Har slitt benken i OL: – Har jobbet med meg selv

RIO DI JANEIRO (NRK): Hvis Marit Malm Frafjord mister semifinalen, hviler mye ansvar Mari Molid. Hun er klar til å reise seg etter et vanskelig OL så langt.

Mari Molid

KLAR FOR RUSSLAND: Marit Molid har tømt hodet for de negative tankene.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det har vært litt tungt for hodet, det skal jeg innrømme. Jeg har jobbet med meg selv og prøvd å holde hodet hevet. Jeg har vært misfornøyd med å sitte på benken og at det har svingt litt.

Mari Molid kom til OL i Rio som sikker startkvinne på det norske håndballaget, som en av to treere (midterste spiller) i den norske forsvarsrekka. Åpningskampen mot Brasil ble ingen god opplevelse.

Likevel fikk hun tillit igjen fra start i andre kamp mot Spania, men ganske raskt måtte hun overlate plassen til lagvenninnen fra Larvik, Marit Malm Frafjord.

Deretter var det stort sett benkesliting – helt til Frafjord måtte ut med skade i åpningsminuttet av kvartfinalen mot Sverige.

Må opp to hakk

Nå blir 26-åringen sannsynligvis en nøkkelspiller i semifinalen mot Russland torsdag kveld, hvis Frafjord ikke blir klar.

– Jeg er klar til å spille det jeg blir tildelt av spilletid, så får vi se hva som skjer, sier hun – og legger til at hun selvsagt håper at Frafjord blir klar så fort som mulig.

Forsvarsspillet blir en nøkkel mot Russland. Både landslagssjef Thorir Hergeirsson og NRKs håndballekspert Øystein Havang mener Norge må heve seg fra Sverige-kampen, selv om det ble 33-20-seier der.

– Vi må opp både ett og to hakk, sier Hergeirsson.

Benken

MISFORNØYD: Veien fra startoppstillinga til en plass ytterst på benken var kort for Mari Molid (t.h.) tidligere i OL.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Vi kan ikke forvente at Kari Aalvik Grimsbø skal ha 60 prosent redninger, påpeker Havang.

– Russland scorer tradisjonelt mange mål og er et godt angrepslag. Vi må stå tettere sammen, ha mer sideforskyvning og være flinkere til å kommunisere hvem som er framme og hvem som har linjespilleren. Og selvfølgelig være aggressive i taklingsspillet, sier han.

Sliter med fotarbeidet, har tøffheten

– Hvordan blir det for Molid å komme inn igjen fra start i en slik kamp?

– Det blir en veldig tøff oppgave. Jeg synes hun sliter litt sideveis i fotarbeidet, blir stående litt på stive bein og litt rett på angrepsspilleren. Men det er små detaljer, får hun retta på det, er det ikke noe i veien med innsatsen, guts og tøffheten, sier Havang.

Mari Molid mener i hvert fall hun har selvtilliten som skal til. Det takker hun trenerteamet for.

– Før Sverige-kampen tok de meg inn på møte, viste meg litt video og ga litt selvtillit med å vise at jeg faktisk kan stå bra i forsvar. Det gjorde at jeg fortsatt hadde selvtillit til kampen i går, og da gikk det ganske bra.

Kvartfinalen ble en ny positiv opplevelse. Og i kveld handler det om en billett i OL-finalen.

 • Norges semifinale mot Russland spilles 01.30 natt til fredag. Du kan høre den direkte på NRK Sport.

Siste nytt

 • Reiser ikke til EM og VM

  Norges Cykleforbund kommer ikke til å sende utøvere til kommende EM og VM i terrengsykling, det skriver de på sin hjemmeside.

  Bakgrunnen for beslutningen er det landslagsledelsen ser på som mangelfulle tiltak rundt smittevern. Blant annet har Det internasjonale sykkelforbundet vedtatt at det skal være frivillig med testing for utøvere og støtteapparat.

  – Sikkerheten til våre utøvere og støtteapparat kommer alltid i første rekke, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter.

  WC Terrengsykkel, Val di Sole
  Foto: Norges Cykleforbund
 • Ruud med rankingbyks

  Casper Ruud slår seg solid opp på verdensrangeringen i tennis etter suksessen i Roma. Han har forbedret seg over 100 plasser, og har gått fra nummer 136 til 30 på to år. Dette er hans beste posisjon i karrieren. I Italia tapte nordmannen søndag semifinalen mot verdensener Novak Djokovic med 0-2 (5-7 og 3-6) i sett. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Riccardo Antimiani / AFP
 • City opna med siger

  Manchester City sesongopna med 3-1 over Wolverhampton i Premier League i kveld. City dominerte stort før pause og scora ved Kevin de Bruyne og Phil Foden.

  Etter pause var Wolverhampton stort sett det beste laget, og Raul Jimenez reduserte, men Gabriel Jesus spikra resultatet fem minutt på overtid.

  Kevin de Bruyne
  Foto: Stu Forster / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal