NRK Meny
Normal

– Han presser ofte på grensen av hva som er sunt

SOTSJI (NRK): Søndag kommer Magnus Carlsens familie og støtteapparat til å bite negler mens 23-åringen balanserer på en knivsegg.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen står overfor et dilemma på søndag - skal han spille offensivt med hvite brikker eller safe inn remis?

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Det blir veldig fristende for Magnus å prøve å avgjøre kampen allerede på søndag. Men det er risikabelt. Han må passe på å ikke presse for hardt, sier manager Espen Agdestein til NRK.

49-åringen har sittet i pressesenteret i Sotsji under sjakk-VM og fulgt hvert eneste trekk direkte. Agdestein har kanskje vært den mest nervøse i rommet.

– Det er ofte veldig nervøst for oss som er rundt når Magnus presser som hardest, for han har en evne til å presse akkurat på grensen av hva som er sunt. Det ser ut som han kanskje skal overpresse. Men han er veldig flink til å presse hardt uten å ta for store sjanser, sier Agdestein.

Espen Agdestein og Henrik Carlsen

Espen Agdestein følger partiene på nettbrettet i presserommet. Her er han med Henrik Carlsen.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Kan ble verdensmester ett parti før slutt

På søndag blir balansen mellom angrep og forsvar viktigere enn noensinne. Bæringen leder 5,5 - 4,5 med to partier igjen, og blir dermed verdensmester allerede søndag om han vinner med hvite brikker.

Blir det remis, må han belage seg på et intenst siste parti. Da må han greie remis med svarte brikker mot Viswanathan Anand, en av tidenes beste angrepsspillere.

– Ideellt sett bør han avgjøre nå, for ellers blir det et veldig nervøst siste parti.

– Men det er alltid en risiko å overspille, presse for hardt og ville for mye. Én liten feil, så er matchen uavgjort igjen. Det vil vi for all del unngå, sier manageren.


Magnus Carlsen

Magnus Carlsen spratt ball på hviledagen nok en gang.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– En risiko å overspille

Carlsen sa til NRK på fredag at det neste partiet blir en «high pressure situation». Målet med lørdagens hviledag var derfor å roe ned spenningsnivået med en spasertur med søster Ellen og litt bordtennis.

– Det er en utfordring, for det er klart det står mye på spill. Det gjelder å ikke tenke på konsekvensene, sier Agdestein.

Planen var å unngå idrett for å spare energi, men verdensmesteren greide ikke motstå fristelsen av en liten økt basket.

– Hvor høyt er spenningsnivået hos ham nå, Agdestein?

– Nå som han leder matchen og har god selvtillit, tror jeg ikke han blir altfor nervøs. Det håper jeg ikke, i hvert fall!

Siste nytt

 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix
 • Haver-Løseth på fjerdeplass

  Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.

  Nina Haver-Løseth under verdenscupfinalen i slalåm i Åre
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale