Hopp til innhold

– Cavendish har det beste spurtopptrekket

UTRECHT (NRK): Alexander Kristoff (28) har et sterkere spurtopptrekk i år enn i fjor, men erkjenner at det skal bli knallhardt å hamle opp med Mark Cavendish (30) og hans superhjelpere i Tour de France.

Mark Cavendish

RASK: Med et optimalt opptrekk blir Mark Cavendish på Etixx-Quick Step-laget hard å slå i en massespurt. Her er han på starten av lørdagens prolog i Utrecht.

Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

– Peter Sagan har ikke så mange hjelpere, men Mark Cavendish og André Greipel har gode lag rundt seg. Det blir tøft å kjempe mot dem, sier Kristoff til NRK.

Katjusja-rytteren slet med magetrøbbel inn mot Tour de France-starten i Nederland, men ble klar til lørdagens prolog.

Der fikk han det likevel tøft og kom i mål 1,08 minutter bak vinneren Rohan Dennis.

Resultatet gjør at han gir opp drømmen om å sykle i gul ledertrøye etter de første etappene av årets ritt.

Søndag venter uansett første seierssjanse for nordmannen når den flate andreetappen ender i Zélande etter 166 kilometer på sykkelsetet.

(Les videre under bildet.)

Alexander Kristoff varmer opp før prologen

GIR ALT: Alexander Kristoff går for flere etappeseire i årets Tour de France. Her er han under oppvarmingen før lørdagens prolog.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Øverste hylle

Da venter også første mulighet for Kristoff og Katjusja til å måle krefter mot de andre spurtkanonene og deres hjelpere.

Selv om Kristoff trekker frem både Cavendish' og Greipels spurtopptrekk, er trener Stein Ørn klar på at det er førstnevntes lag det er grunn til å frykte.

– Etixx-Quick Step har et veldig bra sammensatt lag. De har det beste spurtlaget i feltet, sier Ørn om Cavendish og co.

– Hvorfor det?

– De har plukket ryttere på øverste hylle og samkjørt laget over lang tid. De er hakket mer rutinerte enn Katjusja og har bygd laget målrettet for Cavendish-suksess, svarer treneren.

Verdens beste opptrekker

Og han har et godt poeng. For ikke bare er Etixx-laget godt samkjørt. Laget oser dessuten klasse:

Mark Renshaw er sistemann i opptrekket og blir sett på som den beste i sirkuset. Den 32-årige australieren var Thor Hushovds viktigste støttespiller under tiden i Crédit Agricole og har også plukket med seg en rekke seirer i ulike etapperitt.

I tillegg kan Cavendish glede seg over å ha verdens beste temporytter Tony «Panzerwagen» Martin (30) og Matteo Trentin (25) som viktige opptrekkere.

– Martin kan ta sette opp stor fart og ta seg av innkjøringsfasen. Også har du Trentin. De guttene blir viktige. Og Cavendish og Renshaw kjenner hverandre så godt. Det er deres største styrke, sier Ørn.

– Bedre enn i fjor

Alexander Kristoff får på sin side med seg Luca Paolini, Jacopo Guarnieri, Dmitriy Kozonchuk, Marco Haller. Førstnevnte er Kristoffs viktigste hjelper.

– Han har mye erfaring og tar ofte kommandoen underveis. Det gjør han godt, sier Kristoff.

Med sine 18 seirer i 2015 er han mestvinnende i verden i år. Nordmannen er klar på at Cavendish har et knallsterkt lag, men trekker frem følgende Katjusja-fordel:

– Jeg har flere mann rundt meg i år enn i fjor, og da klarte jeg to etappeseirer. Med én hjelper ekstra har jeg et bedre lag nå og mer å gå på i opptrekket. Det kommer til å hjelpe til, sier Kristoff.

Siste nytt

  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Benske og Tjøm finaleklare i ro-EM

    Lars Benske og Ask Tjøm var nest best i oppsamlingsheatet og rodde Norges dobbeltsculler i lettvekt til EM-finale.

    Duoen var i mål på tiden 6.42,81 og endte bak Spania. Fire båter fra oppsamlingen tok seg til lørdagens finale i ungarske Szeged.

    Torsdag ble Benske og Tjøm nummer to i det siste av to heat. Bare vinnerne gikk da rett til finalen.

    Martin Helseth rodde inn til 7.22,61 og 3.-plass i oppsamlingsheatet for singlescullere. Det var akkurat ikke godt nok til å gå videre til A-semifinale. (NTB)

    Benske og Tjøm
    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal