NRK Meny
Normal

– Det var ikke sånn det skulle bli

Kjetil Jansrud mislyktes i dagens Super-G-renn i Kitzbühl.

Det stemte ikke for Jansrud i Super G

– Det er rett og slett bom av Jansrud. Det var ikke sånn det skulle bli, sa NRKs kommentator Andreas Toft da Kjetil Jansrud kjørte i mål til det som da var en foreløpig sjetteplass, 78 hundredeler bak Dominik Paris.

Dermed må Jansrud vente på sin første topplassering i Kitzbühl. En skikkelig nedtur for gudbrandsdølen som gjorde sitt klart dårligste Super-G-renn for sesongen.

– Jeg prøvde å være smart hele veien for å kjøre et bedre spor enn de andre, men så endte jeg med å kjørte et dårligere spor. Bakken tålte litt mer aggresiv kjøring på linja enn jeg hadde planlagt, sa Jansrud til NRK etter rennet.

– Det stemte ikke

Jansrud ble utropt til klar favoritt før start, etter to førsteplasser og en andreplass på de tre første rennene denne sesongen.

– Det stemte ikke for Jansrud i dag. Han hadde ikke flyten hele veien sånn som han må ha, og sånn som Mayer og Paris hadde, konkluderte NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen, og fikk støtte av Jansrud selv.

– Jeg klarte ikke å holde meg helt der jeg ville. Planen var nok god, men gjennomføringen i forhold til hva jeg hadde sett for meg ble litt omstendelig, konkluderte han.

Jansrud etter Super G

Se hva Kjetil Jansrud selv hadde å si etter rennet.

Sesongens første for Paris

En det derimot stemte for, det var Dominik Paris. Paris, som vant utforen i Kitzbühl i 2013, tok sesongens første seier etter å ha vært nummer 2, 5 og 3 i sesongens tre første Super-G-renn. Matthias Mayer kom inn seks hundredeler bak italieneren.

NB: Rennet pågår fortsatt, og Jansrud ligger på sjuendeplass. Det er lite trolig at noen av de løperne som kommer nå skal kunne blande seg inn i toppen.

Rennet var også en del av superkombinasjonen, så Jansrud og de andre skal i ettermiddag kjøre slalåm basert på prestasjonene i dagens Super-G.

– Nå må jeg må ut og trene slalåm og jeg gleder meg ikke sånn veldig, smilte Jansrud.

Paris best i Super G

Se Paris kjøre inn til seier her.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street
X Games: Rullebrett, street