitt ødelagt

Milliontap for Stabæk

Ingebrigt Steen Jensen - som har vært sentral i Stabæk i en årrekke - var glad etter at tre av klubbens ledere ble frifunnet torsdag.

– For alle i Stabæk var dommen en lettelse. Dette har vært et to år langt mareritt for alle i Stabæk, sier Steen Jensen

– Folk er blitt utsatt for enorme påkjenniner. Mange sitter med en følelse av lettelse og forbannelse, sier han.

Den tidligere Stabæk-lederen mener klubben har tapt et stort millionbeløp etter at saken ble kjent.

– Vi har tapt et tosifret millionbeløp og nedrykket i fjor får vi aldri gjort noe med, sier Steen Jensen.

Han mener det er for tidlig å spekulere om Stabæk som klubb vil komme med en reaksjon etter at dommen falt.

– Nå skal ikke jeg si noe på vegne av noen andre. Enkeltsøksmål må de enkelte ta seg av. Vi i Stabæk må sette oss ned i ro og tenke gjennom hva vi som klubb skal gjøre. Det er verken bestemt eller diskutert ennå, sier Steen Jensen.

Oppsigelser og tapte sponsorer

– Hvor mye har Stabæk tapt på denne saken?

– Vi har tapt betydelige sponsorinntekter. Noen trakk seg ut, mens andre sa de ville ut. Vi har tapte mange, mange, mange millioner kroner, sier Stabæk-mannen.

– Vi måtte si opp spillere og nesten alle ansatte. Det er mulig vi hadde overlevd i eliteserien uten denne saken. Det er et tap på kanskje 20 millioner kroner bare å rykke ned, sier han.

VIF-styreleder Åge Petter Christiansen anslår at klubben har tapt rundt 15 millioner kroner på saken.

Tingrettsdommer Nils Ole Bay leser opp domslutningen i den såkalte overgangssaken.

Samtlige tiltalte i overgangssaken ble frikjent

Siste nytt

 • Forskere frykter hetebølge i Paris-OL

  Studier viser at det kan bli krevende temperaturer for utendørsutøverne i sommerens OL. Den norske troppen tar alle forholdsregler.

  Hanne Staff opplyser at det er tall og analyser som tilsier at det kan det bli varmere enn i Tokyo-OL for tre år siden.

  – Vi må virkelig ta det på alvor i forberedelsene, men jeg opplever at vi har lært mye fra Tokyo. Vi har lagt gode planer, sier Staff til NTB.

  Hun er leder for prestasjon og utvikling på Olympiatoppen.

  Tidligere i år ble det publisert en studie av tidsskriftet Npj Climate and Atmospheric Science, som undersøkte risikoen for at temperaturen i Paris kan overgå rekorden som ble satt i fjor. Den konkluderte med at det er en «ikke ubetydelig risiko». Franske helsemyndigheter har opplyst at hetebølgen i 2023 forårsaket 5000 dødsfall.

  Også det europeiske værbyrået ECMWF sine prognoser peker mot en varm sommer – muligens den varmeste siden 2017, ifølge instituttets april-prognose. Bakteppet er at 2023 var blant de varmeste årene noen gang registrert.

  En talsperson fra OL-arrangøren i Frankrike har tidligere uttalt til AFP at hetebølger og ekstremvær er faktorer de tar med i betrakningen og som de forbedereder seg så mye som mulig på for å iverksette nødvendige tiltak.

  Blant tiltakene er enten tidlig eller sent tidspunkt for konkurranser for å unngå den verste varmen. Det gjelder idretter som friidrett, sandvolleyball og tennis. (NTB)

  Hanne Staff på mediemøte 100 dager til OL
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Medaljesjanse glipper trolig for Norge i OL

  En medalje ville vært innen rekkevidde for Norge med Casper Ruud og Ulrikke Eikeri i mixed double i tennis i Paris-OL, men det ligger dårlig an.

  Utfordringen er at om man skal delta i mixed double, må man fra før være kvalifisert til enten single- eller doubleturneringen.

  – Det er en liten sjanse, men den er der, sier Fredrik Lovén til NTB.

  Han er landslagsansvarlig i Norges tennis- og padelforbund.

  For at Ruud/Eikeri skal bli en realitet i Paris, bør Eikeri spille seg til en plass innenfor topp ti på doublerankingen. Da vil hun umiddelbart være kvalifisert, men hun trenger da en landsvenninne innenfor topp 300 på en av rankingene.

  Malene Helgø er for øyeblikket på 388.-plass på singlerankingen. Etter det vil OL-plassene fordeles etter den kombinerte rangeringen til de to double-spillerne.

  31 år gamle Eikeri er for øyeblikket på 26.-plass på doublerankingen etter et knepent finaletap i Stuttgart søndag.

  I Tyskland pådro dessuten Eikeri seg en skade som gjør at hun blir på sidelinjen i en kort periode.

  Det er kun 16 lag som stiller i mixed double-turneringen i OL.

  – Ruud/Eikeri ville utgjort en stor medaljemulighet?

  – Ja. Det viste de i United Cup i desember (slo Kroatia). Casper spiller egentlig ikke double eller mixed spesielt ofte, men er man god i tennis, pleier det å fungere i double òg, sier Lovén.

  Eikeri har blant annet spilt finalen i Roland-Garros i mixed double. På WTA-touren har hun tre doubletitler.

  Verdensrankingen 10. juni bestemmer hvilke utøvere som kvalifiserer seg til sommerens leker.

  (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK
 • Målfest da Leeds sikret viktige poeng i opprykkskampen

  Middlesbrough kjempet til siste minutt, men det endte til slutt 3-4 i favør Leeds i engelsk førstedivisjon. Sistnevnte kjemper om opprykk til Premier League, og ligger nå på andreplass på tabellen med én kamp mer spilt enn sine konkurrenter i opprykkskampen.

  Kampen på Riverside startet med et smell allerede etter syv minutter, da Isaiah Jones satte inn 1-0 for vertene. Syv minutter senere utlignet Crysencio Summerville og lagene var like langt. Snaue 20 minutter inn i kampen var kampen snudd, da Patrick Bamford fant nettmaskene til 21- for Leeds.

  Men lagene var langt fra ferdigscoret. Først utlignet Emmanuel Latte Lath til 2-2 for hjemmelaget, og like før pause satte Wilfried Gnonto inn 3-2 til gjestene, som også var stillingen inn til pause.

  Andreomgangen ble langt fra like målrik, men også her rullet ballen i mål et par ganger. Først Summerville med dagens andre, før også Lath satte sitt nummer to for kvelden og dermed ekstra press på gjestene. Men det ble også kampens siste.

  Leicester topper fremdeles tabellen med 91 poeng, foran Leeds med 90 poeng og én kamp mer spilt og Ipswich på tredje med 89 poeng.

  Championship - Leeds United v Hull City
  Foto: Craig Brough / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal