NRK Meny
Normal

– Dette er et av de beste landslagene noensinne

Etter tidenes norske alpinsesong har skiforbundet tatt ut et av tidenes største landslag, med et budsjett på 40 millioner kroner.

Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen blir nå del av et av historiens største norske landslag.
Denne uka ble hele 31 løpere tatt ut til å representere Norge i alpinbakken

SE VIDEO: Nå får stjernelaget flere lagkamerater.

Hele 31 løpere skal representere det norske landslaget i alpint, og man må tilbake til gullalderen på -90 tallet for å finne en lignende bredde i troppen.

– Dette er nok et av de største landslagene noensinne totalt sett, og jeg vil også påstå at det er et av de beste noensinne. Det ser veldig spennende ut før neste sesong, sier Ryste til NRK.

Rekordstort budsjett

På herresiden vant Norge utrolige 19 verdenscupseire denne sesongen. Det har Norge aldri vært i nærheten av.

– Det viser en stor bredde, både i topp og yngre som er på veg opp. Vi har jo på herresiden vinnere i samtlige disipliner og sammenlagtvinnere i tillegg til Europacupvinnere. Det viser en bredde som vi trolig aldri har hatt tidligere, legger Ryste til.

NRK erfarer at budsjettet for alpinsesongen er på godt over 40 millioner kroner. Det er rekord høyt for et norsk alpinlandslag.

Blitt bedre på jentene-siden

På kvinnesiden har alpinlandslaget også prestert gode resultater denne sesongen. Nina Løseth tok sin første og Norges første verdenscupseier på 14 år. Sist gang var Andrine Flemmen i storslalåm tilbake i 2002.

Løseth

SEIRET: Nina Løseth stod for Norges første alpinseier på kvinnesiden på 14 år.

Foto: Alessandro Trovati / Ap

– Vi har jenter med erfaring og jenter som er yngre og skal lære av de eldre. Men vi har et helt annet spenn enn det vi hadde for noen år tilbake da Nina var eldst. Jeg ser absolutt muligheter for flere pallplasser på jentesiden, sier sportssjefen.

– Det er veldig kult. Man får veldig stor motivasjon av det, spesielt når man ser at kommer flere jenter på laget, vi har vært så få i mange år, sier Nina Løseth til NRK.

Av de 31 utøverne som har fått tilbud om landslagsplass er 13 kvinner.

Siste nytt

 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix
 • Haver-Løseth på fjerdeplass

  Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.

  Nina Haver-Løseth under verdenscupfinalen i slalåm i Åre
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale