Hopp til innhold

– Disse skal ta hjem pokalen

Det aller meste er klart. Etter ei lett økt i Lillestrøms treningshall lørdag formiddag, handler det om å lade opp for Gutan. Klokken 13.15 søndag må de være klare, skriver NRKs fotballekspert Gunnar Grindstein..

Gunnar Grindstein om sport

Gunnar Grindstein er journalist i NRK Troms og Finnmark.

Foto: NRK

Og som alltid foran en finale er det spørsmål om hvilke 11 spillere som får tillit fra start fra treneren. Jeg tror Per-Mathias Høgmo har hatt laget klart lenge.

Kanskje har han og hans etterfølger Agnar Christensen diskutert for og imot på et par-tre plasser.

  1. Hvem skal stå i mål?
  2. Kara eller Remi Johansen på midten?
  3. Prijovic eller Årst på topp.

Jeg har fulgt treningene den siste uka på nært hold. Og tror dette blir de 11 Tromsø starter med i klubbens tredje NM-finale på Ullevaal:

Keeper: Heni Sillanpää – har stått de to siste kampene, stort sett feilfritt. Har også gjort noen gode redninger i disse kampene. Så hvorfor da bytte?

Høyreback: Hans Norbye – gjennombruddssesong for spilleren som fikk konstatert diabetes 1 rett før seriestart. Overlegen fart, godt skudd, en trussel offensivt og nå også bunnsolid defensivt.

Høyre stopper: Fredrik Björck – en av de aller beste stopperne i klubbens historie. Litt smårusk mot Odd sist, men spiller meget sjelden til under en 6-er på børsen.

Venstre stopper: Saliou Ciss – har tatt plassen til kaptein Koppinen først og fremst på grunn av større fart. Kan gjøre grove feil, men har hatt en meget god høst i denne posisjonen.

<Artikkelen fortsetter under bildet>

Heni Sillanpää

Tromsø-keeper Heni Sillanpää har stått i mål i de to siste kampene. Her fra lørdagens trening.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Venstre back: Ruben Kristiansen – fart, teknikk og løpsstyrke. Har utviklet seg enormt de siste årene og grep sjansen da han fikk den i sommer. Nøkkelduell mot Hødds største trussel; Pål André Helland.

Høyre kant: Thomas Kind Bendiksen – har ligget et lite hestehode foran Magnus Andersen de siste ukene. Meget god teknikk, sikker pasningsfot – men litt for få målpoeng.

Sentral midtbane: Kara Mbodji – har slurvet for mye i høst og har kanskje ikke vært fokusert nok. Det vil neppe være noe problem i en cupfinale. Duellstyrken vil ramme Hødd hardt.

Sentral midtbane: Ruben Yttergård Jenssen – selve hjertet i TIL-laget. Styrer mye av spillet. Rask og hurtig teknikk. Nær scoring i mange kamper i høst. Kanskje kopierer han pappa Truls og scorer i finalen 26 år etter ...?

Venstre kant: Thomas Drage – totalt sett en skuffende sesong, men formstigning de siste kampene passer jo perfekt. Kan bli et mareritt for Hødds høyreback med hjelp fra de to Ruben-ene.

Spiss: Alexandar Prijovic – scorer for lite, men kan gjøre mer på egen hånd enn Årst. Og skulle han ikke lykkes, kan jo Høgmo kaste inn spilleren som scoret 1-1-målet i finalen i 1996.

Spiss: Zdenek Ondrasek – toppscorer i serien med 14 fulltreffere – og viktige cupmål i kvart- og semifinalen. Helt rå på trening torsdag, kommer garantert til sjanser mot Hødd. Like god med begge bein, litt mer å gå på i hodespillet.

Benken: Avhengig av kampbildet og eventuelle skader, er det mest sannsynlig at Magnus Andersen, Årst og Remi Johansen også får spilletid. Høgmo har vist før at han kan bytte før pause om ting ikke fungerer.

Kampbilde: Jeg tror TIL kommer til å ha ballen minst 60 prosent av tida, kanskje enda mer. Hødd er gode på kontringer, har bra tempo i flere av de offensive spillerne og Sandal-Sellin-Helland er nøkkeltrioen i så måte. TIL må sørge for å holde tempo på ballen – slik Sandnes/Ulf gjorde mot Ull/Kisa i den første kvalikkampen i midtuka.

Så vet man jo aldri helt sikkert i fotball. Tilfeldigheter kan avgjøre også denne finalen. Hødds keeper kan spille sitt livs kamp, det kan være den dagen der TIL misser på alle sine sjanser, en stor tabbe, en feil offside, et feil straffespark. Alt kan skje. Historien viser det.

Hødd har lagt bak seg en sesong der laget har tapt 5–0 i Alta – for så å spyle Brann på storhavet i semifinalen. Klart man må ta laget på alvor.

Det har TIL gjort. Da gjenstår det å gjøre jobben. Men god forberedelse pleier man ofte å ha litt flaks også.

Derfor er jeg – ganske – sikker i min sak:

TIL slår Hødd i finalen.

Og tar hjem klubbens tredje kongepokal.

God kamp!

Sportsnyheter

Kastet ut av landslaget etter dette intervjuet – får støtte av norsk profil

Like etter at Josef Alami ble svensk mester i taekwondo gikk han hardt ut mot landslagsledelsen i et direktesendt intervju med SVT. Det fikk alvorlige konsekvenser.

Siste nytt

  • Haaland blir karakter i mobilspill

    Erling Braut Haaland har inngått et samarbeid med det populære mobilspillet Clash of Clans.

    Det skriver selskapet bak spillet, Supercell, i en pressemelding tirsdag formiddag.

    Samtidig har det blitt laget en egen Haaland-karakter i spillet, som spilles av millioner verden over. Haalands karakter har fått navnet «Barbarian King».

    – Det har vært vanskelig å holde dette hemmelig, sier Haaland i pressemeldingen, hvor han avslører at har god kjennskap til spillet.

    – Jeg har vært en stor fan av spillet i lang tid og vet alt om det, så å dukke opp som en karakter i spillet er virkelig kult, sier Haaland.

    Haaland Clash of Clans
    Foto: Supercell
  • Norsk lag tok VM-tittelen i cheerleading

    Norske Viqueens Cheerleaders kunne i natt slippe jubelen løs etter å ha blitt verdensmestre for klubblag i Orlando.

    Viqueens konkurrerte i International Open Level 7 og vant foran amerikanske GymTyme All-Stars og Gothenburg Cheer One fra Sverige.

    Det norske cheerleading-laget har lagt ut en rekke innlegg på historiefunksjonen til Instagram, der de feirer verdensmestertittelen.

  • Forlenger med storklubben – får superlønn

    Travis Kelce tar to nye år hos Superbowl-mester Kansas City Chiefs. Den amerikanske NFL-stjernen, som også er kjent som Taylor Swifts kjæreste, har signert en avtale som gir ham hele 34,3 millioner dollar, eller 378 millioner kroner etter dagens kurs. Det opplyser NFL selv på sine nettsider, ifølge danske Ritzau.

    Kelce, som er tight end, har spilt 11 sesonger i NFL. Avtalen gjør han til en av de best betalte spillerne i denne posisjonen.

    Travis Kelce
    Foto: PATRICK T. FALLON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal