NRK Meny
Normal

– Cavendish har det beste spurtopptrekket

UTRECHT (NRK): Alexander Kristoff (28) har et sterkere spurtopptrekk i år enn i fjor, men erkjenner at det skal bli knallhardt å hamle opp med Mark Cavendish (30) og hans superhjelpere i Tour de France.

Mark Cavendish

RASK: Med et optimalt opptrekk blir Mark Cavendish på Etixx-Quick Step-laget hard å slå i en massespurt. Her er han på starten av lørdagens prolog i Utrecht.

Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

– Peter Sagan har ikke så mange hjelpere, men Mark Cavendish og André Greipel har gode lag rundt seg. Det blir tøft å kjempe mot dem, sier Kristoff til NRK.

Katjusja-rytteren slet med magetrøbbel inn mot Tour de France-starten i Nederland, men ble klar til lørdagens prolog.

Der fikk han det likevel tøft og kom i mål 1,08 minutter bak vinneren Rohan Dennis.

Resultatet gjør at han gir opp drømmen om å sykle i gul ledertrøye etter de første etappene av årets ritt.

Søndag venter uansett første seierssjanse for nordmannen når den flate andreetappen ender i Zélande etter 166 kilometer på sykkelsetet.

(Les videre under bildet.)

Alexander Kristoff varmer opp før prologen

GIR ALT: Alexander Kristoff går for flere etappeseire i årets Tour de France. Her er han under oppvarmingen før lørdagens prolog.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Øverste hylle

Da venter også første mulighet for Kristoff og Katjusja til å måle krefter mot de andre spurtkanonene og deres hjelpere.

Selv om Kristoff trekker frem både Cavendish' og Greipels spurtopptrekk, er trener Stein Ørn klar på at det er førstnevntes lag det er grunn til å frykte.

– Etixx-Quick Step har et veldig bra sammensatt lag. De har det beste spurtlaget i feltet, sier Ørn om Cavendish og co.

– Hvorfor det?

– De har plukket ryttere på øverste hylle og samkjørt laget over lang tid. De er hakket mer rutinerte enn Katjusja og har bygd laget målrettet for Cavendish-suksess, svarer treneren.

Verdens beste opptrekker

Og han har et godt poeng. For ikke bare er Etixx-laget godt samkjørt. Laget oser dessuten klasse:

Mark Renshaw er sistemann i opptrekket og blir sett på som den beste i sirkuset. Den 32-årige australieren var Thor Hushovds viktigste støttespiller under tiden i Crédit Agricole og har også plukket med seg en rekke seirer i ulike etapperitt.

I tillegg kan Cavendish glede seg over å ha verdens beste temporytter Tony «Panzerwagen» Martin (30) og Matteo Trentin (25) som viktige opptrekkere.

– Martin kan ta sette opp stor fart og ta seg av innkjøringsfasen. Også har du Trentin. De guttene blir viktige. Og Cavendish og Renshaw kjenner hverandre så godt. Det er deres største styrke, sier Ørn.

– Bedre enn i fjor

Alexander Kristoff får på sin side med seg Luca Paolini, Jacopo Guarnieri, Dmitriy Kozonchuk, Marco Haller. Førstnevnte er Kristoffs viktigste hjelper.

– Han har mye erfaring og tar ofte kommandoen underveis. Det gjør han godt, sier Kristoff.

Med sine 18 seirer i 2015 er han mestvinnende i verden i år. Nordmannen er klar på at Cavendish har et knallsterkt lag, men trekker frem følgende Katjusja-fordel:

– Jeg har flere mann rundt meg i år enn i fjor, og da klarte jeg to etappeseirer. Med én hjelper ekstra har jeg et bedre lag nå og mer å gå på i opptrekket. Det kommer til å hjelpe til, sier Kristoff.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
Friidrett: Diamond League
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten