Hopp til innhold

– Halfvarsson kan ikke hente posten uten å sette en stav i foten

FALUN (NRK): Calle Halfvarsson kan ikke annet enn å le og innrømme at kommentatoren har et poeng i påstanden om at han er en kløne.

calle

STAVKNEKKER: Calle Halfvarsson sier han av og til lurer på hva det er med han og staver. - Jeg knekker masse staver på trening også, sier han.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Calle Halfvarsson kan ikke gå ut og hente posten uten å sette en stav i foten eller deise i en nabo, skrev den svenske Aftonbladet-kommentatoren Simon Bank i en lengre analyse av Sveriges innsats i VM så langt.

Uttalelsen spiller på at svenskenes største medaljehåp, Calle Halfvarsson, har fått to av sine VM-løp så langt ødelagt av uhell.

– Mye tull med meg

Først knakk Halfvarsson staven på tremila med skibytte, hvor han ble nummer seks. Deretter ble lagsprinten ødelagt da russiske Alexey Petukhov deiset inn i Teodor Peterson på vekslingen, noe som mer eller mindre ødela resten av løpet for svenskene.

Halfvarsson er med andre ord fortsatt medaljeløs så langt i VM.

25-åringen er skuffet over at det ikke har gått bedre i VM, men uttalelsen fra Bank får ham til å smile og le.

– Han har jo litt rett i det. Det har vært veldig mye tull for meg med staver og sånt hele sesongen, sier Halfvarsson til NRK.

Han sier han ikke blir lei seg av å høre slike uttalelser, men føler seg litt maktesløs mot alle uhellene.

– Knekker staver på trening også

Samtidig ser han det humoristiske i at han er, som han selv sier, litt klønete.

– Jeg vet jo om det selv. Det er ingen nyhet at jeg har hatt en del uflaks. Noen ganger lurer man på om det er uflaks, eller om det er noe jeg burde jobbe med. For jeg knekker mange staver på trening, også, sier han og rister lattermildt på hodet.

– Kanskje det har noe med teknikken min å gjøre, legger han til.

– Det er noe du kommer til å se nærmere på fremover?

– Ja. Det er jo ikke stavmerket som er feil. Det er jeg som gjør noe feil, og det må jeg endre på. Jeg kan ikke drive og knekke staver til stadighet når jeg konkurrerer i dette selskapet, sier han.

Halfvarsson sier han allerede har lagt de skuffende rennene bak seg.

– Jeg føler jo at jeg er i god form tross alt, så jeg skal gå alle rennene som gjenstår i VM. Vi får se hva jeg kan gjøre da, sier han.

Siste nytt

  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren.

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal