NRK Meny
Normal

– Har alt å tape, men likevel alt å vinne

VAL DI FIEMME (NRK): Ingvild Flugstad Østberg nekter å tro ut hun kan komme først til topps i Alpe Cermis.

SKI-NORDIC-WORLD-WOMEN

OVER ALL FORVENTNING: Ingvild Flugstad Østberg har vært på pallen i alle de sju etappene i Tour de Ski og startet søndagens klatring først av alle.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

– Jeg har sagt hele veien at jeg gir meg aldri. Jeg er sta som et esel, så det er greit. Men jeg har også sagt at Therese er helt rå på sisteetappen. Og litt av greia med Tour de Ski, er den siste bakken, og det er ikke min sterkeste øvelse, sier Ingvild Flugstad Østberg til NRK.

24-åringen fra Gjøvik har opparbeidet seg en ledelse på 39 sekunder etter sju etapper. Søndag går den åttende og siste – opp den beryktede slalåmbakken Alpe Cermis i Cavalese.

Og Østberg er klokkeklar: 39 sekunder er ikke nok.

– Jeg tror alle vet at Therese er mer enn 40 sekunder bedre enn meg i bakken, sier hun.

Østberg

– Helt jævlig

Hun har ikke kapitulert helt. Men nesten.

– Jeg har ledet noen dager, så det er litt kjedelig å gi fra seg trøya siste dagen. Men jeg hadde ikke trodd jeg skulle være med i det hele tatt. Jeg bare gleder meg så lenge det varer, sier Østberg, og utdyper:

– Jeg har alt å tape, men jeg føler jeg har alt å vinne, for jeg hadde aldri trodd det skulle gå så bra. Så jeg bruker den positive energien. Men jeg vet ikke hvordan jeg vil føle meg. Jeg prøver bare alt jeg kan hele veien. Men sier det stopp i de låra her, så sier det stopp, smiler hun.

To ganger før har Ingvild Flugstad Østberg gått slalåmbakken, sist i 2012. Da var hun nummer 42 i bakken, slått med over fire og et halvt minutt av Therese Johaug.

Minnen er ikke gode.

– Første gangen jeg gikk, ble jeg litt overrasket over at det gikk så greit. Året etter var det «fy fader, det her er helt jævlig», minnes hun.

Weng og Østberg

Johaug: – Blir tøft

Therese Johaug lukker imidlertid bare ørene når Ingvild Flugstad Østberg avskriver seg selv.

– 38 sekunder er 38 sekunder. Det er mye. Og Ingvild er i superform. Hun er god i motbakker, selv om hun ikke vil si det selv. Jeg tror det blir ganske tøft, sier Johaug, som likevel hevder hun ikke er stresset.

Litt usikkerhet kan likevel ha sneket seg inn. Johaug var helt suveren på distanserenn i verdenscupen før jul, og tok også en suveren seier på det første distanserennet i Tour de Ski. Etterpå er hun blitt slått i tre av fire distanserenn. Det er uvant kost.

Lørdag ble hun nummer tre på den klassiske 10-kilometeren i Val di Fiemme. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer to da Heidi Weng tok karrierens første seier.

Dermed har Østberg satt press på Johaug. Søndag klokka 14.00 skal det avgjøres.

Heidi Weng vinner dagens etappe av Tour de Ski

Siste nytt

 • Solberg leder på Silverstone

  Petter Solberg leder etter første dag i VM-runden i rallycross på legendariske Silverstone lørdag.

  Etter to innledende runder leder østfoldingen foran svenskene Mattias Ekstrom og Timmy Hansen.

  Solberg vant den første runden og kjørte inn til tredjeplass i den neste.

  RALLYCROSS-FRA-MOTOR-RACE
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
 • Chris Froome sikret seieren

  Chris Froome sto imot alle angrep på siste fjelletappe i Giro d'Italia og forsvarte den rosa ledertrøya. Søndag sykler han i mål i Roma som sammenlagtvinner.

  Froome vil dermed være regjerende mester i alle de tre Grand Tour-rittene.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Riccardo i pole position

  Red Bull-føraren Daniel Riccardo var best i kvalifiseringa og startar fremst i Monaco Grand Prix søndag. Ferraris Sebastian Vettel startar ved sida av Riccard i løpet. Vettel vann løpet i fjor.

  Monaco Grand Prix er einaste formel 1-løpet som går i bygater, ikkje på spesielle baner.

  Monaco Grand Prix
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Eugene