– Halfvarsson kan ikke hente posten uten å sette en stav i foten

FALUN (NRK): Calle Halfvarsson kan ikke annet enn å le og innrømme at kommentatoren har et poeng i påstanden om at han er en kløne.

calle

STAVKNEKKER: Calle Halfvarsson sier han av og til lurer på hva det er med han og staver. - Jeg knekker masse staver på trening også, sier han.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Calle Halfvarsson kan ikke gå ut og hente posten uten å sette en stav i foten eller deise i en nabo, skrev den svenske Aftonbladet-kommentatoren Simon Bank i en lengre analyse av Sveriges innsats i VM så langt.

Uttalelsen spiller på at svenskenes største medaljehåp, Calle Halfvarsson, har fått to av sine VM-løp så langt ødelagt av uhell.

– Mye tull med meg

Først knakk Halfvarsson staven på tremila med skibytte, hvor han ble nummer seks. Deretter ble lagsprinten ødelagt da russiske Alexey Petukhov deiset inn i Teodor Peterson på vekslingen, noe som mer eller mindre ødela resten av løpet for svenskene.

Halfvarsson er med andre ord fortsatt medaljeløs så langt i VM.

25-åringen er skuffet over at det ikke har gått bedre i VM, men uttalelsen fra Bank får ham til å smile og le.

– Han har jo litt rett i det. Det har vært veldig mye tull for meg med staver og sånt hele sesongen, sier Halfvarsson til NRK.

Han sier han ikke blir lei seg av å høre slike uttalelser, men føler seg litt maktesløs mot alle uhellene.

– Knekker staver på trening også

Samtidig ser han det humoristiske i at han er, som han selv sier, litt klønete.

– Jeg vet jo om det selv. Det er ingen nyhet at jeg har hatt en del uflaks. Noen ganger lurer man på om det er uflaks, eller om det er noe jeg burde jobbe med. For jeg knekker mange staver på trening, også, sier han og rister lattermildt på hodet.

– Kanskje det har noe med teknikken min å gjøre, legger han til.

– Det er noe du kommer til å se nærmere på fremover?

– Ja. Det er jo ikke stavmerket som er feil. Det er jeg som gjør noe feil, og det må jeg endre på. Jeg kan ikke drive og knekke staver til stadighet når jeg konkurrerer i dette selskapet, sier han.

Halfvarsson sier han allerede har lagt de skuffende rennene bak seg.

– Jeg føler jo at jeg er i god form tross alt, så jeg skal gå alle rennene som gjenstår i VM. Vi får se hva jeg kan gjøre da, sier han.

Siste nytt

 • Rooney skadet egen spiller

  Derby-manager Wayne Rooney taklet sin egen spiller Jason Knight på trening, og nå er den irske landslagsspilleren ute med en ankelskade i opp til 12 uker, skriver The Telegraph mandag kveld.

  Rooney og Knight skal ha gått inn i en såkalt 50-50-duell da skaden oppsto.

  Den noe uvanlige hendelsen gjør vondt verre for skadeplagede Derby, som ifølge Sky Sports bare har ni seniorspillere klare for ny sesong, og blant disse er to keepere.

  Nå er krisen forverret med Knights skade. Og Huddersfield venter i serieåpningen 7. august.

  – Hvis jeg skal være ærlig: Det hadde vært lett for en manager i min posisjon å bare gi seg. Men jeg tar det som en utfordring, jeg er en som kjemper, sier Rooney om den krevende situasjonen.

  Nå ber han klubben skaffe ham spillere, og det fort.

  – Det er andre folk, som jeg ikke kan kontrollere, som må ta noen store avgjørelser, sier han.

  qvB8Hz2kxuY
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters
 • Tropiske stormer skaper OL-hodebry

  Mandag ble det bekreftet at finalene i surfing flyttes fram som følge av at en ny tropisk storm er ventet å treffe østkysten av Japan tirsdag ettermiddag.

  Allerede har ro- og bueskytter-programmet blitt endret på grunn av den kommende stormen, men sent mandag kveld lokal tid melder kommunikasjonsavdelingen for Tokyo-OL at også surfefinalene er flyttet.

  Det er ventet at den tropiske stormen treffer et sted i Kanto eller Tohoku-regionen øst i landet utover ettermiddagen tirsdag 27. juli. Arrangørene ser det derfor som nødvendig å flytte finalene i surfing fram en dag (fra 28. til 27. juli).

  Det foreligger foreløpig ingen øvrige planer om å flytte andre begivenheter som avholdes tirsdag 27. juli.

  «Vi vil følge med på værsituasjonen for å sikre tryggheten til alle som er involvert i sommerlekene», skriver arrangøren i pressemeldingen.

  (©NTB)

  UDCnnQRqjgA
  Foto: Francisco Seco / AP
 • Ingebrigtsen-utfordrer trekker seg

  Sølvvinneren fra 1500-meteren i VM i Doha for to år siden, Taoufik Makhloufi, trekker seg fra Tokyo-OL grunnet en kneskade.

  33-åringen fra Algerie var regnet som en mulig utfordrer til å kjempe om edelt metall på 1500-meteren under årets sommerleker i Tokyo.

  Nå bekrefter han selv til nyhetsbyrået AFP at han er nødt til å trekke seg fra lekene, og Jakob og Filip Ingebrigtsen har én utfordrer mindre i medaljekampen.

  Makhloufi tok sølv på både 800- og 1500-meterdistansene under OL i Rio for fem år siden, og sølv på 1500 meter under VM i Doha i 2019. (NTB)

  BpZRpfHbQbw
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal