NRK Meny
Normal

– Det er en helt sinnssyk følelse

Her flyr Maren Lundby 140 meter under generalprøven i Holmenkollen. Det er én meter bak den offisielle bakkerekorden.

Maren Lundby

SE KJEMPEHOPPET: Maren Lundby fløy bakken ned i Holmenkollen. Foto: Hopplandslaget/Bjørn Einar Romøren

Lundby

KAN GLISE: Maren Lundby har fått en formoppsving.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er vanskelig å beskrive. Du kommer ut av kulen, og så føles det som om du aldri får landet. Det er en helt sinnssyk følelse, sier Lundby i en video publisert på hopplandslagets Facebook-side.

Hun forbereder seg nå til torsdagens hopprenn i Holmenkollen, og 21-åringen kunne neppe tatt med seg en bedre opplevelse i oppladingen.

Den offisielle bakkerekorden i Holmenkollen tok Andreas Kofler i 2011 med 141 meter. Samtidig har verdenscupleder Sara Takanashi det beste kvinnehoppet med 134 meter fra 2013.

I god form

Lundby har tidligere hoppet 140 meter på Lillehammer, men hun påpeker at det er noe helt annet å få fullklaff i en så stor bakke som i Kollen.

21-åringen, som fikk en solid opptur med pallplass i Oberstdorf, stupte ned til sletta i den andre treningsomgangen onsdag kveld.

– Det var et bra hopp. I tillegg traff jeg godt med forholdene, men det er nok kombinasjonen av de to, forklarer Lundby til NRK.

Vil kjempe i toppen

Lundby og landslagstrener Christian Meyer var så fornøyd med hoppet at de valgte å droppe den siste treningsomgangen. Takanashi var nest lengst med sine 137 meter, mens Lundby hadde 117,5 meter i den første omgangen.

Torsdag ettermiddag får hun sjansen til å kopiere superhoppet foran Kollen-publikummet.

– Jeg skal ikke forvente å hoppe like langt, men jeg håper å kjempe i toppen i rennet i hvert fall, sier Lundby.

 • Du kan se hopprennet fra Holmenkollen her og på NRK1 fra klokken 17.50.

Siste nytt

 • Rooney sentral i Everton-seier

  Wayne Rooney var involvert i samtlige av Evertons mål i 3-1-seieren mot Swansea mandag. Først bommet han på straffen, som Calvert-Lewin satt i mål på returen. Så assisterte han Gylfi Sigurdsson, før han selv satte inn 3-1 fra krittmerket.

  Rooney
  Foto: Martin Rickett / AP
 • Avis: Gatlin i ny dopingskandale

  Ifølge britiske Telegraph er den tidligere dopingtatte sprinteren Justin Gatlin og det amerikanske støtteapparatet under etterforskning. Avisen skriver at medlemmer av støtteapparatet skal ha tilbudt stoffer i brudd med idrettens antidopingregler.

  gull
  Foto: Jewel Samad / AFP
 • Ny russisk bobfører OL-utestengt

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utestengt bobfører Aleksej Voevoda fra OL på livstid for å være en del av Russlands statsstøttede dopingprogram, skriver NTB. Voevoda (37) tok gull i toer- og firerbob under Sotsji-OL i 2014.

  ol
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal