NRK Meny
Normal

– Dette er et av de beste landslagene noensinne

Etter tidenes norske alpinsesong har skiforbundet tatt ut et av tidenes største landslag, med et budsjett på 40 millioner kroner.

Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen blir nå del av et av historiens største norske landslag.
Denne uka ble hele 31 løpere tatt ut til å representere Norge i alpinbakken

SE VIDEO: Nå får stjernelaget flere lagkamerater.

Hele 31 løpere skal representere det norske landslaget i alpint, og man må tilbake til gullalderen på -90 tallet for å finne en lignende bredde i troppen.

– Dette er nok et av de største landslagene noensinne totalt sett, og jeg vil også påstå at det er et av de beste noensinne. Det ser veldig spennende ut før neste sesong, sier Ryste til NRK.

Rekordstort budsjett

På herresiden vant Norge utrolige 19 verdenscupseire denne sesongen. Det har Norge aldri vært i nærheten av.

– Det viser en stor bredde, både i topp og yngre som er på veg opp. Vi har jo på herresiden vinnere i samtlige disipliner og sammenlagtvinnere i tillegg til Europacupvinnere. Det viser en bredde som vi trolig aldri har hatt tidligere, legger Ryste til.

NRK erfarer at budsjettet for alpinsesongen er på godt over 40 millioner kroner. Det er rekord høyt for et norsk alpinlandslag.

Blitt bedre på jentene-siden

På kvinnesiden har alpinlandslaget også prestert gode resultater denne sesongen. Nina Løseth tok sin første og Norges første verdenscupseier på 14 år. Sist gang var Andrine Flemmen i storslalåm tilbake i 2002.

Løseth

SEIRET: Nina Løseth stod for Norges første alpinseier på kvinnesiden på 14 år.

Foto: Alessandro Trovati / Ap

– Vi har jenter med erfaring og jenter som er yngre og skal lære av de eldre. Men vi har et helt annet spenn enn det vi hadde for noen år tilbake da Nina var eldst. Jeg ser absolutt muligheter for flere pallplasser på jentesiden, sier sportssjefen.

– Det er veldig kult. Man får veldig stor motivasjon av det, spesielt når man ser at kommer flere jenter på laget, vi har vært så få i mange år, sier Nina Løseth til NRK.

Av de 31 utøverne som har fått tilbud om landslagsplass er 13 kvinner.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal