NRK Meny
Normal

– Akkurat nå er vi idioter alle sammen

FCK-manager Ståle Solbakken tror alle motstanderne er ute etter å ta storklubben etter den svake seriestarten. FCKs sportsdirektør mener hele klubben framstår som idioter hvis de ikke vinner.

Solbakken1

Ståle Solbakken tror alle motstanderne i dansk serie er ute etter å ta FC København.

Foto: Nils Meilvang / NTB scanpix

– Det er rart å høre stemmen hans tilbake på feltet. Det bringer tankene tilbake tre år, sier Claus V. Jensen, sportsdirektør FC København til NRK.no.

jensen

Claus V. Jensen, sportsdirektør FC København, gleder seg over å ha Ståle Solbakken på plass.

Foto: NRK

– Hvordan er presset på Solbakken og FCK?

– Det er alltid press på FC København. Vi er idioter hvis vi ikke vinner serien. Nå er vi langt bak. Det betyr at akkurat nå er vi idoter alle sammen, sier Jensen.

Torsdag ledet Ståle Solbakken sin første trening etter at han ble klar for klubben. FCK har fått en katastrofestart på sesongen med to poeng på fem kamper. Laget er 13 poeng bak serieleder Midtjylland.

– Alle er ute etter oss

Nå er Solbakken hentet inn for å føre storklubben tilbake til topps.

– Nå er det viktig å stå sammen. Alle er ute etter å ta oss. Vi skal ikke gjemme oss verken på eller utenfor banen. Vi må kjempe oss ut av denne situasjonen, sier Solbakken til NRK.no.

– Folk må gjerne ha forventninger til klubben. Det må vi leve med. Det skal likevel ikke plage oss. Vi skal ikke bli redde og laget må bli sterkere mentalt, sier Solbakken.

Bolaños er optimist

Christian Bolaños (29) spilte under Solbakken i hans forrige periode i klubben og kjenner treneren godt.

– Det er fantastisk å ha Ståle tilbake i klubben. Vi har hatt en nedgangsperiode og håper dette kan hjelpe oss tilbake i form, sier Bolaños til NRK.no.

– Det handler ikke bare om Solbakken. Det handler om hele klubben. Vi må sammen finne formen. Jeg kjenner ham godt fra før og han er en trener som får det beste ut av spillere, sier Bolaños.

Har lært mye

FCKs første test er hjemme mot Vestsjælland søndag. Da jakter laget sesongens første serieseier.

– Presset i FCK er kanskje til tider noe det er umulig å leve opp til, men vi skal virkelig jobbe knallhardt for å komme tilbake i toppen, sier Solbakken til NRK.no.

Solbakken ledet FCK fra 2006 til 2011. Da nådde han åttedelsfinale i mesterligaen.

– Kan laget bli like bra som sist?

– Det blir vanskelig. Forrige gang var vi blant de 16 beste lagene i Europa. Vi hadde de samme spillerne over lang tid, sier Solbakken.

–Er du en bedre trener nå?

– Ja, det tror jeg. Jeg har lært mye siden sist. Spesielt i Tyskland der jeg hadde et svakt lag i en av Europas beste ligaer, sier Solbakken.

– Blir det noen nye spillere inn?

– Vi får se om det kommer én eller to nye spillere, sier Solbakken.

Ståle Solbakken fikk en varm velkomst da han ledet sin første FCK-trening i dag.

FCK-fans fornøyd med at sjefen er tilbake

Siste nytt

 • Manchester United slo tilbake

  José Mourinho fikk pusterom etter mesterliga-smellen da Manchester United tok seg til semifinale i FA-cupen med 2-0 over Brighton lørdag. Lukaku og Matic scoret målene. Tottenham skaffet seg semifinalebillett tidligere lørdag etter 3-0 over Swansea.

  Manchester United's Nemanja Matic
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale