Hopp til innhold

– Har alt å tape, men likevel alt å vinne

VAL DI FIEMME (NRK): Ingvild Flugstad Østberg nekter å tro ut hun kan komme først til topps i Alpe Cermis.

SKI-NORDIC-WORLD-WOMEN

OVER ALL FORVENTNING: Ingvild Flugstad Østberg har vært på pallen i alle de sju etappene i Tour de Ski og startet søndagens klatring først av alle.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

– Jeg har sagt hele veien at jeg gir meg aldri. Jeg er sta som et esel, så det er greit. Men jeg har også sagt at Therese er helt rå på sisteetappen. Og litt av greia med Tour de Ski, er den siste bakken, og det er ikke min sterkeste øvelse, sier Ingvild Flugstad Østberg til NRK.

24-åringen fra Gjøvik har opparbeidet seg en ledelse på 39 sekunder etter sju etapper. Søndag går den åttende og siste – opp den beryktede slalåmbakken Alpe Cermis i Cavalese.

Og Østberg er klokkeklar: 39 sekunder er ikke nok.

– Jeg tror alle vet at Therese er mer enn 40 sekunder bedre enn meg i bakken, sier hun.

Østberg

– Helt jævlig

Hun har ikke kapitulert helt. Men nesten.

– Jeg har ledet noen dager, så det er litt kjedelig å gi fra seg trøya siste dagen. Men jeg hadde ikke trodd jeg skulle være med i det hele tatt. Jeg bare gleder meg så lenge det varer, sier Østberg, og utdyper:

– Jeg har alt å tape, men jeg føler jeg har alt å vinne, for jeg hadde aldri trodd det skulle gå så bra. Så jeg bruker den positive energien. Men jeg vet ikke hvordan jeg vil føle meg. Jeg prøver bare alt jeg kan hele veien. Men sier det stopp i de låra her, så sier det stopp, smiler hun.

To ganger før har Ingvild Flugstad Østberg gått slalåmbakken, sist i 2012. Da var hun nummer 42 i bakken, slått med over fire og et halvt minutt av Therese Johaug.

Minnen er ikke gode.

– Første gangen jeg gikk, ble jeg litt overrasket over at det gikk så greit. Året etter var det «fy fader, det her er helt jævlig», minnes hun.

Weng og Østberg

Johaug: – Blir tøft

Therese Johaug lukker imidlertid bare ørene når Ingvild Flugstad Østberg avskriver seg selv.

– 38 sekunder er 38 sekunder. Det er mye. Og Ingvild er i superform. Hun er god i motbakker, selv om hun ikke vil si det selv. Jeg tror det blir ganske tøft, sier Johaug, som likevel hevder hun ikke er stresset.

Litt usikkerhet kan likevel ha sneket seg inn. Johaug var helt suveren på distanserenn i verdenscupen før jul, og tok også en suveren seier på det første distanserennet i Tour de Ski. Etterpå er hun blitt slått i tre av fire distanserenn. Det er uvant kost.

Lørdag ble hun nummer tre på den klassiske 10-kilometeren i Val di Fiemme. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer to da Heidi Weng tok karrierens første seier.

Dermed har Østberg satt press på Johaug. Søndag klokka 14.00 skal det avgjøres.

Heidi Weng vinner dagens etappe av Tour de Ski

Siste nytt

  • Luton misset seiershattrick mot Everton

    Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

    I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

    Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

    Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

    UZxSU_N9CXo
    Foto: AP
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

    Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

    Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

    Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

    Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

    Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)

    x0J7YQ1S8hE
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal