NRK Meny
Normal

– Det var ikke sånn det skulle bli

Kjetil Jansrud mislyktes i dagens Super-G-renn i Kitzbühl.

Det stemte ikke for Jansrud i Super G

– Det er rett og slett bom av Jansrud. Det var ikke sånn det skulle bli, sa NRKs kommentator Andreas Toft da Kjetil Jansrud kjørte i mål til det som da var en foreløpig sjetteplass, 78 hundredeler bak Dominik Paris.

Dermed må Jansrud vente på sin første topplassering i Kitzbühl. En skikkelig nedtur for gudbrandsdølen som gjorde sitt klart dårligste Super-G-renn for sesongen.

– Jeg prøvde å være smart hele veien for å kjøre et bedre spor enn de andre, men så endte jeg med å kjørte et dårligere spor. Bakken tålte litt mer aggresiv kjøring på linja enn jeg hadde planlagt, sa Jansrud til NRK etter rennet.

– Det stemte ikke

Jansrud ble utropt til klar favoritt før start, etter to førsteplasser og en andreplass på de tre første rennene denne sesongen.

– Det stemte ikke for Jansrud i dag. Han hadde ikke flyten hele veien sånn som han må ha, og sånn som Mayer og Paris hadde, konkluderte NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen, og fikk støtte av Jansrud selv.

– Jeg klarte ikke å holde meg helt der jeg ville. Planen var nok god, men gjennomføringen i forhold til hva jeg hadde sett for meg ble litt omstendelig, konkluderte han.

Jansrud etter Super G

Se hva Kjetil Jansrud selv hadde å si etter rennet.

Sesongens første for Paris

En det derimot stemte for, det var Dominik Paris. Paris, som vant utforen i Kitzbühl i 2013, tok sesongens første seier etter å ha vært nummer 2, 5 og 3 i sesongens tre første Super-G-renn. Matthias Mayer kom inn seks hundredeler bak italieneren.

NB: Rennet pågår fortsatt, og Jansrud ligger på sjuendeplass. Det er lite trolig at noen av de løperne som kommer nå skal kunne blande seg inn i toppen.

Rennet var også en del av superkombinasjonen, så Jansrud og de andre skal i ettermiddag kjøre slalåm basert på prestasjonene i dagens Super-G.

– Nå må jeg må ut og trene slalåm og jeg gleder meg ikke sånn veldig, smilte Jansrud.

Paris best i Super G

Se Paris kjøre inn til seier her.

Siste nytt

 • To mål av Zahid

  Ghayas Zahid scora to mål då Apoel slo Ominia 3-1 i lokaloppgjeret i Nikosia på Kypros i kveld.

  Apoel ligg på fjerdeplass, 6 poeng bak leiande AEK Larnaca men med to kampar til gode.

  Ghayas Zahid
  Foto: FLORIAN CHOBLET / AFP
 • Alle norske kvalifisert

  Alle nordmennene er kvalifisert til opningsrennet i verdscupen i Wisla søndag. Robert Johansson på 10.-plass var best.

  – Dagen ber litt preg av at det er tidleg på sesongen og hopparane har masse å gå på, seier sportssjef Clas Brede Bråthen.

  Laurdag er det laghoppeing i Wisla. Forfang, Fannemel, Tande og Johansson er det norske laget.

 • Lorentzen vann igjen

  Håvard Holmefjord Lorentzen tok sin andre siger for dagen og knuste parkamerat Kai Verbij med 1.08,22. Verbij blei nr 2 med 1.08,47.

  Han vann 500 meter tidlegare i dag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal