– En av de morsomste jeg vet om

Michael Essien roser de humoristiske ferdighetene til sin nye landslagssjef.

Britain Soccer Premier League

Avram Grant roses av sin tidligere spiller Michael Essien.

Foto: JON SUPER / Ap

Avram Grant, den tidligere Chelsea og West Ham-manageren, er ansatt som landslagssjef for Ghana. En god beslutning, mener Michael Essien.

– Først og fremst er han en bra mann og en av de morsomste jeg vet om, sier den tidligere Real Madrid og Chelsea-proffen i et lengre intervju med The Guardian.

Essien spilte under Grant da Chelsea tapte Champions League-finalen mot Manchester United i 2008.

Nå spiller han for AC Milan, men vet ikke om han kommer til å få spilletid for Ghana, selv om gamletreneren har tatt over jobben som landslagssjef.

– Jeg har sagt nylig sagt at vi får se, og dessuten vet jeg ikke om han vil kalle meg opp i det hele tatt. Det blir litt hypotetisk sier han.

Essien fikk lite spilletid under VM i Brasil, og har etter det vært usikker på landslagsframtiden.

Han er imidlertid sikker på at Grant er et godt valg.

– Vi er fortsatt venner og jeg snakket med ham av og til. Han er en bra trener og jeg er sikker på at han kommer til å ta med all sin kompetanse inn i jobben. Det kommer ikke til å bli en lett jobb, men jeg er sikker på at han kommer til å gi 100 prosent, sier Essien.

Strømsgodsets Adam Larsen Kwarasey spilte for Ghana under VM. Han ser imidlertid ut til å forlate Strømsgodset til fordel for MLS-klubben Portland Timbers.

Siste nytt

 • Medier: Kan være ferdig i Molde

  Eurosport og Romsdals Budstikke melder at Vegard Forren kan være ferdig som Molde-spiller, halvannet år før kontrakten går ut. Eurosport skriver at Molde vurderer å avbryte Forrens kontrakt grunnet «disiplinære årsaker av utenomsportslig karakter». Molde-ledelsen ønsker ikke å kommentere saken overfor lokalavisen, og heller ikke Forrens advokat Odd Arne Nilsen ønsker å gi en kommentar til Eurosport.

  Forren
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Johaug stiller på Bislett

  Therese Johaug står på startstreken under Bislett Games, som har fått navnet «Impossible Games», 11. juni. Tirsdag møter Johaug pressen sammen med Amalie Iuel og Ingebrigtsen-brødrene.

  Hverken stevnesjef Steinar Hoen eller Johaug-manager Jørn Ernst ønsker å kommentere Johaug-deltakelsen før tirsdagens pressekonferanse, men etter det NRK kjenner til så skal langrennsstjernen løpe 10.000 meter alene under stevnet. Hun vil få hjelp av lys som fartsmålere for å nå en planlagt tid.

  Johaug
  Foto: Berit Roald / NTB scan
 • Stabæk henter Soton-talent

  Kornelius Normann Hansen (19) har vært en del av Southampton-akademiet de tre siste årene, men nå vender han hjem til Norge og Stabæk, melder klubben på sine nettsider. 19-åringen har signert en avtale ut 2022-sesongen.

  Kornelius Normann Hansen
  Foto: Fredrik Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal