NRK Meny
Normal

– Vi er forberedt på null poeng etter åpningskampene

Petter Thoresen tror hockeylandslaget er mentalt innstilt på å takle en tøff start på VM når Norge åpner mot Russland i kveld.

Ice Hockey IIHF World Championship

TUNGT: Petter Thoresen tror Norge er forberedt på en tøff start. Her fra tapet mot Finland i kvartfinalen i VM i 2011.

Foto: Sandberg, Fredrik / NTB scanpix

I tur og orden venter Russland, USA og Finland på fredag, lørdag og mandag, og dersom alt går «som normalt» i de kampene står Norge med null poeng etter de tre første kampene.

Petter Thoresen

EKSPERT: Petter Thoresen kommer som norgesmester med Stavanger Oilers til rollen som ekspert under hockey-VM.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

– Alle er klar over at det kan skje. Da må de takle den situasjonen de er i etter tre kamper, og har de poeng da, så er det bonus, sier Petter Thoresen. Oilers-treneren skal jobbe som MAX-ekspert gjennom mesterskapet, og får trolig lite hyggelige analyser å ta for seg de første dagene.

Så langt i VM og OL-sammenheng har nemlig Norge spilt til sammen 49 kamper mot de tre lagene, og står kun med en seier. ​Den kom mot USA i 1951.

Vi har også tatt ett poeng mot USA ved en anledning, og mot Finland tre ganger.

Fem av 49 kamper har altså endt med poeng.

– Vet hvem de skal møte

At det blir en tøff start på mesterskapet bekymrer ikke Petter Thoresen. Han er sikker på at Roy Johansen og hans menn er bevisste på den vanskelige starten.

– Det viktigste er at de spiller god hockey. De kan spille en kjempegod kamp og allikevel tape mot lag som Russland, USA og Finland. Det er ikke der vi skal plukke poeng, men vi skal forsøke å bruke den sjansen vi har, forklarer Thoresen.

Tre nøkler til et nytt mirakel

For at vi skal oppleve et nytt lite hockeymirakel som seieren over Sverige i 2011, det vil ikke Thoresen avskrive. Kanskje allerede mot Russland.

– Det blir en veldig vanskelig oppgave, men kanskje tar de dette litt på hælen, det kan russerne gjøre i ny og ne. Hvis Norge spiller et skikkelig forsvarsspill og er effektive, så er det ikke noe som er umulig, sier han, men minner om at russerne er regjerende mestere, og at en superstjerne som Jevgenij Malkin har meldt sin ankomst til mesterskapet.

Thoresen nevner tre nøkkelelementer om Norge skal kunne håpe på suksess.

– Vi må ha et aggressivt og tett forsvarsspill. Målvaktene må også være gode, men de pleier å være gode om forsvaret er bra. I tillegg gjelder det å holde seg på isen. Vi må ikke pådra oss for mange utvisninger, og overtallsspillet må være bra, sier han.

Landslagssjefen selv vet hva han venter seg i kveld.

– Vi venter et stormløp mot vårt mål av et lag som har vist at de er en av favorittene i VM. Vi får en tøff start, sier han til NRK.

– De har et godt lag med toppspillere fra de beste ligaene, Men vi er godt forberedt og satser på å være bra på det vi skal være bra på, sier han.

Kampen starter klokka 20.15 i kveld.

Siste nytt

 • Boston tok siste kvartfinaleplassen

  Boston slo Toronto 7-4 i natt og tok den siste kvartfinaleplassen i NHL-sluttspelet.

  Kvartfinalene: Pittsburgh - Washington, San Jose - Vegas, Winnipeg - Nashville og Boston - Tampa Bay.

  Alle kvartfinalene blir spela som best av sju kampar.

  Boston Bruins
  Foto: Greg M. Cooper / Reuters
 • Rælingen mot eliteseriespill

  Rælingen, som ble nummer tre i 1. divisjon, slo eliteserielaget Sola hele 30–20 i første kvalifiseringskamp og tok et langt steg mot opprykk. Returkampen i Sola spilles søndag.

  Tonje Nøstvold, Sola
  Foto: Sander Heggheim/NRK
 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag